Frp og regjering når enighet om budsjettforhandlinger – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Frp-leder Shiv Jensen mener dette ikke er på tide å presse landet inn i en regjeringskrise.

Store skattelettelser

– Under normale omstendigheter er vi ikke sikre på om vi godtar denne avtalen. Det kan ha vært åtte stykker som stemte imot, men to tredjedeler av de som stemte var til stede, fortalte Jensen på en pressekonferanse.

– Samlet sett fremgang til 18 milliarder kroner. Med større fokus på grenseverditoll, reduseres de med nesten 3,7 milliarder kroner, sa han.

Det eliminerer avgifter på sjokolade og sukker, halverer avgiften på brus og alkoholfrie drikkevarer, og reduserer avgiften på snacks med 25 prosent. Reduserer skatten på øl og vin med 775 ml.

Frp-sjefen håper at dette vil føre til flere arbeidsplasser i Norge og redusere svensk handel når grensene åpnes.

FRP styrker nettolønnsplanen med ytterligere 600 millioner dollar. Beskytter norske marinesoldater på norske skip. Avtalen betaler mer for pensjonister.

Shiv Jensen gikk ut av budsjettforhandlingene på torsdag.

Shiv Jensen deltok på møtene i ettermiddag. Frps landsstyremøte sitter i digitale møter med regjeringspartier.

Foto: Halter Aswal / NRK

Mer for pensjonister

– Vi har nå nesten 2 milliarder ekstra vendepunkter for pensjonister. Dette vil sikre at pensjonister, etter mange år, vil få mer penger neste år, sa Jensen.

Avtalen samler inn 1,6 milliarder dollar for transport og 2 milliarder dollar for tollreduksjon. 500 millioner ekstra asfalt for bedre veistandarder og mer personale. Et vendepunkt for bygging av verftunnelen ved Stat.

KRF-president Gazelle Ingolt er glad for å sikre effektivitet i Robstad budsjett helsevesen.

– Jeg er glad for å ha et fast engasjement for eldre i budsjettet. Jeg vil spesielt påpeke at vi øker pensjonen til enslige minstepensjonister. De siste årene har KrF økt med 12.000, og nå har de økt til 5.000, understreket han.

– Når det gjelder Venstre, sier Venstre-leder Guri Melby at han er glad for å ha dyrepoliti i alle politidistrikter i landet, Stat Ship Tunnel og 3000 tildelte flyktninger neste år gjennom forhandlinger.

Som et resultat Weinstein og K.R.F.

Curi Melby sier partiet er veldig fornøyd med avtalen mellom Frp og regjeringen om statsbudsjettet.

– Det har vært konstruktive samtaler. Resultatene viser at vi kan samarbeide for å sikre tiltakene som trengs for å ruste Norge for fremtiden og få landet ut av den nåværende krisen, sier Melby.

Han legger til:

– Gjennom denne budsjettavtalen fortsetter vi å fokusere på skole og kunnskap, redusere utslippene våre og hjelpe næringslivet gjennom koronaepidemien, sier Curi Melby.

KrF mener dette er et budsjett som fokuserer på verdens fattigste.

– Dette styrker det faktum at de som mistet jobben, vil komme tilbake i arbeid, sier KrF-president Gazelle Ingolf Robstadt.

– Ikke gjør nok for arbeidsledige

SVs pengepolitiske talskvinne Gary Elizabeth Kasky er lei seg over å se at de regjerende partiene og Frp ikke er nok til å få oss ut av den økonomiske krisen.

– Når vi er i en økonomisk krise, ringer mange virksomheter aktivt etter hjelp, titusener risikerer å miste jobbene sine, og regjeringspartier og Frp prioriterer ikke å gjøre livet lettere for de som står foran jul. Ikke å vite om de har jobb, sier Kaski i en kommentar.

Forhandlingene endte bra på overtid

9. november startet forhandlingene neste år om Norges budsjett. De trampet lenge. Frp-leder Shiv Jensen kunngjorde fremdriften i samtalene søndag.

Innstillingen i Sorteringsfinansieringskomiteen ble levert uten flertall på fredag, og forhandlingene ble avsluttet på overtid. Finansdebatten i Sortering vil finne sted neste torsdag.

I år er det viktig at Erna Solberg og hennes regjering holder Shiv Jensen og Fremskrittspartiet på laget. Nå har de forhandlet frem flertall for budsjettet i Sortering.

Avtalt innledningsvis om krisepakker

Til tross for enighet om en krisepakke for næringslivet i midten av november, gikk forhandlingene mellom regjeringspartiene KrF, Høyre og Venstre og stortingspartiet Frp sakte.

Frp og regjeringspartiene Hair, Weinstein og KRF er allerede enige om en krisepakke på 22,1 milliarder kroner for koronberørte selskaper og kommuner.

READ  - Jeg er ikke redd - VG
Written By
More from Jakob Leif

Foto / Klima Junker trekker seg fra samtaler – VG

Toppscore: Foto / Klimt-spiss Caspar ble Junger League-mesteren og høyest scorer i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *