– Endelig følte jeg at jeg var på hjemmelaget – VG

Rotterdam / OSLO (VG) Ingen epidemi etter det; Norge og Dix var klare for Eurovision-finalen lørdag 18. mai. Nå vil TIX fokusere enda mer på mental helse.

Publisert:

– Jeg gråt i omtrent ti minutter nå, sa Andreas “Dix” Hockland (28) da han gikk på scenen under pressekonferansen etter semifinalen.

Som det første landet ble Norge kunngjort som deltaker i semifinalen i Eurovision Song Contest lørdag og finalen lørdag. Så Dix var først på den offisielle pressekonferansen, og han trakk nummeret i finalen i løpet av neste lørdag også.

Norge vil gi sitt bidrag i andre halvdel av lørdagens sending.

– I det minste gikk jeg ikke ned uten å forklare meg først. En forestilling jeg vet om passet mange mennesker i Norge, sier han til VG etter at han fikk finaleplassen.

– Jeg følte at jeg var på hjemmelaget for siste gang. Jeg skriker over hele Norge og hopper på sofaene deres, jeg er så takknemlig.

Se hvordan Dix ble feiret etter seieren:

– Jeg sang med hjertet, sa Dix Så snart forestillingen er over.

Andreas “Dicks” kunne tydelig lese lettelsen i ansiktet på Hawkland, sannsynligvis fordi han mistet stemmen sin på skjermen i begynnelsen av sangen, og flere dager senere var han litt bekymret for slitasje i stemmeprøven. Men både stemme og krefter var hele veien.

– Stemmen min er så sliten akkurat nå, sa Dix til VG noen timer før semifinalen i Rotterdam.

VGs anmelder mente det Fremføring av “Fallen Angel” Tirsdag kveld viste en litt anspent TIX på scenen i Rotterdam, men det var heldigvis ikke nok til å unngå lørdagens finale.

READ  - Første gang jeg klødde i beina - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

– Jeg tror jeg klarte det. Eurovision handler om mangfold, aksept og å komme sammen. Jeg vil være så tilgjengelig som mulig, sa den tydelig merkede Dix.

– Jeg vil at folk skal ha det bra. Det var et ynkelig år for mange, fortsatte han, og refererte absolutt til Corona-året.

Disse gikk videre til semifinalen i kveld:

Dix vakte også oppmerksomhet da han valgte Ta av deg solbrillene Under forestillingen.

På pressekonferansen ble han spurt om det var viktig å ta av seg solbrillene.

– På en måte ja, sier Dix uten briller.

Han setter dem på.

– Det jeg vil vise er at du kan gjøre dine svakheter til dine største styrker. Jeg må ta av meg brillene for å vise svakheten jeg har.

– Siden jeg har jobbet oppover siden jeg startet med musikk, er hele Norge bak meg, og så snart jeg kom til finaleplassen var de flytende pikkene NRK.

Årets finale finner sted lørdag 22. mai. Der møter Dix prekvalifiserte land Frankrike, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia og Tyskland. Totalt 26 nasjoner vil konkurrere i finalen – totalt 39 forskjellige nasjoner vil konkurrere.

Norse Team: ட Dix er her med tekstforfattere Matthias Hawkland og Emily Holo på Fallen Angel på. Foto: Andreas Blow-Hawall, NRK-teamet

Written By
More from Jakob Leif

55 drepte i angrep på jenteskolen i Kabul – NRK Urix – Foreign News & Documentaries

EUs afghanske delegasjon fordømte det de beskrev som et målrettet og terrorangrep...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *