Deal på den gigantiske pakken: – Vi vil undertrykke viruset

Den amerikanske økonomien mottar nesten 900 milliarder dollar i etterlengtet hjelp etter at forhandlere i Kongressen endelig ble enige om søndag.

Dette ble kunngjort av republikanske flertalleder Mitch McConnell i senatet søndag. Han Skriver på Twitter Amerikanere trenger ikke lenger å bekjempe koronaviruset alene.

– Kongressen har nå kommet til enighet. Vi vil godta den nye krisepakken snart. Mer hjelp kommer, noe som videre er uttalt.

Demokraten Chuck Schumacher kommenterte også krisepakken.

– Endelig har vi noen gode nyheter, sier han.

I en felles uttalelse sa Nancy Pelosi, leder for Det demokratiske partiet i Underhuset, at krisepakken ville redde liv og arbeidsplasser.

– Vi vil knuse viruset og gi det amerikanske folket penger i lomma.

– Langt borte

Den sittende presidenten Joe Biden skriver i en uttalelse at han setter pris på krisepakken i Kongressen, “som vil gi viktige bevis for å bekjempe regjeringen.

– I november gjorde det amerikanske folket det klart at det var tid for handling og forsoning. Jeg er glad for å se at Kongressen har hørt nyheten.

Dette er bare begynnelsen, fortsetter Biden.

– Misjonen vår er langt borte. Administrasjonen min vil være klar den første dagen for å bringe viruset under kontroll og gjenoppbygge økonomien vår enn noen gang før denne krisen. I løpet av de første hundre dagene ber vi amerikanerne om å bruke masker i 100 dager, administrere 100 millioner vaksiner på 100 dager, og har en plan om å åpne de fleste skoler i løpet av de første 100 dagene.

– Han advarer og insisterer på at det ikke er tid å tape, de må handle raskt.

READ  - Risikoen var for høy - VG
Besøksleder: Joe Biden. Foto: Alex Edelman / AFP
Ansettelsesformann: Joe Biden. Foto: Alex Edelman / AFP
Se også

Enorm verdi

Så, hjelp kommer endelig til både næringslivet og det amerikanske folket. Representantenes hus forventes å stemme mandag før senatet følger saken, ifølge nyhetsbyrået AP.

Krisepakken inkluderer midler til å dekke kostnadene ved vaksinedistribusjon.

De fleste amerikanere får en sjekk på $ 600, mens arbeidsledige får en ekstra $ 300 i uken. Næringslivet på sin side vil motta 300 milliarder dollar i krisehjelp.

Milliarder 25 milliarder dollar vil gå til flyselskapet og transportsystemene, 45 milliarder dollar for å hjelpe folk med leie.

Pakken er verdsatt til rundt 900 milliarder dollar, tilsvarende bare 7 730 milliarder dollar. Til sammenligning er det norske statsbudsjettet 1 443 milliarder kroner.

Krisepakke: Mitch McConnell sier Kongressen har gått med på en ny, omfattende koronakrisepakke. Foto: Susan Walsh / AB / NDP
Krisepakke: Mitch McConnell sier Kongressen har gått med på en ny, omfattende koronakrisepakke. Foto: Susan Walsh / AB / NDP
Se også

Det etterlengtede settet

Denne krisepakken er den første store pakken i Kongressen siden den massive $ 1,8 billioner pakken ble enstemmig godkjent i mars, da epidemien startet.

Den pakken betaler ekstra $ 600 i uken for arbeidsledige og 200 1200 direkte for alle. Den inneholdt også en bestemmelse som forhindret at folk ble kastet ut av hjemmene sine hvis de ikke betalte husleie.

Men pakken gikk ut i sommer, og jeg har ikke klart å godta en ny siden den gang. Selv om Trump har blitt satt opp noe i en ny pakke, har republikanerne i Kongressen lenge gått tilbake på grunn av skepsis til nye dyre planer. De ville bare akseptere rundt 700 milliarder kroner.

Demokrater har på sin side krevd minst en pakke på 2.000 milliarder dollar, som skal omfatte støtteprogrammer for stater og lokale myndigheter.

Written By
More from Jakob Leif

Pave her i ruinene til IS – VG

Tidligere isby: Pave Frans ankom en nedslitt katedral i Mosul på søndag,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *