Dropper alle verdenscuprenn før jul – NRK Sports – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Dette ble opplyst i pressemeldingen tirsdag.

Så det var fryktet: Ruga var veldig nær starten og slutten av verdensmesterskapet for norske transnasjonale stjerner.

Norges Skiforbund sier det ikke er noen planer for at Norge skal delta i Tour de Ski slik situasjonen er nå.

– Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner hjemme mener vi at dette er den rette situasjonen for langrenn slik situasjonen er nå, sier Thorbjorn Skokstad, styreleder for langrennslaget.

– Helsen til trenerne bør prioriteres

Langrennssjef Espen Bijerwick sa til NRK at hovedprioriteten på alle måter er helsen til utøverne. Så de må ty til noe veldig tøft for å stoppe alle trenerne nå.

Landslagsmøte for transnasjonale kvinner

Prioritet: Espen Bjervic vet at helsa til utøverne vil komme før både verdensmesterskapet og verdensmesterskapet.

Foto: Khair Olson / NDP

– Vi vet ikke effekten av infeksjon på en trener som er avhengig av god lungekapasitet. Derfor er det å være upåvirket av en idrettsutøver avgjørende fordi det kan ødelegge sesongen og livet, sier Bjervic.

– Å holde utøvere sunne er et av toppmålene i år. Det andre målet var verdensmesterskapet i Oberstarp. VM-målnummeret er tre. Basert på erfaringene vi har fått så langt fra verdensmesterskapet, synes vi det er vanskelig å nå disse målene. Derfor prioriterer vi nå verdensmesterskapet og helsen til idrettsutøvere, fortsetter Bjerwick.

Langrennssjefen sier at det ikke er tatt noen endelig beslutning om Tour de Sky, men sier at ting må endres for å gjøre det relevant.

– Nå ser det ut til at Tour de Sky ikke passer oss. Denne helgen drar vi til Norkescape i Lillyhammer for så å tilbringe resten av tiden før jul på møter og kvalitetstrening.

FIS respekterer avgjørelsen

FIR-sjef Pierre Migneri sier at de respekterer Norges beslutning.

– Det er viktig for Norge å konkurrere i flest mulig verdenscuprenn, men vi respekterer deres avgjørelse fullt ut, sier Mignery til NDP.

Så langt har ingen andre land eller utenlandske trenere sagt at vi vil gjøre dette, men Avsløre Sveriges føderale direktør Ola Stromberg sier at dette kan være hensiktsmessig.

– Vi diskuterte det og kom i kontakt med Norge. Stromberg sier at vi vil ta en beslutning på onsdag.

Følger Globo og Iverson

John Peter Saltved, NRKs sportskommentator, mener dette er den riktige avgjørelsen.

– De viser ansvar, prioriterer lang levetid og lytter til racere i vanskelige tider. Et godt signal fra langrennsadministrasjonen, sier Saltwade.

Avgjørelsen kom etter at Johannes Hasflot Globo og Emil Iverson kom ut med nyheten mandag. Dropper alle løp før jul. Sistnevnte ble videre avansert ved å droppe Tour de Sky.

Johannes Hasflat Globo

Først: Johannes Hasflot Globo sa allerede i går at han ikke skal til verdenscupen før jul.

Foto: Emmy Gorhonen / Lehtigua / NDP

– Usikkerheten forsterket under oppholdet i Ruga. Det virket tryggere før vi dro enn situasjonen i Finland, sa Globo mandag.

I Davos (12. – 13. desember) mister Norge en sprint og en 10/15 km individuell start. I Dresden (19 – 20) savner landslaget nok en sprint og lagsprint.

READ  Oslo aksjemarked stiger etter veldig sterk oljepris - E24
Written By
More from Jakob Leif

Olivia Jade snakker om det offentlige skriket – VG

Åpner i Dictoc Innflytelsesrike Olivia Jade Gianulli (21) Sier en Dictoc-video Folk...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *