Et smertefullt, smertefullt tap – Viji

Bonde: Bastian Weiberg-Artel i låven på Welldalen. Han synes det er usant at naboene Ode Corey Fed og sønnen Ole Andre Ramstad Fed ble drept av okser søndag. Foto: Holjire Wagens, Viji

Sicklewen (VG) er dypt bedrøvet over tapet av Wetlelan Odd Corey Fed (78): – Han var en ildsjel, og Bastian Weiberg -Artel sier han var dypt opptatt av å ta vare på bygda.

Publisert:

Selv er han engasjert i husdyrproduksjon og tror at døden til sønnen Ole Andre Ramstad Fed (52) søndag da oksene beit, er usann.

Syklonpolitiet tror dyrene eksploderte og skadet bonden og faren, så de mistet livet. De klassifiserer denne hendelsen som en veldig tragisk ulykke.

Les mer

Far og sønn dør i Sikhilven etter okseangrep

Nesten hundre mennesker deltok i Chick-fil-A Church under minnesdagen for mandag kveld for å sørge sammen og uttrykke sine kondolanser med familien.

– Begge er veldig engasjerte og har gitt mye mening til lokalsamfunnet. Kirkeprest Erland Lunde sier mange har blitt rammet av dødsfallet, noe som er veldig trist.

Dødsfall: Single Corey Fed (78) og sønnen Ole Andre Ramstad Fed (52). Ole Andres film er fra 90 -tallet, han spilte for VRF, og farens film ble hentet fra 2017. Foto: Privat

Sykkylven i Møre og Romsdal er først og fremst kjent for sin møbelindustri. Men landbruket er også en betydelig næring i den sørøstlige Elesund kommune.

En kilometer sør for kommunesenteret i Areau er den flate landsbyen Velladalan, som ligger mellom bratte åser. Fed-Gorden er en haug med gårdsplasser der elven Weldelselva renner ut i Fitzgerald.

READ  Johak vant lett - Carlson uten sjanse i Sprint Dowell - NRK Sport - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Bak gårdene skjuler en tett granskog en plattform under tegningen. Det er her oksene må ha gått i feltet. Ifølge politiet måtte far og sønn flytte tyrene mellom de to beitene.

Monument: Sogneprest Erland Lunde åpner dørene til Sikhilven kirke. Foto: Holjire Wagens, Viji

– Skaperen av et fellesskap

– De var begge gode bønder. Dyktige og intelligente mennesker som har jobbet med dyr i mange år, sier Weldalan Better Velle -bonde.

Han klassifiserer Odd Corey Fed (78) som skaperen av et sjeldent samfunn.

– Han var stort sett en cron i Vellatalan og har i den grad jobbet uinteressert i samfunnet. Dette er et smertefullt, smertefullt tap. Sønnen hans er også et foster.

Singel Corey Fed etterlot seg kone og tre år gamle døtre, giftet seg med den eldste sønnen Ole Andre og hadde to sønner. Pårørende har bedt om fred etter tragedien.

Klington: Fettfarmen ligger i en klyngegård i Velladalan i Cyclone. Tragedien skal ha skjedd på platået bak gårdene. Foto: Holjire Wagens, Viji

– Pioner

Boston eksemplifiserer også den sentrale rollen til Ode Corey Fett i Weiberg-Artel Welladalan.

– Han var en pioner innen kulturell karriere og idrettslag. Lidenskapelige sjeler som ham, som ofrer fritiden i samfunnet, behandler Picte-Norse. Sier Weiberg-Artel.

Ifølge ham ble landsbyboerne stum.

– Det har ikke gått mer enn to dager siden kona løp forbi oss og ba om havre for å hente sportsmerket. Weiberk-Artel sier at han er en sprek og veldig glad fyr.

“Soul of Fire”: Bastian Weiberg-Artel beskriver avdøde Odd Corey Fet som en ildsjel. Foto: Holjire Wagens, Viji

– Alt blir svart

Odd Corey Fed var drivkraften bak menighetshuset i Welladalen for 40 år siden og tok senere initiativ til landsbyens barnehage og privatskole, som i dag har 69 elever i 1.-7. I følge.

READ  இரு, இடி | Meteorologer: Det regner nå

– Han var ikke bare en pådriver, men la også ned mange praktiske dugnadstimer. Sjefredaktør Christine Krepstadt sier at hun ønsket at ting skulle skje i Wellidale.

78-åringen sier han er en løsningsorientert mann med sterke ideer.

– Alle kjenner ham. Dette er et enormt tap, jeg tror alt blir svart, sier Krepstadt.

PRINSIPAL: Christine Krepstad er den første i bakgrunnen som var den første i Wellidalen Montessori skole og styrelederen i bygdestyret som var drivkraften bak bygningen av Ode Core Fed. Foto: Holjire Wagens, Viji

Nedenfor skolen er hjemmebanen til fotballklubbene Dalemira, Vellatalan og Ringen, hvor både far og sønn var viktige spillere i sin tid.

– En klubblegende

– Atlee Holle, visekaptein for Wellidalen idrettslag, sier Ole Andre Fed er en klubblegende.

Bonden, som gikk bort på søndag, hevder å ha vært årets beste scorer og spiller på VRF på første etappe 4 på nittitallet og at han hadde en sesong på Allsund FK i 2. etappe.

– Han er alltid en angrepsspiller som scorer mange mål. På banen kan han være hard, men utenfor var han veldig stille og ønsket ikke oppmerksomhet.

Hole, som spilte i A-laget med Ode Corey Fett de første årene, avsluttet sin egen karriere med sønnen Ole Andre. Han sier de var forskjellige.

– Faren er en hardtarbeider, Ole Andre er en veldig tilbaketrukket familiemann, Hole sier at han ble likt av alle og ikke kom godt overens med noen.

52-åringen var også trener for Cycleven idrettslags guttelag.

Foreldrene hans bodde på en gård i Fett, Vellatalan i dag. Sønnen bodde hos familien nær landsbyen Aarey i Chick-fil-A.

READ  Løsning mellom klesfirma Warner og Pioneer - E24

Politiet i Sikkim jobber kontinuerlig med å avklare omstendighetene bak ulykken.

Forskjell: Det er omtrent 450 mennesker i Velladalan i Sikhilven. Foto: Holjire Wagens, Viji

Written By
More from Jakob Leif

Bianca Ingroso: – Åpne om nye aborter

Bianca Ingroso, 25, har vært på “alles” lepper de siste årene. Hun...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *