– Feil – VG

Rådhuset: Lillestrom og Lorenzkock vedtok i dag nye, tøffere koronatiltak. Foto: Hagon Mosvold Larsen

Kommunene har opplevd en kraftig endring i epidemisituasjonen den siste uken, med flere tilfeller av muterte virusvarianter. Nå innfører de nye tiltak.

Publisert:

Saken oppdateres

Formannskapet for Lillestrom og Lorenzko har besluttet å innføre drastiske koronatiltak som blant annet Oslo ved å stenge butikker og restauranter.

De nye aktivitetene varer fra klokka 12 til 17. mars.

Avgjørelsen ble tatt under et møte onsdag morgen.

Frps Annette Elset i Lillestrom gikk imot innstillingen fra kommunaldirektøren og ønsket å fortsette de allerede iverksatte tiltakene.

– Jeg synes det er galt å bringe nye aktiviteter til de som følger dem, sa han under møtet.

Han påpeker at det ikke er tilstrekkelig epidemisk press for at kommunen skal få flere vaksiner, men det innføres tiltak som nå rammer grupper som allerede følger strenge regler. Han ønsker mer målrettede aktiviteter og håper at tiltakene som allerede er innført, vil bli bedre implementert.

– Å være bosatt eller selvstendig næringsdrivende i kommunen kan ikke være helt Joker Nord, sier han.

Les mer

Granerut med en positiv koronettest på ski-VM: – Jeg er veldig lei meg

Andre delegater understreket også behovet for å gå langt i å stemme for de foreslåtte tiltakene.

MDGs Elaine Stangeland insisterte på at hun stemte for tiltakene “med et tungt og blødende hjerte”. Mange delegater uttrykte et ønske om nasjonal handling.

I følge Romerix Flat I løpet av det siste døgnet er 61 nye infeksjoner rapportert i Romeric.

Tirsdag ble det klart at høyere vaksine nivåer ville være tilgjengelig i Lorenzko og andre områder med høyt smittsomt trykk. Dette gjelder imidlertid ikke Lillestrom.

READ  66 nye infeksjoner i Tramon:

Aktiviteter: Ordfører i Lillestrom J ர்க rgenwick (Arbeiderpartiet). Foto: Hagon Mosvold Larsen

Det var kjent mandag Mange kommuner rundt Oslo vurderer å stramme inn Aktiviteter.

– Siden infeksjonssituasjonen i Lillestrom er den samme som i Oslo, må vi innføre drastiske tiltak. Rundt 20 prosent av oss har en ukjent infeksjon, og mer enn 50 prosent er av den britiske typen, noe som er svært smittsom, sa Lillestroms ordfører Jurgen Vig (Labour) til VG mandag.

Kommunaldirektør Tog Myrwald Wickstrom foreslo å oppmuntre hjemmebesøk og forby arrangementer innendørs og utendørs, i tillegg til begravelser, begravelser, bryllup, dåp og konkurranser for profesjonelle kunstnere.

Presidenten i Lillestrom godkjente flyttingen onsdag morgen.

Bærum torsdag vurdering

Kommunen Peram vil avholde et styreledermøte på torsdag, hvoretter lokale regler vil bli vurdert. I dag er kjøpesentre åpne og får strøm til klokken 22, som er underlagt nasjonale regler. Treningssentre er også åpne, men bare for lagre.

High School in Red: Rollington har noen butikker og restauranter, så ordfører Stale Groute vil ikke stramme inn foreløpig. Foto: Privat

Skinnen venter

Rollington kommune ligger mellom Lorenzko og Lillestrom, som nå innfører drastiske tiltak, men mandag sa de at de ikke hadde noen planer om å gjøre det.

– De viktigste aktivitetene og bekymringene til helsemyndighetene i Oslo handler om å kontrollere bevegelsen og tjenestene som tiltrekker seg mange. Vi har færre butikker, restauranter og andre ting i Rollington, så dette er annerledes for oss enn kommunene i regionen, sa ordfører Stale Groute (Labour) til VG mandag.

Han sa at videregående skole allerede er på rødt nivå. Krisehåndtering understreker behovet for kontinuerlig å evaluere hvilke handlinger som gjelder dem.

– Vi vil definitivt implementere målaktiviteter i tilfelle et utbrudd, og vi gjorde det raskt i tilfelle infeksjonsutbrudd på en av skolene våre for noen uker siden.

Written By
More from Jakob Leif

Beklager Martin, Sverige er så bra – VG

Beklager Martin, Sverige er så mye bedre Dominer: Martin Edegord var strålende...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *