Dor Jorwick Murder – Mister sin beste venn:

Trond Malond er trist og trist. Han kunne ikke forstå at bestevenninnen Dor Jarvik var død.

– Da jeg hørte mandag kveld at en mann ble drept i Rhea, tenkte jeg å ringe til Dora og ba henne være forsiktig. Jeg må si at han ikke trenger å gå med en hund som heter Ruben fordi en morder eksploderte i nabolaget, sier han til DocLadette.

Men Tront tok aldri opp telefonen. Tirsdag morgen reiste han nyheten om at en av hans beste og nærmeste venner var blitt skutt i Rio, Oslo.

I Zorro: Trond Malond møter Duckbladet dagen etter at han dreper vennen sin. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
I Zoro: Trond Malond møter Dougbladet dagen etter at han dreper vennen sin. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Se også

– Jeg forstår ikke dette. Thor blir drept. Varm, god dør, alltid positiv og står opp for vennene, sier Malland stille.

Feiret 70-årsdag

Den siste fredagen i mars ble Trond invitert med sin kone, Kanya Noisang, hjem til Dor Jarvik og medstifter Meredith Perthion.

– For å markere Tords 70-årsdag planla Mered faktisk å lage en stor fest. Men på grunn av Govt-19 og regjeringsbegrensninger, var det bare fem av oss. Dor, Meret, Kanya, Ruben, hunden som lå på sofaen, og jeg var hjemme hos Dor.

Assist: Dor Jarvik (til høyre) hjelper til med å fotografere bryllupet til Kanya Noisang og Trond Maland. Fra venstre er Georgette medstjerner Meredith Bertusen, Eagle Erickson og Bj ர்க் rk Typsjord. Foto: Espen Chloe
Hjelp: Dor Jarvik (til høyre) med på å fotografere bryllupet til Kanya Noisang og Trond Maland. Fra venstre er Georgies medstjerner Meredith Pertusen, Eagle Eriksson og Bjork Typesjord. Foto: Espen Chloe
Se også

– Vi hadde det fantastisk. Meredith unnet oss en nydelig ostekake.

– Vi hadde det gøy med kake og kaffe sammen hele fredagskvelden, forteller Trond Malond til Daclat.

– Dette er helt usant – Vi var sammen for noen dager siden. Å snu 70-tallet er ikke noe problem, sa Dore. Kanya Noisang sier at han hadde en flott tid med den deilige kaken, som han tullet med at han hadde bakt selv.

Sønn: Anne Alrek Solem, leder for politidivisjonen, etterforsker påstandene. Video: Lars Evening Bones. Reporter: Angelica Hagen
Se også

Venner i 40 år

Masland og Dor Jarvik var tidligere naboer ved Ullerdopen i Oslo, før Georgia reiste til Rhea.

READ  Mistet kort titt på hjemmekamp - VG

– Vi ble kjent for 40 år siden. Det var Morton Kensley, en gammel felles venn som introduserte oss for advokaten. Vi ble venner og ble kjent i årevis. I løpet av de siste seks-sju årene har vennskapet vokst, og vi har utviklet et nært og godt forhold til Dore, i hvert fall ikke hans partner, Meret, sier Trond Malland.

Han roer seg og trekker pusten dypt da han snakker om at Dor Jarvik ble skutt på sin egen terrasse i Rhea mandag kveld.

– Det gjør veldig vondt. Thor var raus og gjestfri. Det var alltid hyggelig å møte Meret og ham.

Drept: Advokat Dor Jarvik ble skutt til livs hjemme hos ham i Rio i Oslo mandag. Sønnen er nå siktet for drap. Foto: Door Meek / NTP Sconfix
Opphavsrett: Advokat Dor Jarvik ble mandag skutt i sitt hjem i Rio, Oslo. Sønnen er nå siktet for drap. Foto: Door Meek / NTP Sconfix
Se også

«Lavt og lett

Dor Jarwick, en advokat og privatperson fra Trent Malland, beskriver seg selv som en pouta som alltid var mild, omsorgsfull og sjenerøs mot medmennesker.

– Dor er ikke høylytt, men han er mindre følsom og mykere.

– En person du er glad i. En mann som elsket andre, sier Trond Malland.

Maland ønsker ikke å bidra til spekulasjoner om motivet for drapet, men sier kona Kanya var på pizzafest med Dor og Meret for et år siden.

nært vennskap

– Dorins sønn var også hjemme da politiet senere bekreftet at han var arrestert og myrdet. Det var så bra. Malland sier med tanke at jeg ikke vet om noen konflikt mellom far og sønn.

De siste årene har vennskapet mellom de to parene vokst til et nærmere og nærmere vennskap.

– Det er helt uforståelig at Dor ikke lenger er her, sier han.

READ  Fikk nyheten om bekymring - 1400 studenter i kø
- Uforståelig: - Det er uforståelig at Dor Jarvik ikke lenger er her, sier hans nære venn Trond Malond. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Uforståelig: – Hans nære venn Trond Malond sier det er ubegripelig at Dor Jarvik ikke lenger er her. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Se også

Møttes på sykehuset

Bare timer før Kjarvik ble skutt mandag kveld, var Dor Jarvik sammen med sjefredaktør Ulf Andre Anderson i byen Che Oak Hor.

– Vi var sammen på Ulleval sykehus. Gjarvik var i godt humør. Vi satt sammen og snakket til 20:00, sier Anderson.

Han beskriver Dor Jarvik som en sosialt entusiastisk og bestemt mann.

– Vi møttes ofte på sykehuset. Anderson sier at det alltid har vært interessant og givende å snakke med Dor Jarvik.

De to ble kjent da Georgie var forsvarer i Ordnance-saken, mens Anderson jobbet som reporter for Docladette.

Shot-play

I det offentlige rom ble Dor Jarvik først kjent som Christine Kirkemos livvakt i den ortodokse saken.

Forsvarer: Advokat Sol Eldon vil bistå tiltalte i 30-årene etter drapet på Dor Jarvik. Foto: Lars Evening Bones / Doc Platted TV
Se også

– Som jeg kjenner Dora var hun like opptatt av å hjelpe alle kunder. Uansett om det er en stor mediesak, eller en sak om ikke å få de største overskriftene i avisene. Dore forsto at han trengte noen å ta vare på og ta på alvor de som kom til ham for å få hjelp, sier Malland.

I september 1995 var Dor Jarvik tiltalt i en moralsk sak i en Oslo-domstol. Da Gjarvik kom til retten med sin klient, ble det avfyrt flere skudd.

Corwick klarte å rømme i en av rettssalene, mens det ble avfyrt flere skudd i hans retning.

Gjerningsmannen søkte deretter hevn for siktelsen mot den adopterte datteren til en 46 år gammel tidligere jugoslavisk – Gjarvik-klient.

Stemoren ble skutt i en Oslo-domstol.

Trond Malond er journalist ved Seog H inr, som tilhører samme gruppe som Doc Platted, Aller Media. Duckbladet prøvde å kontakte bistandsadvokat Ellen Holeger Antonos i denne saken, men har så langt ikke lyktes.

READ  Bergen kommune 2. september 2021 - NRK følger koronaregler som anbefalinger fra Westland
Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *