Den første svenske statsministeren som ble inkludert i mistillitsforslaget var Stephen Lofven – NRK Urix – Foreign News and Documentaries

* For å styrte regjeringen trengs minst 175 stemmer i rickshawen. De fire partiene bak mistillitsforslaget har 181 av de 349 setene i nasjonalforsamlingen.

* Det er kontrovers angående reguleringen av leiemarkedet. En ordning implementert av regjeringen til støtte for fastsettelse av leie gratis i nybygde hus. Markedet er for tiden regulert, og leien bestemmes ut fra verdien av hjemmets bruk, ikke markedsverdien.

Venstrepartiet ga en siste advarsel til regjeringen om å forlate prosjektet eller forhandle om forbedringer. Da dette ikke ble oppnådd, uttrykte partiet mistillit.

* Søndag la Lofven fram et kompromissforslag, som betyr at partier i boligmarkedet vil forhandle frem en løsning som regjeringen vil støtte frem til 1. september. Venstrepartiet avviste tåpelig planen.

* De siste to årene har Lofwen ledet en minoritetsregjering som inkluderer sosialdemokrater – der han er leder og Miljøpartiet De Grønne.

* Den såkalte januaravtalen lovet å slutte seg til den nåværende regjeringen med opposisjonssenterpartiet og Venstre. Et av de 73 punktene i avtalen er studiet av liberaliseringen av leieforordningen og publiseringen av leieprisene.

* Januaravtalen skal sikre at Venstrepartiet ikke får påvirke den politiske retningen. Samtidig krevde det at partiet ikke stemte mot regjeringens innvielse. Venstrepartiet motsatte seg opprinnelig dette, men unngikk å blokkere det fra å bli brukt mot løfter om at avtaler og reformer ikke ville endres fra samarbeidsperioden.

* Venstrepartiet har allerede kunngjort i 2019 at de vil komme med mistillitsforslag dersom visse planer blir implementert i januaravtalen.

(Kilde: NDP)

READ  Corona in Christiansand - Avviser rykter om smitte
Written By
More from Jakob Leif

Anklagen vekker oppmerksomhet

TOKYO (Douglas): Timothy Zeruot (25) skulle ikke bli slått, selv om han...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *