Frederickstad kommuneoverlege: Utsette møter

Modifisert koronavirus sprer seg i Fredericton. Fredag ​​ble det rapportert om syv nye tilfeller av infeksjon i byen. En av disse er den ukjente overføringsruten.

Kommuneoverlege Anne Christine Knitter ber nå byboere om å tenke nøye over hvem hun møter.

Utfordringen

– Vi har ingen grunn til å tro at folk har tettere bånd enn lovlige, men vi opplever at mange fremdeles har noen tette bånd. Dette gjøres ved å møte fem personer om dagen og fem personer dagen etter, sier Knitter til Dockbladet og legger til:

– I den situasjonen vi er i nå, med det muterte viruset, kan dette være en utfordring.

Tallene i Friedrichstad går opp og ned dag for dag. En dag blir syv nykommere berørt, den neste 20 personer. Hvis det er mange nye koronalidere denne helgen, vil Frederickstad sannsynligvis gå fra risikonivå tre til fire, noe som betyr strenge regler for byen.

– Vi ber nå folk tenke seg om. Knitted sier at det nå er best å utsette alt som kan utsettes av møter og kontrakter til viruset er kontrollert.

Rask test

Uketallene for Frederickstad vil være klare i morgen, søndag.

Ordføreren ber også folk teste seg raskt:

– I tilfelle symptomer (forkjølelse eller lignende, spesielt hvis du har feber eller hoste), kontakt koronarsenteret allerede innen en eller to dager etter at du er planlagt til en test, kommuneoverlege Sophie Lund Danielson Kommunens nettsteder.

READ  Går hjem og lader til 2021 - VG
Written By
More from Jakob Leif

Mange ulovlige fester i kveld

Minst 67 personer ble rapportert å ha brutt smittevernloven etter møter og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *