– Et stort vendepunkt – VG

Fire astronauter ble skutt ut i verdensrommet mandag kveld ombord SpaceX Space Capsule Crew Dragon i Florida.

Målet er den internasjonale romstasjonen ISS, reisen tar omtrent 27 timer.

Dette er første gang SpaceX bringer NASA-astronauter ut i rommet for hele oppdraget. Dette er andre gang i historien at Balkan-raketten og dragen romkapsel “Resesjon” blir sendt ut. BBC skriver.

Har du tatt den med deg? SpaceXs første bemannede rakett ble lansert

Lanseringen skjedde klokken 13.27 mandag kveld norsk tid Og ifølge en rapport på SpaceX Twitter, går ting – etter planen.

Romfart er en kjempesuksess for USA, som har sendt astronautene sine ut av Russland i verdensrommet siden 2011. Bill McLister, leder for NASAs kommersielle romutviklingsprogram, kaller dette nå en milepæl. CNBC skriver:

– Det virker kanskje ikke så stort nå, men jeg tror om 20 år vil vi se dette rommet som et stort vendepunkt i vår leting og romutnyttelse.

Fire astronauter på romoppdraget er Michael Hopkins, Victor Clover og NASAs Shannon Walker og japanske Jaxa-astronaut Sochi Nokuchi

Vel fremme vil de tilbringe omtrent seks måneder på romstasjonen. Her er allerede en amerikansk NASA-astronaut og to astronauter fra russiske Roscosmos.

NASA og Kennedy Center sendes direkte gjennom astronautenes reise til romstasjonen. Følg turen her:

Gratulerer til Trump og Pita

OSS. Visepresident Mike Pence ble avduket i Kennedy Space Center i Florida. Nyhetsbyrå AP skriver. President Donald Trump skrev på Twitter at en vellykket publikasjon er best.

READ  To kvinner dør etter lynnedslag - VG

– NASA nærmet seg katastrofe da vi tok ansvaret. Nå er det igjen “hot”, verdens mest avanserte romknutepunkt, som ligger langt bak konkurransen, skriver han.

Den valgte presidenten i USA, Joe Biden, gratulerer også NASA og SpaceX med vellykket lansering:

– Det er et bevis på hvor kraftig vitenskap er og hva vi kan oppnå ved å forbedre vår innovasjon, oppfinnsomhet og besluttsomhet. Jeg står sammen med alle amerikanere og japanere i å ønske astronautene lykke til på reisen, skriver han på Twitter.

Elon Musk nr

SpaceX var det første private selskapet som lanserte astronauter i verdensrommet. NASA har investert mye penger i selskapet, og deres mål er å gjøre det billigere å sende folk ut i rommet ved å bruke privat sektor, skriver CNBC.

Imidlertid, da lansert på Kennedy Center i Florida, var SpaceX-president Elon Musk ikke til stede: han kan ha hatt en mildere versjon av Covit-19 sykdom på lørdag, og følgende er forslag til en vellykket lansering:

Utviklingen av SpaceX har pågått i lang tid. I mars 2017 klarte de å returnere et rakettbil for første gang Etter mange mislykkede forsøk og eksplosjoner, selve jorden.

Siden den gang har de ført satellitter ut i verdensrommet, men programmet vil alltid føre mennesker. Imidlertid er Elon Musks endelige destinasjon ikke en romstasjon: han vil til Mars. I 2016, sa han, planen Send mennesker til Mars innen 2024.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Lewandowski vinner FIFA World Player of the Year-prisen – VG

Årets mannlige spiller: Robert Lewandowski (Bayern München / Polen) Årets mannlige keeper:...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *