EM, Euro2020 | Frankrike ble stengt av Wenger da Mbappé ble en syndebukk i EM-dramaet

Frankrike snudde spillet overraskende, men Sveits nektet å droppe det.

Frankrike – Sveits 3-3 (4-5 etter straffer):

EMs kvartfinalekamp mellom Frankrike og Sveits skulle avgjøres i straffesparkkonkurranse mandag kveld etter et dramatisk oppgjør.

Harris Seferovic scoret først for Sveits, men to mål fra Karim Benzema og et mål fra Paul Pokpa i andre omgang sørget for kampen. Da Sveits utnyttet det skjelvende forsvarsspillet fra franskmennene, kom spenningen endelig tilbake. Seferovic ble redusert og Mario Gavranovic ga en ekstra omgang som en innbytter for ekstra tid.

Ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene, så det ble straffer. Kylian Mbabane ble offer da han mistet straffen og Sveits gikk videre til kvartfinalen. PSG-stjernen tok den tiende straffen etter at alle andre scoret. Sveitsiske keeper Jan Somer gikk riktig vei og reddet skuddet til Mbappé.

Da Frankrike møtte Tyskland under det pågående EM, genererte tidligere landslagssjef Egil Trill Olson en rekke reaksjoner med sine kommentarer.

Selv om det franske laget endte med et rent ark i turneringen, sa spilleren gjentatte ganger at han ikke likte måten Frankrike organiserte seg defensivt.

Les mer: Største keeperfeil og gal spill da Spania slo Kroatia i EM

– Frankrike er defensivt organisert som søppel, påpekte 79-åringen den gangen.

Mange tok til sosiale medier for å si at den tidligere treneren var litt negativ i sin kommentar til hvordan de franske stjernene spilte.

Svarte Wenger

Mandag tok Frankrike og landets forsvarere tiltak mot Sveits i kvartfinalen i samme mesterskap. Etter et kvarters spill tok sveitseren ledelsen og målet kom etter et motvillig forsvarsspill av franskmennene.

Trener Didier Deschamps valgte å gå for de tre midtbanespillere til kampen, med Barcelonas Clement Lenglet som en av de tre bak. Han fortsatte imidlertid ikke svingene da Harris Seferovic slo den sveitsiske ledelsen i Romania.

READ  Kan ikke se i finalen

Dette fikk tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger til å reagere. Han satt dyktig i spinnstudioet, og likte ikke det han så fra landets folk.

– Når du har spillere som er overlegne motstanderen din, må du ikke bytte datamaskinen til dem. Jeg vil holde fire personer bak, ”sa Wenger under kampen.

Les mer: Shaw angriper Mourinho igjen etter kritikk: – Jeg har tydeligvis mye på hjertet

Journalist Matt Spiro, som følger fransk fotball nøye, påpekte at trener Deshchamps valgte å droppe prosjektet med tre midtbanespillere etter 35 minutters spill.

– Han skrev på Twitter at det kom fra Deshchamps for en katastrofal test.

Trekket lyktes ikke umiddelbart da Sveits var i fare tidlig i andre omgang – fikk et straffespark – men en redning fra Hugo Lloris ble virkelig akselerert i stjernegalleriet, men på slutten av andre omgang eksploderte det igjen og franskmennene teamet og sveitseren kom tilbake til kolonien.

– Den vil åpne som en lagerdør i fransk forsvar, påpekte TV2-ekspert Peter Myhre Gavranovic da han bekreftet eksistensen av spillutvidelsen.

Sjokkstart

Sveits var det beste laget i første halvdel av turneringen mandag og tok dermed en kvalifiserende ledelse etter å ha spilt et kvarter på landsscenen.

Steven Juber vant et godt mesterskap og han kom ut til venstre. På banen gjorde Seferovic hopptiden akkurat og smadret Lenlett i været da han satte kurs mot ledermålet.

Defensivt var sveitserne fine de første 45 minuttene, og Frankrike klarte ikke å gjøre hele verden. Adrian Rabiot var imidlertid ny for blå, hvite og røde.

Juventus-spilleren kom til et godt innlegg fra kanten, men ballen mot Kylian Mbabane var unøyaktig og gikk bak den franske stjernespilleren.

READ  - Kommer til det lukkede bordet - VG

Etter 29 minutters spill gikk Rabiot fra avstand, men ballen gikk til siden av måleren mot målet og den sveitsiske keeperen Jan Sommer hadde grei kontroll.

Sveits kom også i en viss fare i første omgang, men keeper Hugo Lloris ble ikke satt på den store testen etter målet.

Les mer: Går hardt mot Mbappé: – Dette er et problem

Dermed ble Seferovics hit det eneste målet for runden. I pausen tok Deshchamps kontrollen og sparket Lenlett av banen. Angriperen Kingsley Common kom.

Magiske minutter

Andre omgang startet med en stor sjanse for Sveits. Bril kjempet fritt inne i embolokassen og angrep foran målet. I innlegget ventet Seferovic, men bommet da han måtte avslutte fra kloss hold. En flott mulighet ble bortkastet.

Etter en stund flyttet Sveits igjen. Juber forlot utfordringen på 16 meter og gikk til bakken etter en utfordring fra Benjamin Bowart. Dommer Fernando Raphaelini frikjent opprinnelig tiltalte, men VAR svarte raskt og bøteleg sveitserne.

Ricardo Rodriguez tok straffen og tilbød seg å sette ballen til høyre. Keeper Hugo Loris gikk imidlertid raskt ned og reddet skuddet fra den sveitsiske spilleren.

Det endrer seg raskt i fotball og etter straffen var Frankrike med i kampen igjen. Kylian Mbabane spilte på kanten av 16m og rullet den videre til Karim Benzema. Real Madrid-spissen fikk sjansen, det sto 1-1.

Franskmennene kom imidlertid ikke i mål, og noen sekunder senere snudde kampen opp ned. Ledet av Antoine Griezmann fikk de selskap av sveitsisk forsvar. Målgangen til Barcelona-spilleren ble reddet, men når han kom tilbake, var Benzema på rett sted til rett tid og kunne lett nå det andre målet på kvelden.

READ  Ni mennesker ble drept i flyulykken

Les mer: Bale er stille om fremtiden til landslaget etter en ydmykende avslutning av EM

Et sprøtt avvikende trekk fra det franske laget, som fikk ny energi etter at Hugo Lloris reddet et straffespark to mål foran.

Dramatiske resultater

Kvartalet før slutt var det tid for nok et fransk mål. Paul Bogba vant en drøm på langt hold og ballen fløyte i hjørnet.

Sveits nektet imidlertid å gi seg og ti minutter før slutt arrangerte Seferovic sin andre kamp. Kevin Mababu knuste igjen og igjen all motstand på det sveitsiske angrepsfeltet. Dermed forårsaket tempoet i denne kvartfinalekampen igjen nervøsitet og spenning.

Innbytter Mario Gavranovic mente han forsvarte 3-3 da ballen var rettet mot baken, men poengsummen ble raskt kansellert for en offside.

Gavranovic måtte fortsatt hevne seg, han var på plass i det 90. minutt og scoret en ekstra omgang. På slutten av ordinær spilletid hadde Frankrike og Kingsley Common en ball i tverrliggeren, men det tok ekstra tid å avgjøre kampen.

Frankrike hadde store sjanser i ekstraomgangene, men Sveits forsvarte tappert og måtte dermed avgjøre alt fra krittmerket.

Written By
More from Jakob Leif

Sarah Ferguson: – Skilt

Den konservative britiske kongefamilien er ikke ny i skandaler og kontroverser Sarah...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *