Flyet mangler i Indonesia: Norsk ekspert:

Det indonesiske transportdepartementet har bekreftet at leteaksjonen ble startet etter å ha mistet kontakten med flyet.

Boeing 737-500 vil ha et mannskap på 56 og et mannskap på seks. Blant dem er barn, skriver Sky News.

Klokka 14.35 rapporterte nyhetsbyrået AFP at transport- og kommunikasjonsministeren hadde bekreftet at flyet med 62 personer kan ha styrtet.

Flyet, med flynummer SJY182, forsvant mens det fløy over havet fra Sokarno-Hatta International Airport i Jakarta til Pontianak.

I følge Surjanto Tajjono i Transport- og sikkerhetskomiteen er det planlagt et undersøkelse under vann av flyets såkalte “black box” på søndag, skriver en lokalavis. Republikk.

– Forferdelig hastighet

I følge Flight Trader 24, et nettsted som overvåker internasjonal luftfart, mistet flyet 10.000 fot på under et minutt før det brøt sammen, skriver NTP.

– Dette er ikke en type fly så vidt jeg vet, den har høyere eksponering eller høyere kollisjonsfrekvens enn andre, sier luftfartsanalytiker Hans J ன் rgen Elnus i Air Air til Doclat.

Funksjonshemmet: Indonesiske medier rapporterte lørdag at Boeing 737 fra det indonesiske flyselskapet Srivijaya Airlines var forsvunnet.
Se også

– Vi vet ikke mye om hva som skjedde her, bortsett fra at det bremset mye. 10.000 fot per minutt er den raskeste nedoverbakke. Med samme hastighet som vi snakker her, kan flyet spre seg underveis når det treffer havet. Så det er ikke veldig pent.

– Absolutt innvirkning

Suryanto Cahaiono, styreleder i landets transport- og sikkerhetskomité, sa til det statseide nyhetsbyrået Andara at båter ble sendt til øygruppen for å søke i området der flyet sist bråket. Det antyder CNN.

Sky News skriver at vrakrester fra flyet er funnet til sjøs, ifølge det indonesiske redningsetaten.

READ  - Det virker ikke som en mindre skade - VG

Bilder og videoer på Twitter viser hva ledningene og annet rusk fra flyulykken må ha vært, tatt av vannet.

Elnes har mottatt bilder i lokale medier og på Twitter som viser rester av ledninger og andre gjenstander fra flyet. Det er imidlertid ikke offisielt bekreftet at funnene stammer fra flyet.

– Det ser ut til å ha hatt fullstendig innvirkning da den traff havet. Det kan skje i høye hastigheter.

Rapport mislyktes: Et fly fra Srivijaya Air har angivelig forsvunnet fra radaren etter avgang fra Jakarta, og en leteaksjon er lansert. Foto: Adek Berry / AFP / NDP
Rapport savnet: Et fly fra Srivijaya Air har angivelig forsvunnet fra radaren etter å ha tatt av fra Jakarta og en leteaksjon er satt i gang. Foto: Adek Berry / AFP / NDP
Se også

– Uvanlig

I følge BBC Passasjerflyet må være 27 år. I følge Elnes byttes deler av et fly stadig ut, og ulike komponenter har en bestemt levetid.

– Den største forskjellen mellom fly i den tiden og moderne fly er at nye fly bruker betydelig mindre drivstoff, har en mer effektiv motor og avgir mindre CO₂. Men et flyulykke er for eksempel forårsaket av at to motorer slås av. Luftfartsanalytikeren sier at dette er den mest uvanlige årsaken til en ulykke.

Mannskapet på to fiskebåter fortalte CNN Indonesia at de hørte en eksplosjon samtidig som flyet forsvant fra radaren.

– Det er vanskelig å kommentere det, men et fly kan nå ta av og fylle drivstoff i 90 minutter flytid, selvfølgelig. Men å tenne drivstoffet “midtre side” er veldig sjelden. Sikkerheten er veldig god. Men det er klart at hvis et fly krasjer på land eller til sjøs, kan det absolutt forbrenne drivstoff.

Flyselskapet sa i en uttalelse at det samlet inn informasjon om hendelsen.

– Srivijaya Airlines skriver at ledelsen er i samtale og etterforsker hendelsen og vil gi ut en offisiell uttalelse så snart vi får vite det.

READ  Fullt vaksinert kan ha mer personlig kontakt - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra forskjellige deler av landet
Written By
More from Jakob Leif

– Jeg ble beæret – VG

Fire dager etter det historiske, utmattende og nervøse valget blir resultatene tydelige...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *