Dette er tilfellet med Trump – VG.

Invitert: Donald Trump er tilbake fra en runde på golfbanen i helgen. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Donald Trumps advokater Militæret har anlagt dusinvis av søksmål i seks stater. Etter hvert som sakene avvises i retten, blir det arkivert nye.

Mer enn en uke før valget saksøker statene til støtte for Joe Biden. Det er fortsatt håp om at Trump vinner i retten. På sin Twitter-konto la han ut en melding: Vi kommer til å vinne!

Men amerikanske valgansvarlige har nektet påstander om valgsvindel New York Times. Avisen kontaktet alle stater og svaret fra demokratiske og republikanske stater var det samme: påstander om svindel ble avvist.

Hva skjer nå: Blir Trump verdens farligste tidligere president?

– Folk har evnen til å finne ting om valg som ikke er sanne. Den republikanske utenriksminister Frank Loros sa at det var mange konspirasjonsteorier, rykter og myter.

Så langt har Trump ikke vunnet i retten, men det er langt fra over: nyheten kom fra natt til onsdag Trump-kampanjen vil presentere en annen sak i delstaten Michigan, De krever at valgresultatet ikke blir offisielt kunngjort før regjeringen bekrefter at avstemningen ikke ble avgitt “på en ulovlig måte”.

Rundt samme tid kom nyheten En søksmål er avvist i delstaten Nevada. Så dette vil trolig fortsette i flere dager: nye saker fortsetter etter hvert som de forrige ble avskjediget.

Tok du med: Alternativer i Pentagon: – Vi må alle bekymre oss

Etter: En republikansk valgobservatør ble bøtelagt onsdag kveld i Pennsylvania. Foto: Lindsay Shui / Republican-Herald

Ekspert: – Ikke alvorlig nok

Khair Stenset, professor i privatrett og ekspert på forholdet mellom amerikansk rettsstat og demokrati, forklarer til VG ved Universitetet i Oslo at det amerikanske rettsvesenet er stolt av sin uavhengighet.

– På føderalt nivå er det betydelig interesse for ikke-press. Rettsvesenet vil ikke bli overveldet av den massive bombardementen av saker, sier Stenset.

Mange dommere står under statsnivået for valg, så det er tenkt å ha dette i bakhodet.

READ  Final Fantasy XIV venter med nok en større utvidelse i høst

– Loven er ikke magisk, du må ha en reell sak. Selv om det er påpekt noen uregelmessigheter, er det veldig lite og vil ikke påvirke det endelige utfallet, mener Stenset.

Han har Tidligere V.G. Hvis Trumps team lykkes med å avgjøre denne saken i Høyesterett, vil det være vanskelig å få tak i. Dette er fordi stemmene allerede er talt, så valget bør avvises på grunn av prosessuelle forhold.

– Trump-kampanjen kan forvente støtte fra Høyesterett om at poststemmer mottatt etter valgdagen er grunnlovsstridig. Men det ser nå ut til at dette gjelder rundt 10 000 stemmer i Pennsylvania, noe som ikke er nok til å endre avgjørelsen. Høyesterett kan ofte vurdere at det ikke er “juridisk interesse” å behandle denne saken.

Pennsylvania

Dette er staten som gjennomvåt valget til støtte for Biden. Det var på forhånd klart at det ville være en kontrovers her: Republikanske statstjenestemenn bestemte seg for at poststemmer ikke kunne telles før valgdagen, og først da etter alle normale stemmesedler.

Trumps ledelse har blitt sakte, men sikkert spist opp siden valgkvelden ettersom poststemmer ble registrert. Dagen etter valget gikk Trump for retten for å få republikanske observatører tilgang til valglokaler i Pennsylvania.

Da publikum trodde de hadde dårlig intelligens, gikk de til en føderal domstol og sluttet å telle. Det mislyktes.

Annonsert flom: Trumps advokat Rudy Giuliani sa i helgen at han utvider saken for avvisning av poststemmer som skal gjelde over hele USA. Foto: Chris McGrath / Getty Images Nord-Amerika

Men for å holde den atskilt fra andre stemmer, har Trumps gruppe støttet stemmer som kom etter fristen. Skriver ABC News. Det er ennå ikke bestemt om disse vil bli avvist, men det vil ikke endre avgjørelsen uansett.

Så du dette: Trump og Fox: Fra kjærlighet til konflikt

Trumps siste søksmål i Pennsylvania kom tirsdag kveld og hevdet at poststemmer burde avvises på grunnlag av “likhet for loven”. Argumentet er at det var veldig vanskelig for de som stemte på valgdagen.

READ  Cian-profil av tiltalte i 50-årene - VG.

Valgplass: Trump-tilhengere i Lansing, Michigan i helgen. Foto: SHANNON STAPLETON / X90052

Michigan

Biden vant Michigan med en margin på 147 000 stemmer, men i likhet med Pennsylvania hevder Trump-kampanjen valgsvindel ved å telle poststemmer.

Minst fire forskjellige saker er inngitt, hvorav to allerede er avvist. Disse ble handlet i henhold til en Gjennomgang i Washington Post, Stemmeseddelen ble justert manuelt uten tilskuere.

Stemmesedler som kan ha blitt smittet, for eksempel fra en kopp kaffe, men som kan legges inn manuelt i Michigan hvis det er klart hvem som stemte. Påstandene om at dette ble gjort ulovlig ble imidlertid beskrevet av dommeren som “ubegrunnet spekulasjon”.

Staten Michigan har også avvist påstander om at stemmeseddelen ble trukket tilbake fra datoene, og forklarte hvorfor. Dato på konvolutten med poststemming Dette gjelder.

Wisconsin

En annen stat kjent som “Rust Belt” ble vunnet av Joe Biden. Men med mindre enn en prosent av stemmene for Bidens ledelse, er dette staten der Trumps team mener det kan vinne i retten.

Kravet om ny vurdering er allerede kunngjort, og det kravet vil vinne fordi det er veldig liten forskjell.

Men det er en lov om at alle 72 valgkretser først må gjennomgå en uavhengig gjennomgang, som utløper 17. november. Først da vil Trumps advokater kunne reise saken.

En revurdering i Wisconsin vil ha en betydelig kostnad for Trump-kampanjen: hvis det er en forskjell på mindre enn 1 prosent, tillater regjeringen ny vurdering, men klageren må betale for det selv, med mindre det er en forskjell på mindre enn 0,25 prosent.

Det betyr at en gjennomgang av Trumps kampanje vil koste millioner av dollar.

Georgia

Biden er en tippestat som er overraskende ledende, men selv der valgresultatene er, er det på tide å revurdere. Statens 16 velgere er ennå ikke fordelt.

I følge Nyhetsbyrået A.P. Trump-kampanjen ser ut til å legge grunnlaget for en gjenfortelling av stemmer for hånd. Bare 12 000 stemmer skiller de to kandidatene.

READ  - Økonomien er på et vendepunkt - E24

Trump-kampanjen har gått til retten for å godta et lavere antall stemmer fra Saddam County, basert på et vitne som hevder at de sene stemmesedlene ble talt med godkjente stemmesedler.

Men saken er avvist i retten, og den gjelder fortsatt et lite antall stemmer.

Bevæpnet: Arizona var en av få stater der bevæpnede Trump-supportere holdt tropper utenfor valget. Foto: JIM URQUHART / X02779

Arizona

Elleve velgere i staten har ennå ikke blitt lagt til listen fordi Bidens ledelse i Arizona er så tynn.

I helgen inngav Trump-kampanjen søksmål for å bevise at tusenvis av republikanske velgere avviste sine stemmer. Første runde endte med bare 180 stemmer. Saken skal tilbake torsdag.

Det er en lov for staten at hvis en avstemning blir avvist fordi mer enn en kandidat har et kryss, kalles det en “stemme” og at velgeren må stemme igjen.

En konspirasjonsteori er at stemmesedler som brukte tusj av det populære merket “Sharby” ble avvist som “over-voting” uten å la velgerne stemme igjen.

Nevada

I Nevada er det flere tilfeller, hvorav den ene fortjener en nærmere titt:

Republikanerne søkte å stoppe Clark County, distriktet med flest demokratiske velgere, fra å bruke stemmeseddelen for å verifisere underskrifter. Det kan ha vært rundt 10.000 uriktige stemmer som ble hevdet, men det endte med å bli en saksgjennomgang.

I følge lokalavisen Nevada Independent Det ble påpekt at blindvelger Jill Stoke hevdet at hans stemmeseddel var stjålet fra ham. Men en ny manual viste at signaturen på revisionsstemmen var hans egen, og da han fikk muligheten til å stemme på nytt, nektet han.

Tilsvarende Laura Ingraham, konservativ programleder for Fox News Det er “eksplosive bevis” i form av en anonym varsler i Nevada under Trump-kampanjen, som fant falske stemmesedler fylt i konvolutter utenfor en bil merket “Biden & Harris.”

bevis er:

New York Times: The Times kalte tjenestemenn i alle stater: det var ingen bevis for svindel med velgerne

Washington Post: Her er påstandene om uregelmessigheter i GOP og Trump-kampanjen. Så langt er ingenting bevist.

ABC nyheter: Valg 2020: Se på valgkampene i Trump-kampanjen og hvor de står

Al Jazeera: Donald Trumps amerikanske rettssaker: Hvor står ting?

Forsvarer: Trumps langvarige valgsøksmål: Hvor står ting?

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Må gå på “hamsterhjulet” fra Florida til New York

Langdistanseløper Reza Balocchi strandet i sin oppblåsbare boble i St. Augustine, Florida,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *