Forvirret, stygg og kort – VG

Heng på leppa: Holver Eckner Granerut er ikke fornøyd med sin egen fane. Foto: J ன் rn Steiner Telebeck

OBERSTDORF / OSLO (VG) Holver Eckner Granerut (24) klarte ikke å oppfylle den enorme favorittlogoen som var påført ham. Norge ble nummer 4 etter en forbedret finale. Løpet ble vunnet av Polens Pyotr Saila (34).

Publisert:

Alle snakket før lørdagens verdensmesterskap i ordinære fjell – Holver Egner Granerut – men da det kom til den mest frustrerende norske favoritten.

– Den første fanen var litt pessimistisk. Det var forvirrende, stygt og kort. Andre hopp var ikke så ille. Jeg følte meg nervøs, men visste ikke hvorfor det skjedde. Jeg forventet ikke denne avgjørelsen, men det vil skje. Jeg håper å levere bedre i miksen i morgen. Jeg er veldig klar til å tilby bedre, Granerut NRK

– Det var en skuffelse. Han er egentlig ikke med i gullkampen, konkluderte NRK-kommentator Christian Nilsson da 24-åringen først landet.

Problemer med vinden forårsaket problemer da granaten kom sent fra hoppkanten. Han hoppet 99 meter og var ti poeng bak leder Pyotr Saila etter første omgang.

– Jeg er sjokkert, sa NRKs Anders Jakobsen om Granroot sin 16. plass.

Mange store favoritter som Home Hope Marcus Eisenfisler og polske Kamil Stoch var veldig skuffet i utgangspunktet.

Granerut klatret betydelig i andre omgang med et hopp på 103 meter. Sore løftet ham til resultatlisten, men prestasjonene i første omgang var i alle fall katastrofale for medaljemulighetene til Oscar-hopperen.

Granerut sto lenge og så på rivalen etter at rivalene hadde sklidd bak på finalelisten, men som den fjerde siste hopperen sendte Carl Geeker Norge ned fra første plass.

READ  Som forventet vil sentralbanken holde styringsrenten uendret

– Han viser at han er god. Han ble verdensmester med to hopp som dette. I første omgang hadde han en veldig svak fane og 4. plassen ga ikke medaljen. Det er selvfølgelig surt, men det handler om hans evne, sier hoppsjef Glass Breit Bruton VG.

To til krysset Granrot på 4. plass.

Pyotr Jila vant Geiger og Anse Lonicek.

Robert Johansson ble det nest beste Norge på 6. plass. Daniel Andre Tonde ble nummer ni og Marius Lindwick 14..

– Jeg kan ikke fly, jeg har lyst til å gjøre to gode hopp. Jeg tror jeg kunne brukt dette bedre, noe som er litt frustrerende, sier Dante VG.

– Det er selvfølgelig kjedelig å være på 4. plass, men han går glipp av førsteplassen. Det at han ikke har medalje er kjedelig, sier han om Granerut.

Granerut var best i kvaliken fredag, og alle var fullstendig klar over at han hadde flest favoritter for gull. Årsaken til det var den utrolige sesongen som førte til verdensmesterskap i Oberstorf.

Før sesongen var løyperekorden for Oscar-hopperen nesten tom. Nå, noen måneder senere, står han med elleve verdenscupseire – det meste av norsk hopphistorie med Karzar Luzelsey.

Granerut må imidlertid vente litt lenger på sitt første verdenscupgull.

Dorlf Engen var den første norske spilleren som vant verdensmesterskapet i Ordinary Mountain i 1962, mens Bj ன் rn Virgola forble hjemme i 1966. I nyere tid har Anders Burt og Rune Velda vunnet samme trening.

Written By
More from Jakob Leif

– Grønt lys for å krysse Holland

Det skriver den tyske ledende avisen Bilde. Listen over de som er...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *