Den amerikanske advokaten William Barr trekker seg – VG

I nærheten: USAs advokat William Barr og Donald Trump. Foto: MANDEL NGAN / AFP

William Barr har sin siste dag som USAs justisminister før jul.

Det skriver til USAs president Donald Trump på Twitter mandag kveld, norsk tid, og nevner et brev som kunngjør Barrs avgang 23. desember.

Amerikanske velgere får systematisk nyheten samtidig Trumps motstander Joe Biden har vunnet det amerikanske presidentvalget.

– Jeg hadde et godt møte med justisminister Bill Barr i Det hvite hus. Forholdet vårt var så bra, han gjorde en fantastisk jobb! Trump skriver og kunngjør barens avgang rett før jul, slik at han kan tilbringe ferien med familien.

Viseadvokat, Jeff Rosen, blir fungerende justisminister.

Gikk ut mot påstander om valgsvindel

New York Times rapporterte tidligere om nyhetene i desember Barr vurderte å trekke seg fra stillingen sin Ved slutten av Trumps presidentskap.

Riksadvokaten ser ut til å være en av Trumps nærmeste allierte og støttespillere, men overrasket mange da han sa sitt departement i et intervju før desember. Bevis på valgsvindel som endret utfallet var ikke tilgjengelig.

Har du tatt den med deg? Barr er anklaget for Trumps forseelser i en rekke straffesaker

Han ble offentlig mot påstandene fra presidenten om at han var fast bestemt på at omfattende valgsvindel hadde funnet sted under årets presidentvalg.

Dette går ikke bra med Trump, Ifølge nyhetsbyrået AB Han nektet nylig å kommentere om han fortsatt har tro på justisministeren.

– Med respekt for justisministeren sa Trumps valgkamp i en uttalelse at det ikke er mottatt noen spesiell henvendelse fra Justisdepartementet.

Barr hadde tidligere sagt at Trump offentlig motsatte seg det i februar Presidenten gikk ut mot sine Twitter-meldinger I gjeldende straffesaker:

– Landet er dypt splittet

Jeg Brev om hans avgang, Under møtet mandag skrev Barr at Trump hadde oppdatert Justisdepartementets etterforskning av valgsvindel og hvordan de ville fortsette å undersøke disse påstandene.

READ  Biden: Syria angriper en advarsel til Iran - VG

– I en tid da landet er dypt splittet, må de nåværende representantene på alle regjeringsnivåer, som hver handler innenfor sitt ansvar, gjøre alt vi kan for å sikre integriteten til våre valg og for å sikre at folket har tillit til utfallet.

I resten av brevet beskriver Barr Trumps tid som president på en veldig beundringsverdig måte, og skriver at han er stolt av sine «mange seire» og involvering i presidentens seire.

Les mer

Trump kan vinne med tilgivelse

Som nevnt blir statsadvokaten sett på som en av Trumps nærmeste allierte, og han har tidligere prøvd hardere for å holde seg på samme side som presidenten. Skriver AP.

Dette førte til beskyldninger mot ham Han brukte sitt departement for å lede presidentens feil.

Siden Bar ble statsminister har rettsvesenet henlagt alle anklager mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, Til tross for å innrømme å lyve om samtaler med Russland.

Barr skal også ha grepet inn for å redusere sin involvering i saken mot tidligere Trump-rådgiver Roger Stone.

– Han vil være den verste justisministeren i våre liv, noe som er passende fordi president Donald Trump vil være den verste presidenten i våre liv. Jeg tror begge har oppnådd noe, sier den anerkjente høyesterettsadvokaten Neil Katal, Se MSNBC etter nyheten om utgangen.

Katal påpeker at Bar ikke ønsker å gripe inn og forhindre politivold under Black Lives Matter-protester som ødela USA om sommeren:

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Earling Brad Holland – spansk avis: to milliarder

Norge – Hellas, 19.00 Malaga (Douglas): Mens Earling Broad Holland er i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *