– En del av spillet – VG

Beste nordmann: Alexander Amot Gilde er best av de to norske mennene i Adolfoton i to storslalåmløp. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Henrik Christopherson løp mot bakkene etter nok en stygg skade på Adelbotton, men fikk ikke støtte fra kamerat Alexander Amot Gilde ved at den var så alvorlig.

Publisert:

– Du kan kalle denne disiplinen for ny. Dette er ikke lenger et gigantisk slalom. Grand Slalom ble Super-G og Super G sving nedoverbakke. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Christopherson til TV2 etter første runde i løpet på lørdag.

I første runde skadet Tommy Ford seg selv, og var etter fallet veldig lik Lucas Brattons fredagsløp. I følge Pradhan endte det med en kneskade som ville ta ham seks til ni måneder.

Alexander Amot Gilde var den beste av nordmennene i fredags- og lørdagsløp og endte henholdsvis fjerde og femte.

– Jeg tror det er en del av spillet, det varierer fra sted til sted.

– Det kommer veldig an på hvem som tapper sporet. Det er veldig rask snø og gode forhold i dag. Den fungerer på raske kurver. Kunne gjort flere vendinger. Det går kanskje litt sakte, men storslalåmen er en gren der det er mer kraft i svingen, og Kilde fortsetter, uavhengig av om den går rett ned eller endrer mye.

Les mer

Christopherson blir sint etter nok et terrorfall: – Livstruende

Mål Hong: Alexander Amot Gilde går til kanten av målstreken i Adelboton. Foto: Gabriel Fasciotti / AB

Guild har også vunnet to raske løp denne sesongen som en av de beste speedracerne i verden.

READ  Cian-profil av tiltalte i 50-årene - VG.

– Jeg er vant med fart, for min del takler jeg ting som dette bra, men jeg synes det er gøy å snu det. For å være helt ærlig vil stedet variere fra ett til et annet. Gilde sier at det er vanskelig å se en trend.

Bevisene er enige i at flere vendinger med Christopherson virker tryggere.

– Samtidig er dette et spill hvor du må takle alt. Det er vanskelig å si om skadene definitivt skyldtes utforming, sier han.

Les mer

Christopherson om begynnelsen av fiasko: – Jeg har ikke glemt å gå på ski, tror jeg

– Alle vet at dette er et spill med små marginer. Du tar en risiko, Adelpoton er kjent for å ha en vanskelig målhelling. Ting som dette kan skje når du er i høy hastighet, når det er for mye kraft på svingen. Dette er stygt. Kilde sier at eksponering av flere knær er en svakhet i spillet vårt.

Etter andre runde kjørte Christopherson nesten med håndbremsen og falt fra 12. til 27. og gjorde det klart at han rett og slett ikke våget å løpe for fullt.

– Det går veldig fort, rett og slett. Det er så rett ned, at du kan se hvem som er blant de fire beste etter første omgang. Christopherson sa til TV2 at alle kjører Super-G og er gode på Super-G.

Kamp: Henrik Christopherson går videre til tolvte plass i Grand Slalom Cup etter seks løp. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Christopherson er i ferd med å fullføre sin verste gigantiske slalåmsesong siden debutsesongen i 2012/13, og står i fare for å forlate det første sålaget for første gang høsten 2015 – de første syv – Amot Gilde er nå på sin side bak Christopherson i såsystemet. Christopherson kunne innta plassen med et nytt flott resultat i neste gigantiske slalomløp.

READ  Jack Woolley - Skamløs olympier etter bytur

Sosialistisk parti! På søndag arrangeres slalåm i Adelabodon, en av Christophersons favoritter.

Written By
More from Jakob Leif

– Verste spillet jeg noen gang har sett – Viji

(Nederland-Tyrkia 6-1) Memphis Debay scoret et hat-trick, spilte for Tyrkia og toppet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *