Fotballandslaget, VM-kvalifiseringskamp – – Norge kan trekkes i poeng

Gibraltar / Oslo (Docladet): Anti-norske medier klarte å spre seg i europeiske medier før Gibraltar-krigen. Blant dem som påpekte at hendelsen ble diskutert, var den spanske radiokanalen Cadena SER.

Jeg Sid Project ல El Larguro Det ble sagt at hvis FIFA ønsket å skape presedens, kunne Norge snart forvente strenge sanksjoner.

– Et tilfelle der ethvert politisk budskap, eller religiøst utbrudd eller slagord er strengt forbudt. Forvent alvorlige sanksjoner, som vil være økonomiske, sa den tidligere spanske høyesterettsdommeren Eduardo Eduard Gonzalez.

Poeng kan være minus

54-åringen var registrert FIFA-dommer mellom 1998 og 2012 og har dømt El Clisico ved tre anledninger i karrieren. Siden den gang har han blitt omtalt på spansk radio og i spanske aviser som stemmen til en seriøs dommer.

Onsdag kveld var han tilbake på spansk radio, og delte tankene sine rundt de norske spillernes skjorter i forkant av kampen mot Gibraltar.

Den tidligere toppdomstolen var først uvitende om at dette var en kamp i VM-kvalifiseringsrunden, men da han avklarte det, trodde han det snart kunne ha en negativ effekt på det norske landslaget.

– Jeg forventer at det vil være en økonomisk sanksjon, og så får vi se om FIFA treffer det hardt fordi de kan trekke dem til poeng, sa Idralt Gonzalez.

I sentrum: Dommer Eduardo Idralt Gonzalez (til høyre) styrer viktige kamper i Spania. Foto: REUTERS / Albert Gia
I midten: Dommer Eduardo Eduard Gonzalez (til høyre) har styrt i viktige kamper i Spania. Foto: REUTERS / Albert Gia
Se også

– Det ville være annerledes om det var en vennskapskamp fordi du ikke kan bruke poeng der. Her kan de trekke poeng, og de kan trekke mer enn tre poeng.

Den tidligere dommeren sa at det ikke ville være en klok idé å provosere FIFA, men han tror likevel utfallet her vil være mer dramatisk enn mulig.

READ  Diane von Forstenberg: - - Er jeg gal for å legge ut dette?

– Jeg synes det er bra, men jeg tror ikke de vil redusere poengene, sa 54-åringen.

– Selv om jeg tror vi alle er enige om at nyhetene her er gode, er det farlig å åpne for flere politiske nyheter. Hva skjer hvis du får nyheten om at halve fotballverdenen er imot deg, spurte den tidligere dommeren retorisk.

Regler

Paul Birkett, generalsekretær i Norges Fotballforbund, sa til Duckbladet at feiringen var planlagt lokalt av landslagsledelsen.

Best å unngå: – Det er bra at Qatar unngår verdensmesterskapet, mener den nyutnevnte kapteinen til fotballandslaget Martin Edegard på en pressekonferanse 13. mars. Video: Norges Fotballforbund
Se også

– Dette er ikke noe fotballforbundet har diskutert eller planlagt. Det er et initiativ tatt og implementert av landslaget. Dette er helt greit. Det viser en forpliktelse til en viktig sak som preger fotball og diskusjonen om uker og måneder, sier Bjerketvet.

I følge FIFA bestemmer at Qatar kvalifiserer seg til verdensmesterskapet i 2022 Det står følgende (oversatt fra engelsk, Jur’an):

24 – Teamutstyr 1. Deltakerlandet må overholde FIFAs gjeldende utstyrsregler. Det er forbudt å vise politiske, religiøse eller personlige meldinger eller slagord på hvilket som helst språk eller en hvilken som helst måte av lagsoldater eller støtteapparat på teamuniformer, utstyr (poser, drikkeflasker, medisinvesker osv.). Å vise forretningsnyheter eller slagord på noe språk eller til noen form for spillere eller støtteapparat er ikke tillatt på arenaen (inkludert offisielle pressekonferanser eller blandede soneaktiviteter i forbindelse med offisielle konkurranser og treningsøkter) med mindre du er i en funksjon offisielt organisert av FIFA.

Ifølge Biegerketwett var dette ikke en faktor i kampen mot Gibraltar.

– Det er ikke rom for spørsmålet vi gikk til. Om dette skjer i forhold til konkurranse er innenfor og utenfor reglene. Hvis det kommer en reaksjon, må vi se det. Men vi tror ikke det, sier Bjerketvet.

READ  Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden - VG

– Så det er ingen juridisk vurdering av poengsummen mot Qatar?

– Nei det er ikke.

– Frykter du for eksempel poeng?

– Det er ikke gjort slike vurderinger, nei.

T-skjortene hadde påskriften “Human Rights – On and Off the Fitch”, slik at de ikke var direkte rettet mot Qatar eller noe annet regime. Derfor er det usikkert om dette faller inn under FIFAs regler.

Verken Onifrey Costa eller FIFAs presseavdeling eller kommunikasjonssjef svarte på Doug Plats henvendelser torsdag morgen.

Written By
More from Jakob Leif

– Bygg et telt! – V.G.

Dette bildet er tatt torsdag i Grenacotta på trikkene. Sterk vind fører...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *