Endrer stillingen som sjef for smittsomme sykdommer i krisehåndtering – VG

Det er kaos i helsetjenester i Bergen. Helserådet fører en selvkritikk på vegne av kommunen over hvordan kommunelegenes virksomhet organiseres etter at den midlertidige kommuneoverlegen, Britta Icard, nå har permisjon og folk fortsetter å reise.

Tre uker siden Sjef smittsom kontroller i Bergen, Karina Collar Leland Hans tilstand etter åtte måneder på jobben. Han mente at han aldri hadde vært i selskapet på en måte under epidemier, noe som hjalp ham til å jobbe på en effektiv måte.

De siste ukene har Bergen, kommunens overlege og sjefepidemiolog, tatt en ukes velferdspermisjon fra byrådirektør Britta Icord.

“Det tar uker for mange gode kolleger og meg,” skriver han Til Bergens Tidende.

Dette skjer etter flere ukers anmeldelser Alle ansatte på kontoret har trukket seg.

Permisjon: Britta Icord, den midlertidige kommuneoverlegen i Bergen, tar permisjon fordi hun har spurt i flere uker etter kolleger og seg selv. Foto: Hagon Vault

Det ble nevnt etter at ordføreren forlot kontoret de to siste helgene Byråd Michael Gruner (SV) er i en alvorlig situasjon.

Mandag morgen holdt helsebyråd Pete Hussein og kommunaldirektør Kezel Wolf klokka 12 på pressekonferanse om helsevesenets tilstand i Bergen.

– Icord gjorde en sterk innsats og er nå ordfører i kommunen. Dette selskapet hadde aldri klart dette uten godt samarbeid på alle nivåer. “Jeg er bare glad og stolt,” sa helsebyråd Pete Hussein på en pressekonferanse i Bergen.

– Vi har full kapasitet til å takle koronainfeksjon, sier han etter den siste uroen rundt driften av kommuneoverlegen.

Stillingen til Chief Infectious Disease Control Officer under kriseadministrasjonen vil nå endres.

– Jeg vil forsikre meg om at det ikke er institusjonelle spørsmål som hindrer folk i å jobbe som smittsomme sykdomsbekjempende leger i Bergen, sier Husa, som anbefaler at smittsomme leger kan komme med sine anbefalinger før bystyret tar beslutningen.

READ  Måtte gifte meg i utlandet:

Assistent Emergency Manager Annette Goryton fungerer nå som en alternativ sjef for infeksjonskontroll.

Harold Hawk overtar som kommuneoverlege neste uke.

Han avviser imidlertid at det ble rapportert om en fryktkultur i ØDH-feltet (24-timers enhet med øyeblikkelig assistanse). Dette ble rapportert i pressen etter at mange forlot innleggene sine.

Les mer

Koronainfeksjon spredte seg til Andy i Hotsall

Imidlertid innrømmer helsebyrået at systemet ikke er bedre etter 2015.

– Hussein sier at kommuneoverlegefunksjonen ikke er optimalt organisert.

– Hussein sier det er viktig at talentet til kommuneleger blir eksponert i større skala, og at det helt klart kommer hele kommunen til gode.

Han lover å sørge for at systemet blir bedre. En ny epidemiolog og ny assisterende kommuneoverlege vil nå bli utnevnt. I følge planen skal en endring sikre bedre organisering fra nyttår.

Les mer

12 tidligere kommuneoverlege i Bergen mot byrådirektøren

4. desember gikk tolv tidligere kommuneoverlege ut av en felles uttalelse i Bergens Tidende mot byråets direktør. En sa at han følte seg overdrevet og forsømt.

– Tidligere assisterende kommuneoverlege Ola Jusendal sier det er galt å si at noen kolleger slutter fordi arbeidsmengden er så høy B.D..

Alle overleger i kommuneoverlegekontoret Har sagt opp de to siste årene.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Det er problemer med Google-tjenester – VG

Ned: Videoen informerer YouTube om “noe gikk galt” mens du besøkte nettstedet....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *