– Det innføres et rent klasseskille her – VG.

Problemet er: Audon Lisbach forstår ikke hvorfor det er forskjell på å eie og leie et hjem. Foto: Ola Watten / VG

S.V. Styreleder Adun Lisbach mener det er uakseptabelt at leietakere går rett til isolerte hoteller, mens huseiere slipper unna. Han ber regjeringen om å fikse det med en gang.

– Her innføres et rent klasseskille med ulik behandling av eiere og leietakere. Dette er helt urimelig og ubegrunnet, og det har ingen smittevernbegrunnelse, sier Audon Lisbach VG.

Han henviste til FHIs rådgivende svar til Justisdepartementet på fredag, der han skriver at avdelingen er der “Det er en forskjell mellom utleie og eide boliger for besøkende underlagt infeksjonskontrollårsaker.”

Advokatforeningen håper Hele prosjektet bør elimineres.

Hovedregelen er at alle ikke-innbyggere i Norge må bo på segregerte hoteller. Et av unntakene er for personer som eier et hjem i Norge.

– Uakseptabelt

Lisbeth mener regjeringen umiddelbart bør sørge for at utleiere og leietakere er like i reglene for segregerte hoteller.

– Ellers bør Storting ta saken i egne hender. Regjeringens bruk av krisemakter, som har lånt fra Stortinget, er uakseptabelt, og viser forskjellen mellom de som eier og de som leier et sted å bo.

Før SV Lagt fram en plan for endring av infeksjonsloven Regjeringens handlinger kan verifiseres av folkevalgte representanter, som ikke har flertall.

Les mer

Isolert hotell: Det er flere unntak fra FHI

– Hvordan vil du ta denne saken i egne hender hvis regjeringen ikke følger opp?

– Da kan vi presentere et nytt prosjekt. Det ville være veldig raskt hvis regjeringen innså dette. Når regjeringen insisterer på at de sitter alene ved makten, må de bevise at de raskt kan endre kurs.

READ  Jose Gravitz debuterer som regissør - VG

Lisbeth mener at forskjellen mellom å eie og leie er i strid med sunn fornuft, og frykter at dette kan gå utover støtten til tiltakene.

– Nettopp slike regler anses som urimelige, de kan føre til at folk mister tålmodighet, og handlinger mister legitimitet i befolkningen. Dette kan være katastrofalt for utvikling av infeksjon.

Departement: Vurder å endre forskjellen

Justitsminister Lars Jacob Heim (H) sier at de vurderer denne spesielle endringen, men vil ikke si når de kan endre regelen:

– Vi får se om det er noen leietakere som lar deg isolere huset du leier.

Høringsfristen for forslaget til tilsynsmyndighet for boligkrav under innreiseisolering gikk ut fredag.

– Vi har mottatt en rekke rådgivende rapporter som nå blir gjennomgått i prosessen med å utarbeide et lovforslag. Departementet har til hensikt å sende vilkårene for høringen innen kort tid.

– Når kritikk fra FHI og andre er så tydelig, hvorfor ikke gjøre det rett før konsultasjonsrunden blir vurdert?

– Vi er i et veikryss nå, og valgene vi alle tar i fremtiden vil være avgjørende for å forbedre epidemien ytterligere og hva epidemikontrolltiltakene er. Eventuelle smitteverntiltak vil ikke vare lenger enn nødvendig. Vi fortsetter å vurdere behovet for endringer i regelverk på isolerte hoteller i lys av epidemisituasjonen og utviklingen av prosjektopplevelser.

Arbeiderpartiet sendte spørsmål om grensekontroll

Arbeiderpartiets representant Tua Mofflock sender spørsmål til Monica Malland etter VGs sak Mange rømte rett fra flyplassen i Cartermoy uten sjekk. Han spurte om statsråden kunne forsikre seg om at alle som flyr til utlandet vil snakke med grensekontrolløren og om det vil bli gjort tiltak for å forhindre flypassasjerene fra å forlate flyplassen uten å beherske.

READ  Dette er de nye aktivitetene - VG.

På dette svarer departementet til VG at de nå jobber med Mofflock-svarene:

Når det er sagt, har alle som skal isoleres, uavhengig av grensekontroll, plikt til å gjøre det på riktig måte. Vi bør alle bidra til veldedighetsarrangementet. Brudd på isolert plikt kan være straffbart.

– Politiet har slått ned alvorlige brudd på smittevernloven og de vil fortsette å gjøre det. Brudd kan til og med føre til bøter og fengsel. Politiets viktigste oppgave er å forhindre selv når smittevernloven er brutt.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

– Han bekymrer seg

Donald Trump var sent lørdag kveld Utgitt som forventet I høyesterettssaken mot...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *