Donald Trump avviser Kongressens krisepakke – kaller det en skam – VG

Donald Trump vil ikke akseptere koronakrisepakken som er godkjent av den amerikanske kongressen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Donald Trump vil ikke akseptere den enorme og etterlengtede koronakrisepakken som Kongressen har vedtatt. Han sier det er en skam og ber kongressen endre det.

Publisert:

I den utgitte videoen Twitter Tirsdag kveld sa Trump at pakken var en skam og måtte endres. Han ber kongressen øke sjekken som er tilgjengelig for alle amerikanere til $ 2000 og redusere støtten til det globale samfunnet.

– Om sommeren blokkerte demokrater skadelig en koronakrisepakke. For noen måneder siden startet kongressen forhandlinger om en pakke som var kritisk mot det amerikanske folket. Det tok for lang tid. Men pakken de sender til pulten min er en helt annen. Sannheten blir fortalt, Trump sier dette er synd.

Les mer

Avtale om USAs krisepakke

Krisepakken er etterlengtet for amerikanske selskaper og enkeltpersoner. Etter at den forrige krisepakken, som ble vedtatt i mars, gikk ut i sommer, kunne ikke demokrater og republikanere være enige – før nå. Denne uken venter krisepakken på 900 milliarder dollar, godkjent av både representanthuset og senatet, nå Trumps godkjennelse.

– Dette kalles en koronakrisepakke, men det har nesten ingenting å gjøre med koronaen, sier Trump og lister opp støtte til land som er en del av krisepakken som er godkjent av Kongressen.

– Gunstig for andre land og innvandrere

Trump mener at denne krisepakken på bekostning av amerikanske borgere og bedrifter vil komme andre stater og innvandrere i USA til gode.

– Denne pakken lar familiemedlemmer til ulovlige innvandrere motta mer enn amerikanere får. Trump sa at krispakken på 900 milliarder dollar bare gir $ 600 per person i nødhjelp til hardtarbeidende skattebetalere, og er ikke nok for små bedrifter, spesielt restauranter.

Trump krever at Kongressen legger fram en ny plan.

– Jeg oppfordrer Kongressen til å endre denne planen, med det absurde minimumsbeløpet på $ 600 til $ 2.000 eller 000 4.000 per par. Jeg ber Kongressen om å umiddelbart fjerne de bortkastede og unødvendige delene av denne pakken og sende meg en ny pakke, sa Trump.

USA har blitt hardt rammet av epidemien, med mer enn 18,1 millioner rapporterte tilfeller og mer enn 322 000 dødsfall relatert til Govt-10.

Positive toppdemokrater

Den demokratiske senatens minoritetsleder Nancy Pelosi svarte på Trumps video:

– Republikanerne har gjentatte ganger nektet å si direkte støtte det beløpet presidenten ønsket. Til slutt gikk presidenten med på $ 2000. Demokrater er klare til å ta dette videre denne uken med konsensus. La oss gjøre dette, skriver han Twitter.

Senatens demokratiske leder Chuck Schumer sier at Trump endelig kan ha nytte.

– støtte Vi brukte mange måneder på å få 2000 støtte, men republikanerne blokkerte den. Trump må signere en avtale for å hjelpe folket og holde regjeringen åpen. Vi er glade for å kunne tilby ekstra hjelp til amerikanere i nød. Trump burde endelig gjøre sin del for å hjelpe republikanerne til ikke å stoppe dette igjen.

Den republikanske senatoren Lindsay Graham håper Trump vil signere avtalen.

– Koronapakken, selv om den ikke er perfekt, vil redde arbeidsplasser og liv. Jo raskere den kommer, jo bedre. Dette vil gi en mulighet for millioner av virksomheter til å unngå konkurs, som raskt vil gi vaksiner, hjelpe arbeidsledige og gi penger til familier som sliter. Hjelp kommer så snart prosjektet er godkjent, skriver han på Twitter.

READ  Hver time med Trump - angrepet på Kongressen - er USA i fare

– Jeg må gjøre det selv

Til tross for at Joe Biden vinner det amerikanske valget og blir president i januar, advarer han om at Trump må bære ansvaret for å plassere en krisepakke i neste periode.

– Ellers bør neste administrasjon gjøre det, kanskje det blir meg. Trump sier at vi vil fullføre det.

Written By
More from Jakob Leif

Advarsler “Gratis Britney” protest utenfor USAs ambassade i Norge – VG

Diskuterte: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Dette betyr...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *