– Føler meg ikke veldig trygg – VG

Vinnende Dio: Daniel Andre Tonde (til venstre) fikk stå på scenen med Holver Eckner Granerodu i Tyskland. Foto: Philip von Ditfurt / DPA

Med seieren på DTC-Newsstat er Holver Eckner Granrud, en verdenscupseier, langt fra å slå rekorden til Roar Lukelsey.

Publisert:

– Jeg spurte ham ikke. Med tanke på antall seire er det et naturlig mål for resten av sesongen å avslutte hele tiden, sier Holver Eckner Granrud på en digital pressekonferanse etter kampen for VG.

Søndag vant han sesongens verdenscup, bare en seier fra å kopiere syv eksemplarer av Roger Lockelcie fra rekordsesongen 2003/04.

– Jeg tror ikke jeg hadde følt meg mye tryggere om han hadde satt rekorden høyere, sier Granerut.

Søndag sto han på scenen sammen med andreplasserte Daniel Andre Donde.

– Hvis han fortsetter på den veien her, burde det ikke være noe problem. Måten han hopper på er utrolig bra, og jeg synes vi skal se “Lujken” slå seg selv, sier Dante.

Vinnende vinner: Holver Eckner Granerot vendte tilbake til å vinne måter på søndag. Foto: RONALD WITTEK / EPA

Hvis Holver Egner Granerot vinner en første, vil han også berøre Daniel Andre Dante, som totalt har syv spillere i karrieren.

– “Til Danny” Jeg måtte nevne at han var den som sto bak ham, maler han.

Roar Ljøkelsøy har vunnet fire VM-gull i skiflyging i karrieren, og to sølv- og to bronsemedaljer i verdenscupen. I OL vant han to bronsemedaljer (individ- og laghopp fra Torino i 2016).

Ljøkelsøy ble nummer to to ganger i verdenscupen.

Han har vunnet elleve verdenscuper totalt, de fleste av dem nordmenn. Anders Jacobson har ti, Roger Root ni, Espen Predison og J ஜ rn Einar Romaren åtte, Anders Burdall, Waggard Opas og de nevnte Dante syv.

READ  - Verste spillet jeg noen gang har sett - Viji

Det er imidlertid litt foran Gregor Sklerenzavar (53 verdenscupvinnere) som går foran Mattie Nykonen (46) og Adam Malice (39).

Legende: Norge har ikke hatt flere verdenscupseire i hopp enn Roger Lugelsey. Foto: Khair Olson

Etter fem løp uten seier var Egner Granerut igjen på førsteplassen. Det er en eventyrsesong for hopperen som kaller det hele “latterlig”.

– Jeg er litt overrasket over hvor fort det gikk, og hvor sykt det gikk. Det var en tøff tid, og det sier mye om hvor latterlig hele sesongen er når jeg har lyst på to andreplasser, fjerdeplass, tolvteplass og femteplass, sier han.

– Jeg synes det er bra å hoppe, dårlige hopp er nok til å være fire / femte int og det er et par gode hopp foran.

Vinneren sier at han aldri har tenkt på verdensmesterskapet og vil bare ta ett løp om gangen. Neste gang er Jacobin, der Egner Granerut unngår å ha et polsk publikum rundt halsen.

– Det hadde vært veldig gøy med publikum uansett, sier Granerud Spent for polakkene etter rapportene etter løpet i Innsbruck.

Written By
More from Jakob Leif

Biden leder Wisconsin – VG

Joe Biden har flest velgere, men president Donald Trump er ledende på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *