Denmark Digital Vaccine Skaper Pass – E24

Finansdepartementet i Danmark kunngjorde onsdag innføringen av det digitale “Corona Passport”, som vil vise deg om du er vaksinert. Pass er primært designet for reisende i næringslivet.

Eric Johansson / NDP
Publisert:

Den danske regjeringen har avtalt et arbeidsliv for å innføre et digitalt “koronapass” for å vise hvem som er vaksinert, sa finansdepartementet i en uttalelse onsdag.

Corona Passport skal også vise om du nylig har testet negativt for viruset og testet for antistoffer.

Under en pressekonferanse onsdag forklarte fungerende finansminister Morton Botskov at Corona-passet først skulle brukes til å dokumentere vaksinasjon i forbindelse med reiser.

– Betskov sier at Corona-passet vil bidra til å åpne for samfunnet.

Løsningen er et samarbeid mellom Finansdepartementet, den danske industrien og det danske handelskammeret, som er designet for å støtte det danske næringslivet.

– Utstedelsen av passet er mindre smittsom, oppfordrer den fungerende finansministeren.

I følge det danske vaksinasjonsprogrammet forventer tjenestemenn at alle voksne i landet skal vaksineres innen utgangen av juni i uke 26, hvis de ønsker det.

Populær

Danske TV2-er Forretningskommentator Ole Crone sier at det kommende Corona-passet kan støtte det danske næringslivet, og det har vært etterspurt lenge.

– Det digitale Corona-passet vil skape mobilitet i samfunnet og åpne for utgang fra Danmark, fortalte den danske industridirektøren Lars Santal Sorensen på en pressekonferanse.

Pass kan brukes gjennom en applikasjon, men det tar tre til fire måneder å utvikle en teknisk løsning, sier Brian Mickelson, administrerende direktør i Donsk Erwin.

– Det er veldig raskt å si hvordan og hvor det kan brukes, men det er å finne riktig teknisk løsning slik at reisende eller kulturlivet kan starte på nytt, sier han.

Publisert:

READ  - Det er helt utrolig - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan
Written By
More from Jakob Leif

Marilyn Manson: Politiet dro

Reklame Fokuset har flyttet seg til rockeren Marilyn Manson (52) etter at...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *