Festivalsommer var sånn – NRK Kultur og underholdning

Mangelen på levende musikkopplevelser det siste året er uunngåelig. Men det var festivaler i sommer, og NRK har reist rundt i landet og kysten for å fange noen av magi Festival-Norge tilbyr. De siste ukene har vi besøkt Trænaf Festival alen, Riddu Riddu, Malakoff, Mlanelandingen, Audunbakken og Imingfjell.

Her er noen høydepunkter fra sommerens festligheter.

Dagney, Malakoff.

Hvis du har vært i nærheten av en radiostasjon det siste året, har du kanskje hørt om Dagneys monster “Noen”. Å lytte til sangen som ble spilt var fortsatt en spesiell opplevelse Lenge leve. Dagney sier til NRK at det ikke er noe mer emosjonelt enn å arrangere en konsert i livet hennes, som hun virkelig savnet under Corona. Basert på interessen som hadde kommet, mistet også Malakoff -publikummet Dacni.

Les også: Dagney: Jeg har aldri opplevd slik glede i å spille

Fay Wildhagen, Tranafestevalan.

Innbyggerne i Tirana hevder at dette stedet har sin egen sjarm. Etter å ha sett Fe Wildhagen fremføre sangen “Awake” i de vakre omgivelsene på Hellzland Beach, har vi en tendens til å tro dem. Han innrømmet overfor NRK at han ikke hadde sett mye øvelse før en konsert siden han gikk på ungdomsskolen. I den 32 meter høye grotten på Sanna Island ga Wildhagen en unik konsertopplevelse utenfor.

Les også: Du setter deg på båten og da er det som å åpne garderobedørene til Narnia

Bren., Adunbakkan.

Et band som ønsker å holde brenningskonserter. Som sangeren Edward Smith Save sa til NRK: “Fra første gang jeg sto på en scene, tenkte jeg:” Wow, for en dope. Jeg må jage den bort. “Med Paris-Moshbit Og baby Piro var i godt humør over gjennomsnittet under konserten på Char-Otalan.

READ  OL | Den spanske OL-stjernen må la sin ammede sønn være hjemme: - Det er uakseptabelt

Les også: Konserten mottok Drought Bren. Å tvile

Frøken pappa, treningsseremoni.

Miss Daddy leverte vibber på 70 -tallet og glemte språkene da Trana dro til seremonien. Showet er en oppgave der Miss Daddy, som egentlig heter Tatiana Balanka, finner på musikk fra foreldrenes opprinnelige Angola. Hun sier at søsknene hennes var på scenen i denne opplevelsen, og mange foreldre har glemt seg selv, inkludert seks språk. “Quikidugile” er et lite glimt av kjærligheten og omsorgen som er forankret i Miss Tatties -prosjektet.

Se hele kapitlet av Træna Hun.

Gajardon Laritson, Malakoff.

Gordon Larrison er tilbake. Med ny musikk og egen religion var rapperen på orgelet da han hoppet på scenen i Nordfjordide fra Palestrand. Singelen “Million” fikk guttens humør, og selv om det var en relativt ny sang, var det fremdeles sangtendenser. Ifølge seerne var konserten en “helt kongelig opplevelse” og så ut til å være like god som Kjartan -interiøret. Kritikere sier. Selv erklærer han at han “fikk langt hår og ble Lasarus.”

Se hele kapitlet i Malakaf Hun.

Moika, Adunbakkan

Artisten Moika er kanskje ikke kjent av mange, men 23-åringen fra Hallingdale er på vei mot stjernehimmelen. Moika eller Monica Engseth heter faktisk, både produsent og Sanger / låtskriver. Under auditionen sang han sangen “Stay”, en av solosangene som førte til debutalbumet hans. Som en norsk popheks fengslet Moika tv -publikum og publikum under konserten.

Se hele kapitlet fra Adunbagan Hun.

Bentick Baxas og Friedrich Hair, Immingfzel.

Den dynamiske duoen Baxas og Hayer presenterte en vakker kombinasjon av elektronikk og slampoesi på Imminfell -festivalen ved foten av Hortangarvida. I følge Hayer er sangen “Raw” en kjærlighetserklæring, og de som holder seg til tekstene får noen rare overraskelser. Paret – ifølge festivalsjef og jazzguru Bucke Wesseltoft – er et av de mest lovende talentene innen sitt felt.

READ  John Frederickson blir en storaksjonær i det "nye" Norge - en femtedel - E24

Se hele kapitlet om Immingfzell Hun.

Motor Psycho, Menelandering.

Motorpsycho er et band som ikke sier et ord på scenen for å fange publikums oppmerksomhet. Mye mer informasjon ble formidlet til de i gamlebyen i Frederickstadt under Moon Landing, den målte versjonen av Moon Festival. Bandet spilte sangen “The Transmission of Cosmoctobus Larger” fra deres siste album “Kingmment of Oblivion”.

Se hele kapitlet i Menelandering Hun.

Darling West, Audubon.

Marie Greek og Dore Eagle greske par var sikre på at de var det Ikke spill i band Heldigvis sammen ombestemte de seg og dannet ekteparet Darling West. Deres “Kosmiske FolkDet er sjelden mer egnet enn å være dypt inne i jungelen på Sør-Odal. Selv om det så ut til å være bandets mest naturlige habitat, fikk vi den musikalske opplevelsen med sangen “Better Than Gold”.

Se hele kapitlet fra Adunbagan Hun.

Osas, Ritu Rishu.

Søster tvillinger Osas har politiske utsagn bakerst i sitt kreative prosjekt. Derfor er det ikke overraskende at Sarah Marielle Cup Passover og Riston Anne Guernmo Cup brukte prestasjonen i Ripto Rish for å belyse problemstillinger som påvirker Sabma. Sangen “Hubmet Ovdel Rihpovotna” er en anti-gruvesang i Reberbjorden og en plan om å dumpe gruveslam på Fjorden.

Se hele kapitlet om Ritu Rishu Hun.

Les også: Samisk kunst i løsningstankegangen: – Det er alles ansvar

Se flere høydepunkter fra Festivalsommer onsdag 8. september kl 20:00 på NRK2.

Written By
More from Jakob Leif

Hva gjør Google?

OnLeaks-sjef Steve Hammerstofer pålitelig lekkasje. Nå har han gitt ut Googles nye...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *