Den danske statsministeren utelukker ikke å opprette en vaksinfabrikk i Israel – NRK Urix – Foreign News & Documentaries

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs Netsider.

– Dette kan tyde på at vi bygger vaksinefabrikker i Israel. Den danske statsministeren sa under en spørsmålssvar i det danske parlamentet tirsdag at dette ikke var en utrolig situasjon. dansk TV2.

Sosialdemokraten Mete Frederickson og Østerrikes konservative president har gått sammen for å rådføre seg med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Frederickson sier til nyhetsbyrået Ritz at vi gjerne kjøper vaksiner fra land som ikke kan bruke dem – fordi vi ikke har tid til å rulle dem ut i samme hastighet, eller av andre grunner.

Dansk statsminister Mete Frederickson, høyre, Sveriges statsminister Stephen Lofven, venstre og Østerrikes president Sebastian Kurs, som snakket med sentrum, under et rundebordsmøte på EU-toppmøtet i Brussel mandag 20. juli 2020.

Danmarks statsminister Matteo Frederickson og Østerrikes president Sebastian Kurz på fjorårets EU-toppmøte. Nå skal de sammen til Israel

Foto: John Thais / A.P.

– Vi vil diskutere hvordan vi kan bli selvforsynt med vaksiner på kort sikt, men ikke i det lange løp, for å få flere vaksiner mot Govt-19, men på sikt, skriver Frederickson i en uttalelse før turen .

Israel har allerede vaksinert mer enn halvparten av befolkningen. Av de over 60 år har 80 prosent en andregrad.

Gjelder ikke Norge

Statssekretær for helse- og omsorgstjenester Saliba Andreas Gorkung skriver i en e-post til NDP at innføring av vaksiner ikke gjelder for Norge før de er godkjent av europeiske og norske farmasøytiske myndigheter.

Saliba Andreas Gorkung, statssekretær for Helsedepartementet

Statssekretær for helse Saliba Andreas Gorkung sier at det ikke gjelder for Norge.

Foto: Lise serud

– Vi har stor forståelse for at mange land er utålmodige med å få flere vaksiner, skriver han, men tror fremdeles ikke at EUs vaksinesamarbeid knekker.

– Ifølge europeiske farmasøytiske tjenestemenn har verken russiske eller kinesiske produsenter søkt om godkjenning, påpeker Gorkung.

– Ikke stol bare på EU

President Kurs sier at Danmark og Østerrike ikke lenger vil stole bare på EU for å få vaksiner. Han peker på problemer i både den langsomme prosessen med å godkjenne fødsler og vaksinasjoner, og skriver i flere medier i Østerrike, inkludert avisen kurer.

I spørretiden i København understreket Frederickson at dette ikke var et brudd på EU:

Doser med koronavaksiner fra Moderna og Pfizer-Bioendech

Produksjon av disse MRNA-vaksinene fra Moderna og Pfizer-Biotech i Israel kan tildeles Danmark og Østerrike.

Foto: Charles Kiruba / A.P.

– Jeg anser ikke dette som et brudd på europeisk samarbeid. Den danske statsministeren sa at vi gjør alt vi kan for å være en del av det.

Men Frederickson insisterer på at Israel har kommet langt i samtalen med vaksineprodusenten Pfizer-Biotech.

– Vi vet mer om den samtalen når vi kommer til Israel på torsdag, sier Mete Frederickson.

Betongprosjekter

Ifølge Financial Times vil etablering av vaksineproduksjon være et stort tema når de tre regjeringssjefene møtes i helgen.

Israel, Østerrike og Danmark er allerede i samtaler med vaksineprodusentene Pfizer og Moderna om å opprette fabrikker.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mottar koronavirus (Govt-19) vaksine 9. januar 2021 ved Sheba Medical Center i Ramadhan, Israel.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil gi råd til Danmark og Østerrike. Her får han sin andre dose koronar vaksine 9. januar i år.

Foto: POOL / Reuters

Financial Times Det står at de har det fra anonyme kilder i statsadministrasjonen i Østerrike.

Han sier at myndigheter i Østerrike allerede har klare planer for hvor slik produksjon kan foregå i Israel.

Også i andre EU-land er det økende frustrasjon over at svært få mennesker blir vaksinert gjennom EU-samarbeid. Slovakia, Tsjekkia og Ungarn har importert kinesiske og russiske vaksiner. Polen har bedt Kina om å sende vaksiner.

READ  Bergen åpner med økende smitte. Oslo stengt på grunn av tilbakegang:
Written By
More from Jakob Leif

– Vi setter oss nå ned og svarer på klager

– Vi har mottatt noen e-poster med klager på at vi nå...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *