– Det uttrykker bare tillit – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

– Gull, gull, gull! Verdensmesteren heter Drill Eckoff! Roper-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Drill Eckoff gjorde aldri store feil, og ble dermed den første kvinnen som vant tre verdensmesterskap på rad siden 2011, etter å ha blitt introdusert som den første disiplinen til det blandede stafettutstillingen.

– Det var så gøy. Dette er skikkelig skiskyting. Dette er ikke riktig, men endelig fikk jeg en kant der, Ekhof NRK.

Utrolig forandring

Verdensmesterskapet i Underselva i fjor var en skuffelse for Drill Eckoff-laget. Jobber var lenge for sent, og hun havnet bak mange av dem.

I år er det helt tilbake. Nå ser det ut som en fullstendig forandret Eckoff. Til tross for de to bommene var han i et utrolig tempo i skyteserien.

Ola Lunde

Oppdatert: NRK skiskytterekspert Ola Lunde

Foto: Wither Root / NTP Sconfix

– Jeg var så imponert, hun er så bestemt. Se på skyterytmen og timing. Dette er en helt annen tid enn vi har sett før. Ola Lunde, NRKs skiskytterekspert, sier det er utrolig og morsomt å se på.

Ekhoff led mye i fjor.

– Det er kjempebra når det bretter seg slik det gjør nå. I det minste for meg, når du får mange medaljer og kommer på flukt, tenker du på alle de ensomme treningstimene du jobbet så hardt. Emil Hegel Schweinstein ved NRKs Winter Studio sier det er verdt det.

Ola Lunde er glad for at Eckoff klarte å angripe igjen etter flere tilbakeslag.

Det imponerte meg så mye, hun er så fokusert. Han har hatt mange treningsøkter og har tålt så mye lidelse. Dette er stort, med tanke på verdensmesterskapet han hadde i fjor, sier han.

Et “streve”

Før denne sesongen sa Eckoff at tilliten ikke var på topp. Hun mener vanskeligheter hun møtte styrket henne.

– Glad for å kunne vise at du kan fortsette til slutt hvis du holder deg slik. Jeg var aktivist, og nå har jeg klart det.

– Hva har lidelse gjort med deg?

– Jeg tror du blir mye vanskeligere av det, og så vokser du ut av alle kamlene du angrep. Det slår mye når det går dårlig, men det blir ekstra bedre når du treffer det, sier han.

Drill Eckoff vant jaktstarten på VM 2021

STOLT: Det er et faktum at årets gullnummer er tre.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Etter at jakten begynte på søndag, var det som om sikkerheten hadde kommet tilbake. Han påpeker at dette er knyttet til en rekke prestasjoner denne sesongen.

Han har nå åtte seire, og han har aldri plukket så mange på en sesong før. Sesongen 2020/21 er et rekordår for Fossum-kvinnen.

– Dette er litt skiskyting. Det går bra når du er på bølgen, men når du er langt borte er du et sted langt borte i havet, sier Ekhoff.

– Følte du deg trygg i siste runde?

– Nei, det gjorde jeg ikke, men jeg tenkte “nå får jeg sjansen” og fokuserte på å treffe markeringen. I dag var jeg flink til å fokusere, fortsetter hun.

Gull gikk ut av konkurransen

Starten på søndagens verdenscupjakt ble til en fullverdig kamp mellom franske Anas Chevalier-Bouchet, Drill Ekhof og Mart ே Olsp Riceland.

Etter at fullskuddet var over på det siste stående skuddet, tok Ekhoff tydeligvis den kampen. Den franske snikskytteren mistet ledelsen fullstendig da han måtte ut i strafferundene, og dermed fanget sølvet til Østerrikes Theresa Hauser.

Olsbu Rhysland var lenge i denne kampen, men fikk en glipp på det siste stående skuddet og utvist dermed seg selv fra gullkampen.

Mart ே Olsp பு Highland etter jakten startet i VM 2021

Feil: Resultatene for Mart ே Olsp பு Highland denne sesongen er lenge over tid.

Foto: Primos Lowrick / NDP

Niendeplassen viste seg å være en brutal virkelighet for en kvinne fra Freland.

– Jeg er ikke veldig glad for det. I dag var jeg sikker på at jeg ville dra på jakt. Det fungerte bra i begynnelsen og er flink til å lyve, men da får jeg et løft i å stå opp. Til slutt var jeg veldig nervøs. Da blir det to bom. Jeg er langt borte i dag, sier Olsbu til Highland NRK og fortsetter:

– Drill tar så gjerne tilbake. Dette er veldig interessant.

– Har hun noen råd?

– Den flyter. Hun er motivert, vil ha det gøy, og så blir det så mye bedre, avslutter Riceland.

Se nedenfor for en komplett resultatliste:

READ  Frykt for indisk mutasjon truer Norges gjenåpning - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
Written By
More from Jakob Leif

Premier League rykter | Søndag Premier League rykter

Cristiano Ronaldo, Harry Kane og Roy Hodgson er blant navnene som pryder...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *