Donald Trump tilgir Michael Flynn

New York (Douglas): – General Michael D. Det er min store ære å kunngjøre at Flynn har fått full unnskyldning. Gratulerer til general Flynn og hans fantastiske familie. Jeg vet at du har en fantastisk takk nå, skriver Trump Twitter Onsdag.

Mange forventet at Trump skulle be den pensjonerte generalen om unnskyldning, ettersom saken og hele den russiske etterforskningen har kastet en skygge over mye av presidentskapet hans. Avgjørelsen kom på slutten av presidentskapet.

Andre unnskyldninger vil trolig følge de siste ukene før Joe Biden tiltrer 20. januar.

Tilfredshet: Donald Trump holdt en kort tale tirsdag kveld for å uttrykke sin begeistring. Video: Abby
Se også

Mange er i trøbbel

Blant andre Trump-allierte som søker lignende behandling, er to tidligere kampanjer, Rick Gates og George Papadopoulos, som er dømt i saker knyttet til Russland. Med unntak av Gates og Papadopoulos var mange i kretsen rundt Trump skyldige. Disse inkluderer Michaels tidligere personlige advokat, Michael Cohen, hans gode venn og rådgiver Roger Stone, og tidligere kampanjesjef Paul Manafort.

I tillegg står andre i kretsen rundt presidenten overfor føderale anklager. Hans tidligere sjefstrateg Steve Bannon og en annen stor innsamlingsaksjon, Elliott Freud, som erkjente straffskyld for givere for å bygge Trumps mur mot Mexico, erkjente seg skyldig i oktober for en annen kampanje for utenlandske interesser. .

Han selv

Det er til og med spekulasjoner i at Trump kan prøve å tilgi seg selv og familiemedlemmene for de kommende føderale beskyldningene.

Trump har flere ganger bedt de ansatte om unnskyldning for ham og hans familie, og rapporter antyder at han kan be om unnskyldning før han løslater noen for legitime beskyldninger. CNN.

READ  Stor sannsynlighet for brexit uten handelsavtale - NRK Urix - Overseas News and Documentaries

Det er imidlertid høyst tvilsomt om han har en lovlig mulighet til det.

Trump og hans nære medhjelpere vil møte juridiske problemer når de trekker seg som president, og mangler immunitet.

Så langt skriver The New Yorker at Trump har behandlet en høyesterettssak med 26 saker om seksuell trakassering og overgrep og mer enn 4000 saker. Han har også vært involvert i skatteunndragelse, bestikkelser og forsøk på å forhindre rettsvesenets arbeid.

Advokater i Det hvite hus og andre sier at de forventer at Trump skal benytte seg av retten til å tilgi i andre saker utover den lange køen til Trumps nære medarbeidere i juridiske problemer. New York Times.

Før onsdagens unnskyldning beklaget Trump 28 personer. Han har avsatt dommer i ytterligere 16 saker.

Tatt som løgn

Trump har tidligere antydet at han kan be Flynn om unnskyldning. Han var Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, bare 22 dager etter presidentskapet i 2017.

På den tiden skrev Trump på Twitter at han hadde sparket Flynn for å lyve for visepresident Mike Pence. I følge CNN Flynn skal også ha løyet for daværende øverstkommanderende Raines Prebus og daværende talsmann Sean Spicer.

Flynn erkjente seg skyldig i desember 2017 for å lyve overfor FBI-etterforskere at han hadde holdt samtaler med den amerikanske ambassadøren i Russland før Trump ble president. Dette var en av de første store suksessene til Special Letter-forskeren Robert Mueller, skriver han Washington Post.

Klarhet: Tidligere regjerende i New Jersey, Chris Christie, vet at president Donald Trump må trekke seg. Foto: ABC.
Se også

Men tidligere i år sa Trumps justisminister, William Barr, at det ikke var inngitt sak mot Flynn. Han ba også om at saken ble avvist. Forespørselen er nå behandlet av en føderal dommer.

READ  PSG Nådeløs Manchester City - VG

Flynn svarte selv etter Trumps beslutning Twitter Bilde av et amerikansk flagg og “Jeremiah 1-19”. Dette refererer til et bibelvers der Gud sier: «De skal kjempe mot deg, men de skal ikke seire over deg. Jeg er med deg, sier Herren. Jeg vil redde deg. »

AP sa Trump tok avgjørelsen uten å diskutere saken med sitt eget rettsvesen. De spurte ikke om unnskyldningen før på onsdag. Samtidig skriver nyhetsbyrået at Trump under alle omstendigheter vil få lov til å utstede denne typen unnskyldning.

– Som frekk

Mens mange av Trumps støttespillere jubler for avgjørelsen, har det fremkalt opprør blant demokratene.

Adam Schiff, demokratleder i House Intelligence Committee, skrev i en lang uttalelse at “Trump valgte Flynns troskap til landet sitt.”

Schiff sier Trumps beslutning er et forsøk på å beskytte seg mot en rettsmedisinsk etterforskning.

– Ikke rart Trump kom inn og gikk ut – sier skurken, Schiff til slutt.

Han beskriver Trumps beslutning som maktmisbruk.

– Flynn løy for FBI om dets forhold til Russland – Forsøk å undergrave USAs utenrikspolitikk etter sanksjoner pålagt Russland for å blande seg inn i valget vårt. Flynn erkjente seg skyldig to ganger for disse løgnene. Beklager fra Trump fjerner ikke det faktum – selv om Trump og hans allierte prøver å si noe annet, sier Schiff.

“Unnskyldningen er uverdig, prinsipiell og en annen stygg flekk på president Trumps raskt forsvinnende arv,” sa Jerry Nadler, den demokratiske lederen for justiskomiteen, i en uttalelse.

Krysskrise: Senator Chuck Schumer lengtet etter Donald Trumps oppførsel etter valgnederlaget. Video: Abby
Se også

Samtaler med ambassadøren

Etter at Trump vant valget i 2016, tok Flynn på seg jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver. I den rollen hadde Trump flere møter og telefonsamtaler med den amerikanske ambassadøren i Russland Sergei Kislak før han tiltrådte.

READ  Padmangel fortsetter å øke - svakere enn forventet i andre kvartal

Temaer de diskuterte inkluderte nye sanksjoner som ble pålagt Russland 29. desember 2016 av daværende president Barack Obama som svar på landets forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget. Diverse transkripsjoner av en telefonsamtale den dagen viste at Flynn ikke reagerte aggressivt på Russland og sa ikke å eskalere situasjonen. Dagen etter – til Washingtons store overraskelse – kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at han ikke ville svare på Obamas sanksjoner.

To dager senere fortalte Kisliak Flynn at samtalen hans med Flynn var grunnen til at Russland ikke svarte aggressivt. Da FBI spurte Flynn 24 dager senere, svarte han at han ikke kunne huske å ha diskutert sanksjoner med Kislock. Senere fortalte han en domstol at han visste at dette ikke var sant.

Flynn var den eneste ansatte i Det hvite hus som ble dømt som en del av M ல்ல llers Russland-etterforskning. Siden den gang har Trump søkt å miskreditere etterforskningen.

Tidligere overførte den amerikanske presidenten fengselsstraffen til sin gode venn Roger Stone, som ble dømt for syv alvorlige forbrytelser i en sak relatert til M மு llers rettssak, skriver han. New York Times.

Svette går: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet voldsomt på pressekonferansen, som spredte seg på sosiale medier. Video: Abby
Se også

Written By
More from Jakob Leif

31 blodpropper hos astrogenvaksinerte mennesker – VG

Støttede bivirkninger: Mange land, inkludert Tyskland, Norge, Storbritannia og Danmark, mistenker alvorlige...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *