Doc Plaid avslører Frp Drama – Listack Lost: Pushing New Votes Forward

Partiets snuoperasjon i spørsmål om Acer har fremkalt sterke reaksjoner innen Frp.

Tidligere olje- og energiminister Dart Lyon (Frp) Advarslet strengt mot snuaksjoner i Docladet. FpU kalte det hele “hjortepopulisme.”

DocLadet kan nå rapportere at det har vært innenlands uro også i stortingskomiteen, og at Frp-panelet var den første som sa nei til Acer-saken.

Spesielt er det håndteringen av partileder Sylvie Listak som noen parlamentarikere har svart på i Doug Plate.

I dette tilfellet fikk Sylvie Listack informasjon, men velger å ikke kommentere det.

Minimal fokus

Doc Blade mottar bekreftelse fra en rekke kilder Sa først ja Stem for mye på Acer.

Blant annet var det argumentet om at Acer-saken ble presentert av deres egen minister da de satt i regjering, Dart Lyon.

Kilder sier også at Acer vurderer hvilken posisjon de skal ta i saken I det minste Mediefokus. De vil ikke at Senterpartiet skal fokusere for mye på det Trivia Sloxvolds vinnersak for Skriftens parti.

Men utfallet av avstemningen skal ha hatt en dårlig smak hos den påtroppende Frp-lederen Sylvie Listak, som i praksis overtok administrasjonen av partiet før den allerede formelt valgte nasjonalforsamlingen.

Avledningsfunksjon

På neste komitemøte er ikke avstemning om Acer-saken på dagsordenen, men balansen er å sette en avtalt posisjon i siste øyeblikk.

Flere kilder fortalte Doc Platte at en ny folkeavstemning ble kalt “plutselig” i Acer-saken. Et parlamentsmedlem sier det er uvanlig at en velger blir ført til en ny folkeavstemning.

I den andre avstemmingen ombestemte flere Frp-medlemmer brått mening, og Listak vant sin tjeneste: Frepins parlamentariske komité vendte tilbake til sitt eget vendepunkt, og partiet var nå imot Acer.

READ  Jente stopper i spill: - Angir alarmen:

En kilde insisterer på at resultatet ble “akseptert av styret.”

Frp var det første partiet som stemte på Acer i Norge for tre år siden. Nå slår de seg sammen med Rod, SV og Centerbart i kampen mot Acer.

Stor SP-lekkasje

Denne helgen har Fremskrittspartiet et digitalt landsmøte med ledelsen samlet i Cartermoine. Med omtrent 10 prosent av stemmene – 15 prosent bak valgresultatet i 2017 – er det nå mye om å redde stubber i høstvalget.

I en fersk meningsmåling av Docladet for april viser bakgrunnstall at Frp ikke har mistet flere velgere til det sentrale partiet siden de frivillig forlot regjeringen.

I januar 2020 mistet Frp 19.000 velgere til Central Party. Dette tallet har nå steget til 30 000 – og trenden er tydelig: flere Frp-velgere har flyttet til sentrum siden 2017. Frp-ledelsen kunne ikke stoppe lekkasjen.

Acer er et av Senterpartiets favoritttemaer i industripolitikken, der det er argumentet for at Norge vil miste kontrollen over energipolitikken.

Nå tenker plutselig Frp og Senterpartiet likt om Acer.

Written By
More from Jakob Leif

Derfor svarte han ikke på rykter om et “førerkort” – VG

Code Seek: Joshua Bassett, 20, fikk septisk sjokk og hjertesvikt noen dager...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *