– Første gang jeg klødde i beina – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Ved OL fredag ​​morgen var det så lenge Caroline Fijerkeli Groddle hadde god kontroll på 5000m heatet.

Men etter hvert som løpet gikk, ble det et løp med ekstraordinært kaos.

For første gang klødde jeg ofte i beina for 1500m løpere. Dette er ikke vanlig på 5000 meter, sier han til NRK etter løpet.

– Et fryktelig dytt

5000 meter er preget av skyve, skyve og kaotiske forhold. På et tidspunkt, et av treningsalternativene, trakk Elish McCallon seg brått tilbake på banen.

Da han ikke så lett hva som foregikk, virket McClellan litt halt da han begynte å kaste bort tid.

OL 2020 i Tokyo, dag 7, friidrett

Handling av friidrettsutøveren Carolyn Berkeley Crowe på 5000 meter kvalifiseringskamp på Olympiastadion i Tokyo fredag.

Foto: John Olav Nesvolt / Philpiron

Kjørt ut, Grøvdal kom seg fortsatt godt gjennom løpet. Hun var i en trygg finale, men plutselig passerte flere utøvere henne på de siste 70 meterne.

– Har du kontroll på hvor du løper?

– Nei, dette er litt uvanlig for meg. Jeg liker å gå ut når det er 100 meter igjen. Litt ut. Da har jeg kontroll over mennesker. Nå kjente jeg at jeg lå bak de to foran meg, sier hun.

– Nerve degenerasjon

Nordmannen endte til slutt på sjetteplass i sitt heat, men noen minutter senere ble han slått ut av franske Nyonsaba, og Crowd gikk videre til femte.

Tiden hennes, 14.56.82, beveget seg til rett tid i alle fall. Den tiden er forresten ti sekunder bak hennes personlige rekord.

– Å stå her er litt anspent. Jeg visste at jeg måtte være under 15 år, men underveis følte jeg meg bedre. Jeg hadde det bra og beina var fine. Så er det et forferdelig trykk, sier Crowdall.

Nå er han klar for sin tredje OL -finale.

– Nå er jeg i fred. Jeg kom inn på hotellet og satte foten og ventet. Nå har jeg en god gjennomgang og kan clink til en finale, sier han.

Etiopias Gudaf Seke vant ikke overraskende 14.55.74. Grøvdal var lenge blant de fem beste som kvalifiserte seg direkte, men ble etter i løpet.

Grivdal kom inn i kvalifiseringen med en fjerde beste tid i sitt heat. De foran henne på listen hadde de beste tider på året for Crowdall og satte et personlig rekord på 14,47,67 under Diamond League -kampen 1. juli i Bislett.

Hassan vant

Etiopias Gudaf Cheke satte verdensrekord 8. juni i Hangzhou med 14.13.32. På samme arrangement satte Siban Hassan i Nederland en verdensrekord på 10.000 meter

Ovennevnte Hassan vant det første heatet uten å legge igjen gode 14.47.89.

Både Cheke og Hassan vil være blant dem som kjemper om OL -gull.

Ved OL i Rio de Janeiro for fem år siden plasserte Caroline Fijerkeli sjuende på 5000 meter og niende på 10 000 meter av mannskapet.

Han skal løpe 10 000 meter etter mesterskapet i Tokyo.

READ  Ukraina - NATO skremmer: dramatisk omstilling
Written By
More from Jakob Leif

Minst 82 mennesker døde – VG

Det irakiske sivilforsvaret sa at koronapasienter som var i et pusteapparat da...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *