FHI endrer anbefaling om vaksinedistribusjon – VG

Endring: Torsdag forventes alle kommuner rundt Nesodon (grønn) å få høyere vaksine, mens Nesodon (grå) hadde lavere risiko. FHI har nå lagt Nesotone til anbefalingen. Nesodon Evind Hoff-Elimari (MDG) Reporter som opererer i Sears. Foto: Anja Antonson / Nesodon kommune

Skin og Nesoden bør inkluderes i kommuner som får høyere vaksine, og færre kommuner bør vaksineres, anbefaler FHI i det nye utkastet.

Publisert:

– Som ordfører i Nesodon, som vokste opp i Skin, er jeg absolutt glad for å høre det. Med tanke på det ser det ut som en klar forbedring, sier fungerende ordfører i Neston Evind Hoff-Elimari (MDG).

Han var en Flere ordførere trakk seg torsdag Mot FHIs omfordelingsplan for vaksinedoser.

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Folkehelsetilsynet om å sende inn et oppdatert estimat over listen over 24 kommuner som vil motta de høyeste vaksinasjonsnivåene innen klokken 15 fredag.

I utkastet FHI sendt fra Helsedirektoratet til de kommunale overlegene og vaksinekoordinatorene i Westfold og Telemark, ble kommunene Skine og Nesotone lagt til på listen, mens Moss ble fjernet. Så det kan være 25 kommuner, Ikke 24 som det var førFå 60 prosent flere vaksiner enn befolkningen indikerer.

– Vi har også opplevd tidligere at FHI og tjenestemenn reagerer på gode argumenter. Hoff-Elimari sier det er en klar styrke i norsk epidemihåndtering.

Les mer

Ordfører i Nesodon om vaksinedistribusjon: – Vi er i sjokk og fortvilelse

Mange trenger ikke gi dosen

I tillegg er det planlagt at flere kommuner slipper å betale vaksinedoser. Bergen, Ford, Hammer, Kongswinger, Christiansand, Larvick, Ness, Ringer, Ringsecker, Sandness, Sky, Stavanger og Trondheim var blant de såkalte nullkommunene som ble fremmet av regjeringen onsdag.

READ  Mange fjellstier er stengt - VG

I det nye FHI-utkastet er disse 18 kommunene inkludert: Gejertrum, Moss, Holmestrand, Lanner, Frocken, Porsrun, Dansberg, Marker, Arscock-Holland, Forter, Evre Iker, Hartal, Ringerrick, Horton, Sandford, Sandport.

– I følge en slik modell faller Dansberg ned i “hvilestedet”. Vi fikk ikke flere nivåer enn forventet, men vi mistet ingenting. “Vi er like glade for at FHI og regjeringen lytter til oss i denne saken,” sa Dansberg-ordfører Anne Ryk Peterson (Labour) i en uttalelse.

Trondheim og Christiansand er oppført i en egen seksjon under Null kommuner. FHI skriver at dette inkluderer store befolkede tettbygde kommuner som Trondheim og Christianzant, hvor både aktiviteter og spredning av epidemier har vidtrekkende konsekvenser.

Reaksjoner: Etter stor motstand fra ordførere, foreslår FHI en ny endring i vaksinedistribusjonen. Foto: Jawad Barsa, VG

Forvent hastighet i vaksinasjon

Torsdag lå Nesotone som en ensom grå øy, omgitt av et hav av grønne kommuner på Nesodon VGs vaksinasjonskart. Half-Elimari mener at dagens FHI-nyheter vil indikere en raskere vaksinasjon.

– Jeg håper det betyr å kunne vaksinere seg så fort som mulig, sier ordføreren, og sier preferansen for vaksinering i nociception er langt større.

– Det er ikke mulig å få så mange vaksiner som mulig for Nesodon. Ved omfordeling bør det rettferdiggjøres at vaksiner skal ha større effekt mot sykdommer og infeksjoner. Han sier at det i utgangspunktet ikke var noen begrunnelse for at Nasaret var ute.

Gjennomfører den nye planen i juni

Vaksineprodusenten Pfizer skriver i FHI-utkastet at de forventer å kunne levere betydelig høyere doser hver uke fra 23. uke til andre uke i juni. Selv om tallene kan endres, bør kommunene være forberedt på å sette dobbelt så mye som hver uke enn denne uken, uke 19.

READ  - Fight for Life - VG

I utkastet kaller FHI 25 kommuner litt tidligere «juni-kommuner», 31 kommuner som får forventet størrelse kalles null kommuner, og de som får størrelsen noen uker senere kalles லை juli-kommuner.

Det anslås at ”juli-kommuner” må levere rundt 35 prosent av størrelsene innen den 28. uken som begynner 12. juli.

Kommuner som allerede mottar 20 prosent flere størrelser, justerer 60 prosent flere størrelser. De får ikke 60 prosent mer enn de gjør i dag.

FHI anslår at denne endringen kan implementeres raskt i 23. uke, og at den vil skje om syv uker til 28 uker. Den 28. uken begynner 12. juli.

«Junikommuner anslås å ha gitt den såkalte Dose 1 i mer enn 18 år innen den 28. uken, mens« Juli-kommunene har fullført leveransen av Dose 1 over 18 18 år innen den 31. uken. Uke 31 begynner 2. august.

Det er påpekt at denne vurderingen er basert på 24 kommuner og at dette prosjektet bør vurderes som en foreløpig.

Written By
More from Jakob Leif

Valgsvindel anklager demokrater – NRK Urix – Utenlandske nyheter og dokumentarer

Republikanerne anklager demokratene for juks når de teller stemmer i de fire...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *