Det er her Bidens politiske fremtid vil bli bestemt – VG

Er han sterk? Joe Biden og amerikanere over hele landet følger nøye med på fremgangen i Georgia tirsdag. Foto: Angela Weiss / AFP

Kampen om senatet i Atlanta, Georgia (VG) ble ikke avgjort onsdag morgen. Georgia har 97 prosent av stemmene, og mange amerikanske medier har rapportert at det er sannsynlig at demokratiske kandidater vil stille til valg.

Publisert:

Politikk Amerika biter neglene, millioner av amerikanere fra strand til strand følger nøye med på nattetellingen.

Valglokaler Stengt klokken 13 norsk tid på onsdag, Men ingen større amerikanske medier har ennå våget å kunngjøre en vinner i de to senatvalget i Georgia.

Valgdramaet i Georgia: – Jeg har ennå ikke bestemt meg helt

Demokraten John Ossoff utfordrer den nåværende republikanske senatoren David Burdock, mens demokraten Rafael Warnock utfordrer republikaneren Kelly Lofler.

– Gabriel Sterling, statlig stemmesystemleder, sier marginene der er for tynne Oppdater Cirka 04 norsk tid, etter at 80 prosent av stemmene ble talt.

Denne kampen om senatet: øverst til venstre: David Bertou, John Osoff, Kelly Lofler og Rafael Warnock. Foto: PERSONALE / Reuters

Hver leder sitt eget løp

Etter å ha talt 97 prosent av stemmene – omtrent 4,3 millioner stemmer – leder den demokratiske kandidaten ett løp, den republikanske kandidaten leder et annet, Ifølge en New York Times anmeldelse:

  • Den demokratiske utfordreren Rafael Warnock fikk 50,41 prosent av stemmene, mens nåværende republikanske senator Kelly Lofler fikk 49,59 prosent.
  • Den republikanske senatoren David Bertou fikk 50,01 prosent av stemmene, mens hans demokratiske utfordrer John Osoff fikk 49,99 prosent.

New York Times bemerker at begge demokratiske kandidatene foretrakk å stille. Lengre Verge Han skriver at det virker mer og mer sannsynlig at demokratiske kandidater vil utvise to republikanske kandidater fra Senatet.

READ  2 av dem deltok med mer enn 200 deltakere - NRK Drums og Finmark - Lokale nyheter, fjernsyn og radio

Ledelse: Med 97 prosent av stemmene talt er pastor Rafael Warnock knapt foran dagens republikanske senator Kelly Lofler. Foto: Megan Warner / Getty Images Nord-Amerika / AFP

– Vi ble fortalt at vi ikke kunne vinne dette valget, men i kveld med tillit og hardt arbeid viste folk på vår side at alt er mulig, sier Warnock 06.30 norsk tid i en uttalelse på Twitter.

Motstanderen Kelly Lofler ga imidlertid ikke opp seieren.

– Det blir en ny, lang natt. Som du vet er det mange stemmer der ute, vi er på vei til suksess, vi er der, De sier onsdag morgen.

Det endelige resultatet ble ikke kunngjort før norsk tid onsdag kveld, hvor demokrat Warnock tilsynelatende erklærte seg som vinner.

Derfor er senatvalget viktig

Siden senatet ble distribuert etter valget i november, er senatvalget av enorm betydning for Joe Biden fordi det avgjør om demokrater får kontroll over senatet.

  • Hvis Bertue og Lofler gjenvelges, vil republikanerne ha 52 til 48 flertall. Hvis bare én person blir gjenvalgt, vil de få et flertall på 51 til 49.
  • Hvis de taper, hvis begge demokratene blir valgt, vil det være 50 til 50. Visepresident Kamala Harris, som deretter vil lede Senatet, vil avgjøre hennes stemme med uavgjort.

Lovendringer og budsjetter må godkjennes av både representanthuset og senatet. Senatet må også godkjenne utnevnelsen av ministre, dommere og mange andre viktige embetsmenn. Så hvis demokratene kontrollerer hele kongressen, vil Biden få mer av sin politikk.

Mandag under det siste valgmøtet i Atlanta, Georgia, presiserte den påtroppende presidenten Joe Biden betydningen av valget:

READ  - Benet hang i en helt unaturlig posisjon - NRK Sports - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Georgia, hele landet ser på deg. Kraften er virkelig i deres hender, sa han.

Til de som følger ham a Valgkampkampmøte i Dalton, sa Donald Trump:

– Dette er den siste sjansen til å redde Amerika vi ønsker!

Les også: Slik kan Kamala Harris bli enda kraftigere

Under det “originale” Georgia-senatvalget 3. november, som falt sammen med presidentvalget, fikk ingen av de to senatkandidatene mer enn 50 prosent av stemmene.

I følge Georgias spesielle regler fant en ny valgrunde sted hvor begge kandidatene står for å få flest stemmer ved begge valgene. Disse valgene avholdes akkurat nå.

– En vanskelig avgjørelse

– Jeg har ennå ikke bestemt meg helt. 22 år gamle Tony Nuen VG sa at det var en vanskelig beslutning. Da han gikk til valglokalet til Antioch Baptist Church Utenfor byen Atlanta tirsdag morgen.

Selv om han og vennen Andrew Corn (22) er uenige politisk, er de enige om at dette er et viktig valg.

Ikke sikker: Tony Nuen (til høyre) er ikke sikker før han går inn i valglokalene. Her sammen med min venn Andrew Corn. Foto: Thomas Nilsson / VG

Korn, som stemte på Joe Biden i presidentvalget, har bestemt seg for å gå for demokratiske kandidater. Nuen, som stemte på Trump, har bestemt seg for sittende republikanske senator David Bertou, men er motvillig mellom Warnock og nåværende senator Lofler.

– Jeg tror det er mye snakk til fordel for begge kandidatene. Personlig tenker jeg som person ingenting på Lofler, men jeg har mer konservative synspunkter, og jeg er absolutt uenig i Warnock-politikken. Skal jeg stemme på noen jeg ikke liker, eller stemme på noen jeg er uenig med?

READ  - Sykt å tenke - VG

Valgdeltakelsen i årets senatvalg var veldig høy:

  • Washington Post skriver at rundt 4,4 millioner mennesker stemte i senatvalget. Tre millioner mennesker stemte i forkant av valget. Han skriver at dette er 40 prosent av de registrerte velgerne over hele Georgia New York Times.
  • Antall velgere har økt kraftig. I statens siste senatvalg, i 2008, stemte totalt 2,1 millioner mennesker.

Written By
More from Jakob Leif

Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne i Cannes

Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne for sin hovedrolle...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *