– Det var et sjokk – VG

Ved det syvende OL i Tokyo / OSLO (VG) hadde ikke Olaf Dufte (45) og Norges doble fire full klaff. Med fjerdeplass i varmen betyr det at de må gjennom varmen på søndagens samling for å komme til finalen.

Publisert:

Den norske båten med Martin Helsheth (27), Olaf Duffte (45), Oscar Helwick (25) og Eric Solbagan (26) fikk det etterlengtede løftet til å bli nummer to i forrige verdenscup før OL, men ikke helt klaffet inn åpningsheatet i kvartfinalen i dobbel på fredag.

Den norske båten ble nummer fire på 9,77 sekunder over Polen. Det norske laget endte på 5.49.02, og måtte dermed avslutte samlevarmen.

For å oppsummere innsatsen til den norske båten er Coach Gazette Undset tydelig i sin tale:

– Et team som ikke tror på seg selv. Som vil ha litt mer, men mangler tålmodighet, fred og 100 prosent tillit. Dessverre ser de ut til å ha blitt ført med litt i sengen. Da de ble stilt opp fra første stund, ble skuldrene for høye og det var for mye forvirring. Treneren sa til norske medier at de ikke var tilknyttet.

Undset vet at den kan tilpasse seg søndagens innsamlingsvarme.

– Hvor langt ble det forventet?

– Omtrent åtte til ni sekunder, sier han.

– Er dette en dårlig følelse som er vanskelig å gi slipp på før du fortsetter?

– Ja, det er veldig klart. Dette er et OL. Vi har jobbet med dette i mange år og har ventet i halvannet år på triggerfaktoren. Det som er litt spesielt med dobbel fire er at de to båtene umiddelbart går til finalen. Den norske modellen hadde i utgangspunktet litt tyngre bein og ble senere bygget gjennom varmen, men her går de raskeste båtene rett til finalen. Det var et sjokk. Kanskje vi ikke har nok erfaring i det. Undset sier til VG at vi kunne vært mer snille på trening.

READ  De forlot diktaturet i Kina. Nå sprer de Trumps konspirasjonsteorier om valgsvindel.

Kompleks: Coach Gazette Undset (til høyre) er ikke fornøyd med prestasjonen til den norske dobbel-fire. Foto: Haiko Junge

Hvis det er varmt Da Kjetil Borch var i drift For noen timer siden kokte det fredag ​​morgen på Rostadian i Tokyo.

VGs journalist så en idrettsutøver som rullet rundt i rullestol, omgitt av flere frivillige fra OL-arrangøren.
Gazil Undset har ennå ikke nevnt i forklaringen hva hans feil var.

– Så du det ikke komme?

– Nei, ikke så voldelig. Vi presterte veldig bra før vi kom hit, og det slapp veldig godt av på trening i går. Det er litt som en dobbel firer på en båt. Når det ikke henger rundt, tar det lengre tid.

Dermed blir varmen fra søndagens samling den siste sjansen for den norske båten å ta seg til finalen. De to beste båtene fra de to heatene gikk rett til finalen på fredag. I varmen fra samlingen kom de seks båtene seg ikke direkte til finalen, og de to fikk igjen plass i A-finalen på tirsdag. De som ikke går videre fra samlevarmen, havner i B-finalen på tirsdag.

VGs olympiske studio: Få siste nytt her

Fra første heat gikk Nederland og Australia rett til finalen, mens Polen og Italia rykket fra den norske varmen.

Les mer

Porsche slo rivaler: – Kroppen koker som helvete

Etter å ha deltatt i den innledende runden på fredag, har Olaf Duffte nå deltatt i syv OL og er den mest konkurransedyktige norske nasjonen i OL. Duffy debuterte i OL i Atlanta i 1996 og vant sin første olympiske medalje i Sydney i 2000 med Frederick Beacon med sølv i doble hodeskaller.

READ  Liz Cheney: Jeg vil gjøre alt i min makt for å fjerne Trump fra det ovale kontoret.

Både i 2004 og 2008 fanget Duffy gull i singelskaller, mens Duffy i 2016 var bronse i dobbeltskall med Porsche i Gazette.

Written By
More from Jakob Leif

– Det er morsomt – VG

TAKT: Simon Leviv vil møte i byretten i Athen i 2019. Foto:...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *