– Det ødelegger livene våre – VG

Forsvarere: Syv personer ble arrestert under onsdagens protester i Øst-Jerusalem. Foto: Maya Allerusso / A.P.

Fire palestinske familier frykter å miste hjemmene sine i Sheikh Zarra-området i Øst-Jerusalem til støtte for israelske bosettere.

Publisert:

Om noen uker kan palestineren Abdelfata Esqafi bli tvunget til å forlate sitt hjem i Øst-Jerusalem etter å ha bodd der i 65 år.

– Det ødelegger livene våre, livene våre og minnene vi har herfra, sier 71-åringen Times of Israel.

Han bor i Sheikh Zarra-området i Øst-Jerusalem og er en av fire palestinske familier som vil miste hjemmene sine etter en rettsavgjørelse i en israelsk tingrett som har bestemt at en gruppe innvandrerfamilier kan kjøpe hjem. Saken er anket til Høyesterett, som vil presentere sitt svar mandag.

Sheikh Zarra-området ligger i nærheten av Damaskusporten i den gamle byen Jerusalem og er populært blant palestinere. Al Jazeera.

Spennende kamp: Israelsk grensepolitivakt utenfor israelske bosetteres hjem i Sheikh Zarra torsdag kveld. Foto: ABIR SULTAN / EPA

Skaper opptøyer

Beslutningen om å kaste ut de fire familiene har fremkalt sterke reaksjoner blant palestinere som har protestert mot tvangsflyttingen til Jerusalem.

Torsdag kveld skal israelske bosettere og anti-palestinere ha kastet steiner og stoler mot hverandre.

– Dette er palestinsk land. En av dem som ble truet med utkastelse, var 77 år gamle Nabeel al-Kurt, som sa at vi som utleiere ikke kan akseptere at dette er deres land, dette er vårt land.

Israelske styrker gjennomførte raid i Sheikh Zarra-området mandag og tirsdag. I følge Al Jazeera er minst 20 mennesker skadet og minst syv er arrestert.

Én video på blant annet Twitter har generert sterke reaksjoner. En mannlig jødisk innvandrer viser videoen i hagen til en palestinsk kvinne i Sheikh Zarra og roper at han stjeler huset sitt.

READ  - Å komme mot oss er nå en bombe - VG.

“Hvis jeg ikke stjeler huset, vil noen andre gjøre det,” roper han til den palestinske kvinnen igjen.

Forsvarere: Syv personer er arrestert under torsdag kvelds protester i Øst-Jerusalem. Foto: Ammar Awad / Reuters

“Angst”

Israelerne hevder at familiene mistet eiendom under krigene rundt etableringen av Israel i 1948, mens palestinske familier har levert dokumenter for kjøp av eiendom fra de jordanske myndighetene som styrte Øst-Jerusalem fra 1948 til 1967.

Les mer

En strand, to verdener: – Vi lever dag for dag

FN Midtøsten-ambassadør Dor Wennesland sa til NTB at “utviklingen angående bortkastelse av palestinske familier i Sheikh Zarra og andre nabolag i det okkuperte Øst-Jerusalem er bekymringsfullt.”

“Jeg ber Israel oppheve boliger og utkastelser i samsvar med sine forpliktelser i henhold til folkeretten,” sa han.

Israel erobret Øst-Jerusalem i 1967 og annekterte byen til andre deler av Vestbredden, som ikke ble anerkjent av det internasjonale samfunnet.

Written By
More from Jakob Leif

Katherine Charland og Andreas Holk: –

For en måned siden var Sea and Here tidligere supermodell Katherine Charland...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *