Den nye varianten er demonstrert i Trondheim

Kommuneoverlege Dove Rostot gikk ut tidlig i forrige uke og advarte om at det fortsatt kan være et smittsomt virus i Trondheims sirkulasjon. Derfor ble det på fredag ​​sendt prøver av viruset fra St. Olav Hospital til National Institutes of Health for analyse.

– I den første prøveraden viser analysen at varianten av viruset som kan knyttes til dette utbruddet, er en variant ukjent for dem før, sier Rostodd Tocladet.

Mer infeksjon

I løpet av helgen ble seks personer diagnostisert med infeksjonen, som kan knyttes til en serie utbrudd. Mandag telt utbruddet rundt 35 personer, noe som resulterte i at flere hundre mennesker ble isolert. Kommunetilsynet forventer at utbruddet vil øke etter hvert som isolerte mennesker testes.

Rostod insisterer på at den nye varianten kan ha vært i omløp i Norge tidligere, men har ikke blitt oppdaget.

The Big Club of Infection: Nesten 800 mennesker ble isolert forrige uke etter en økning i antall infeksjoner rundt nattklubben Lily London. Skjermbilde: Google Maps
Se også

– Men dette er en ny type, den har ikke FHI i arkivene sine. Vi opplever at dette viruset oppfører seg annerledes, sier Rostot, som aldri har sett noe lignende før i Trondheim.

Vokste fort

I forrige uke ble kommunen tvilsom, og blant annet vokste en nattklubb, en arbeidsplass og byens studentmiljø raskt.

– I forbindelse med utbruddet her så vi veldig raskt at det ikke trenger å være så nær kontakt som vi har sett før, sa Rostot til Docladet i forrige uke.

Buss: I sin rapport til Stort sa helseminister Bent Hai at National Institutes of Public Health (FHI) hadde undersøkt flere modeller for bussreiser i Sør-Norge, som kan knyttes til rundt 100 tilfeller av koronainfeksjon.
Se også

Senere utvikling har styrket ordførernes mistanker.

– Viruset ser ut til å være svært smittsomt, men vi finner ikke at det forårsaker en mer alvorlig sykdom. Det skal også bemerkes at det hovedsakelig rammer mennesker under 20 år, men det er noen som er i 50-årene. Alle hadde relativt milde symptomer på diagnosetidspunktet, sier Rostot.

Fredag: Kommunaldirektør Morton Walton og kommuneoverlege Dove Rostot rapporterer om koronasituasjonen i Trondheim og tiltakene som skal treffes.
Se også

I forrige uke sa FHI at de fant en Modifisert versjon av koronaviruset Det har man ikke sett i Norge før. Denne oppdagelsen ble gjort i forbindelse med utbruddet Mye har blitt sagt om “infeksjonsbussen”, En rekke pensjonister har blitt berørt av norgesturnéen. Utbruddet førte til at reisende spredte infeksjonen til steder de besøkte.

Rostot sier til Daclatt at det ikke er vist noen sammenheng mellom variasjonen som ble funnet i Trondheim og variasjonen som ble funnet blant passasjerene på pensjonistbussen.

Duckblade hadde vært i kontakt med FHI angående analysene, men foreløpig var det ingen svar tilgjengelig.

READ  Stillheten bryter sneglen: - Frykt for håpløshet
Written By
More from Jakob Leif

– Vent 1-2 uker for å se hvordan det går – VG

Skade: I følge tyrkiske medier ble Omar Elbatelloy alvorlig skadet av fyrverkeri...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *