Elopak forventer kantpressing i andre halvår på grunn av E24 – dyrere råvarer

Inntektene falt noe fra andre kvartal i fjor, da mange kjøpte mer da koronaen eksploderte, skriver Elopak selv.

Johann H. Anderson Jr. ble forfødt av faren, Johann H. Elopak mottok, sammen med andre eiendeler i familien, fra Anderson Sr. I første halvdel av 1800-tallet var Andersons oldefar en stortingsrepresentant. Johann H. Andersons oldefar, som senere kjøpte en tobakksfabrikk, eies av bestefaren, Johann H. Den ble kalt Anderson og la grunnlaget for familieformue.

Publisert:

Tidlig tirsdag morgen rapporterte brettmaker Elopak Tallene deres for første kvartal Fordi selskapet ble børsnotert.

Selskapets inntekter falt til 2,5 milliarder kroner i år fra 2,6 milliarder kroner i andre kvartal i fjor.

Inntektene i andre kvartal i år var noe lavere sammenlignet med samme kvartal i fjor, hovedsakelig som et resultat av at folk kjøpte mer da Corona brøt ut i 2020, Elopak skriver i børsmeldingen.

Slutten av andre kvartal var også noe lavere, fra 140 millioner kroner til 130 millioner kroner. Dette er en nedgang på syv prosent.

– Totalt sett er vi fornøyd med resultatene for andre kvartal, selv om inntektene var litt lavere enn forventet, sier Elobach -sjef Thomas Gormendi.

Høyere råvarepriser presser marginene

I kvartalsrapporten begynte selskapet å presse marginene på overflødige råvarepriser. Selskapet brukte samme mengde råvarer i andre kvartal i fjor, og skriver at de er beskyttet mot høyere råvarepriser på kort sikt.

Vi forventer at høyere råvarepriser vil påvirke resultatene i andre halvår, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Den andre dårlige nyheten for styret er at gjenoppblomstring av koronaen i USA betyr at Elopak nå venter en langsommere bedring i det amerikanske markedet enn de tidligere sa.

Anderson -familien eier det meste, Stein Eric Hagen dro

I første kvartal tjente Elopak 2,3 milliarder kroner og et årsresultat på 115 millioner kroner.

Johann H. Anderson og Anderson -familien er majoritetseierne i selskapet gjennom verdipapirforetaket Fert. Selskapet ble børsnotert i juni og har vært eid av Anderson -familien siden 1957.

Siden Elopak ble offentliggjort har prisene falt og steget, men totalt sett har det vært en liten økning i andelen de siste to månedene. I sin kvartalsrapport skriver det at selskapet nå har styrket sin økonomiske stilling ved å skaffe mer enn en halv milliard kroner.

Gjennomgang av partnerlister viser også at Stein har solgt seg ut av Eric Hagens Kanika Elopak. Han hadde tidligere 750 000 aksjer, men har nå klarert aksjene.

Det nye kortet reduserer utslippene med 28 prosent

Samme dag som Elopak rapporterer kvartalsvise tall, slipper selskapet en ny type pappeske.

Den nye esken skal være aseptisk og miljøvennlig. Forbedringen i forhold til den forrige versjonen er at denne boksen ikke krever et tynt aluminiumslag inni for å være aseptisk (bakterie- og mikrobielt fritt) ifølge selskapet. Dette fører til et karbonavtrykk som er 28 prosent mindre, Det skriver selskapet i en pressemelding.

Den nye designen gjør det mulig å resirkulere hele kartonger.

Les på E24 +

Snakk om snubling på vei til notering

READ  Nyheter mottatt på kommunemøtet - VG.
Written By
More from Jakob Leif

Wildfire control i Northmarka

Rundt klokka 20 fredag ​​kveld kontrollerte brannmannskapene to skogbranner i en direktesending...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *