Frykt for OL -formen etter bivirkningene av koronarvaksinen – ny norsk rekord – Viji

Sluttforberedelse: Evind Henriksen forbereder seg til OL -finalen ved å kaste 78,79 meter mandag kveld. Foto: Ben Stansel / AFP

Evind Henriksson (30) satte norsk rekord i sleggen mandag kveld. Gebyrene for OL ble sterkt redusert etter vaksine -bivirkningene.

Publisert:

– Jeg følte det umiddelbart. Du vet det godt. Henriksen Viji sier det er flott å få det på den første rullen fra natt til mandag.

Apropos 30 år gamle Viji fra Oslo, satte han nylig ny norsk rekord i slegge. Dukket opp på brettet på 78,79 meter i Tokyo og ga Henriksen et høyt gledebrøl fra den olympiske arenaen.

Dermed slo han sin forrige norske rekord på 78,25 meter, som han satte i 2019. Kvalifiseringsgrensen for finalen var 77,50 meter, så han gikk rett til finalen, som starter onsdag. Bare to idrettsutøvere kvalifiserte seg mer enn Henriques.

– Det er deilig. Det er et par år siden sist jeg laget plate, så det betyr at jeg har gjort ting riktig.

Men veien til norgesrekorden var ikke lett for Henriksen alene. 16. juni mottok han sin andre dose Pfizer -vaksine mot korona -viruset. Det var noe han kjente i kroppen etter det.

– Jeg var veldig aktiv og sliten, jeg hadde ikke noe stress på treningen. Jeg trener vanligvis veldig dårlig. Jeg la også merke til at jeg hadde dårlig konsentrasjon under øktene. Noen dårlige uker må jeg gå, sier han.

I begynnelsen av juli bestemte han seg for å ta en uke fri uten trening. I håp om at ting skal snu opp ned.

– Det begynte å krype inn i ideen om det ville fungere. Det var litt “ned” for meg, men når jeg ser tilbake ser jeg at det var greit at det kom så tidlig, sier Henriksen.

– Når kroppen ikke er oppe etter koronavaksinen, tror jeg at jeg har trent litt hardere. Dette betyr at det var noen uker med litt optimal lading.

Han påpekte at han ikke angret på at han tok vaksinen.

– Jeg er ikke anti-vaksine. Det er viktig å engasjere seg, sier Henriksen og ler.

Han sier at etter alle treningspausene løsner treningsjobbene raskt.

– Kastøvelsen gikk bedre og jeg la merke til at den slapp av i kroppen. De siste ukene har vært veldig bra.

– Snakker vi om å skjerpe skjemaet som ikke kan bli bedre?

– Absolutt. Selvfølgelig hjelper det også å komme til Japan og boblen. Du kjenner adrenalinet komme, og da er det bare en ting som betyr noe.

Les mer

Tøffe tider for norsk atletisk tillit – ikke behov for NAV -hjelp

Venter nå på finalen på onsdag. Hvis mandagen hadde vært kvalifiseringsfinalen, hadde kastet funnet sted for bronsemedaljen. Imidlertid vil han ikke si om onsdagens mål er å vinne en medalje.

– Dette er ikke målet, men det er klart at det er en drøm. Målet mitt er å dekorere platen på nytt, så la oss se hva den er.

Henriksens trener Sledgehammer døde for tre uker siden ved EM 2018:

READ  Ny norsk skiskytingnedgang: - Depresjon - VG
Written By
More from Jakob Leif

Prins William og hertuginneporten:

Å få er ikke vanlig Se bilder av barn av prins William...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *