Dette er de nye aktivitetene – VG.

Stortingets (VG) statsminister Erna Solberg (H) hadde en seriøs melding fra stortingslisten torsdag morgen.

Saken oppdateres.

Bli hjemme så lenge som mulig. Sosial interaksjon med andre bør være minimal, Sa Solberg da han ble presentert for Stortinget torsdag.

Statsministeren sa at tiltakene de la frem i forrige uke ikke var nok.

– Vi har ikke tid til å vente på om tiltakene vi innførte i forrige uke er tilstrekkelige. Vi må handle nå for å unngå en ny nedleggelse.

Dette er de nye aktivitetene:

 • Alle skal være hjemme så mye som mulig
 • Må være minst 2 meter fra de som er i faregrupper
 • Maksimalt 20 personer på private arrangementer på offentlige steder og 50 personer på innendørs arrangementer uten faste seter. Innendørs kan det være opptil 200 personer hvis alle tilskuerne sitter i faste seter.
 • Unngå unødvendige innenlandsreiser
 • National Bar Parking kl. 24.00
 • Sertifiseringskravene til den fullførte testen blir introdusert i alle de røde landene
 • Enkeltpersoner som ankommer uten fast bosted eller arbeidsgiver, må bo på et Corona-hotell i opptil 10 dager

Den siste regelendringen er at en bestemor eller noen andre kan reise til Norge, men den første delen av oppholdet må være på hotell.

VG sa at regjeringens mål er å redusere epidemien for å gjøre julen så normal som mulig. Regjeringen vil foreta en ny vurdering av aktivitetene før jul.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Hvis veksten fortsetter på samme måte, kan vi glede oss over det de fleste land i Europa gjør. Solberg sier han frykter helsetjenesten vil kollapse.

I følge Solberg burde vi droppe partiene nå, fordi kombinasjonen av alkohol og mange andre har ført til mange store eksplosjoner:

READ  Beklager Martin, Sverige er så bra - VG

– Noen sier at tidligere drikking vil føre til private fester, som svaret: Det må være slutt på fester i en periode nå.

Politiet vil også implementere for å kontrollere epidemien i fremtiden.

Helseminister Bent Hai sier VG fortsatt har håp om en normal jul:

– Men dessverre er nå mer usikkert enn det var for kort tid siden. Vi kan alle feire jul så uformelt som mulig. Nå er det viktigste at vi alle skal bidra slik at sykehusene våre ikke blir overbelastet i julen, og mange i julen skal frykte for livet til sine nærmeste, sa han til VG.

Infeksjonsovervåking er svært krevende

– I områder og byer rundt byer er infeksjonen stor og begynner å nærme seg scene 2a – TISK er under arbeidspress, sier Solberg.

TISK står for Testing, Isolation, Infection Diagnosis and Isolation. En av årsakene til stress er blant annet at folk har mange nære kontakter som søker å diagnostisere infeksjonen.

Ytterligere anbefalinger er introdusert

Anbefalingene fra Helsedirektoratet til regjeringen ble offentliggjort torsdag morgen.

Tidligere torsdag mottok VG bekreftelse fra sentrale kretser om at en rekke tiltak som for øyeblikket blir fremmet av statsministeren vil bli innført.

Nå: Espen Nuxstad, assisterende helsedirektør, svarer på spørsmål om korona i Norge:

Mange nye aktiviteter i de infiserte områdene

Regjeringen legger til en rekke tiltak som må innføres i kommuner med høyt epidemisk press. Helsedirektoratet og National Institutes of Public Health vil evaluere hvilke aktiviteter som er aktuelle i forskjellige regioner i landet. Disse inkluderer:

 • Stopp ved grasrotspill for voksne
 • Stopp grasrotspill for barn og tenåringer under 20 år
 • Ytterligere restriksjoner for restauranter som full stopp eller stenging kl 22.00 for å redusere antall besøkende om kvelden
 • Ytterligere begrensninger på størrelsen på ulike arrangementer
 • Anbefaling for bruk av ansiktsmasker i drosjer når det anbefales til bruk på offentlig transport
 • Rød status på videregående skoler. Ungdomsskoler må være forberedt på rødt nivå
 • To meter unna fysiske aktiviteter innendørs
 • Obligatorisk hjemmekontor
 • Sterk anbefaling for å unngå offentlig transport
 • Lukk eller begrens bedrifter og aktiviteter som har potensial til å spre infeksjoner, for eksempel svømmebassenger, treningssentre, sportshaller, bingohaller, museer, biblioteker, ikke-permanente sitteplasser og andre offentlige steder hvor mange mennesker møtes innendørs.

Arbeid pågår:

 • Helsedirektoratet er utnevnt til å undersøke bruken av masker på slike steder, om en nasjonal test skal anbefales eller innføres nasjonalt før ansatte går på jobb på sykehjem og omsorgsboliger.
 • Helsedirektoratet er utnevnt til å oppdatere faglige råd om omsorg for sårbare grupper innen helse- og omsorgstjenester. Helsedirektoratet vil utarbeide retningslinjer og retningslinjer for å sikre tjenestene som kreves for mottakere av hjemmetjenester og deres pårørende.
 • Helsedirektoratet er utnevnt til å revidere retningslinjene for smittevern på offentlig transport og iverksette drastiske tiltak. Dette gjelder også skolebusser.

Vet du dette? I 2003 markerte viruset SARS-nyhetsfilmen, og nå gjør coronaviruset verden immobile. Begge har funnet Kina, og begge har et lignende miljø. Vi forklarer deg så enkelt som mulig hvordan virus oppstår:

Smittsom situasjon i Norge

FHI indikerer spredning av infeksjon etter høsten med en langsom og moderat spredning av infeksjonen Vil øke betydelig I den siste ukentlige rapporten. Det siste døgnet er det registrert 624 nye infeksjoner i Norge, som er en av de mest smittsomme dagene så langt, ifølge VGs oversikt. Epidemien øker i 72 kommuner.

READ  Kunngjør nye aktiviteter

79 prosent flere tilfeller ble rapportert forrige uke enn forrige uke, skriver de i sitt siste innlegg Ukentlig rapport. Samtidig anslår de at nå er det diagnostisert 4 av 10 infeksjoner, sammenlignet med 1 av 10 i mars. Det er nå funnet flere ofre enn de første bølgene i epidemien.

Statsminister Erna Solberg vil holde en pressekonferanse klokken 11.45. Helsedirektoratet vil delta på helsedirektør Bjrn Goldwalk og direktør for FHI Camila Stoltenberg.

Fikk du dette med deg? Japanske forskere har fulgt nøye med på hvordan viruset sprer seg i forskjellige situasjoner:

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Lasteskip forlatt i norsk farvann – Rederi og norsk kystadministrasjon må vurdere utvinning – rbnett.no

– Skip er forlatt. Mannskapet ble evakuert med redningshelikopter. En person er...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *