Eliteseriespillere som bor i Oslo-regionen har ikke lov til å gå på trening – VG

Utgave: Lillestrom og trener Khair Bucke vil møte noen utfordringer de neste ukene. Foto: Derje Peterson, NDP

Spillere som bor i Oslo-regionen, men som tilhører klubber utenfor det berørte området, har ikke lov til å reise for å trene med lagene sine.

Publisert:

Lørdag presenterte regjeringen tøffe koronatiltak siden mars for Oslo-regionen. Dette inkluderer punktum for alle spill.

Crowe Dwight Anderson, kommunikasjonssjef for Norges Fotballforbund, bekreftet overfor VG at beslutningen er tatt om å avbryte felles trening- og trenerkonkurranser for de tre beste lagene for menn og de to første plasseringene for kvinner i Oslo-regionen til slutten av januar.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og Opos League live på skjermen

Han bekrefter nå også at spillere fra lag utenfor regionen ikke har lov til å trene med sine klubber.

Tweed Anderson sier til VG at spillere som bor i de berørte kommunene ikke har lov til å reise utenfor regionen for å trene med ikke-berørte klubber.

Les mer

Full stopp for sport i Oslo-regionen: treningsstopp for fotballklubber og OL-toppmøtet stengt

Stopp: Emgentalen, skrevet av Tony Brochmann, og berørte klubber inkluderer Stopbuck og Emil Bohinen. Foto: Derje Peterson, NDP

Dette vil særlig påvirke klubbene rundt Oslo, nemlig Stopbok, Lillestrom, Egentalen og Stromskotset. Mange av soldatene deres bor i Oslo.

Lillestrom begynte å trene og trener Khair Bake bor i lukket mose og Lillestrom.

“Det ble oppmerksom på oss. Det er hus i både Moss og Lillestrom. Vi må hente resten i morgen,” skrev LSK-sjef Khair Bake i en tekstmelding.

– Mjøndalen-trener Vagard Hanson sier at jeg ikke egentlig visste det.

READ  Norsk politikk, Frp | Sterk økning for Frp: Nykommer rett til Sortering

Han sier at laget ikke vil begynne å trene før neste sesong før 1. februar. Stengingen vil i utgangspunktet gjelde frem til 31. januar.

– Det er aktuelt. Dette er lenge til begynnelsen av serien. Dette er en spesiell tid for hele landet og for hele verden, så disse reglene må følges, sier Hansen.

Dette gjelder også Stopbeck.

– Vi starter 1. februar hvis det er tillatt. Det er ikke kjent ennå. Dorjeer German, sportssjef i Stpeck, sier vi vil følge gjeldende lokale og nasjonale regler.

Han mener det ikke er noen grunn til å angre på for fotballen.

– Det er ingenting vi kan gjøre med hvor forskjellige mennesker bor. Vi må først se på hva de gjeldende reglene er når det gjelder 1. februar. Dette er ikke verre for fotball enn andre bransjer. Tenk på helsepersonell, lærere og annet viktig arbeid. German sier det er veldig viktig at de gjør jobben sin.

Det er fortsatt litt tid til fotball starter igjen. Eliteserie-sesongen begynner 5. april.

V.G. Se tilleggsstatistikk for Eliteserien live.

Written By
More from Jakob Leif

Sannheten om filmen

Marbella (Dogflatted): – Jeg møtte ham for seks-syv år siden. Jeg pratet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *