Georstein innlagt på sykehus etter koronainfeksjon – VG

Landslagskaperen: Rune Almenning Jorstein i forbindelse med landsturneringen i mars. Foto: Khair Olson

Landslagsmålvakten Rune Almenning Jorstein (36) er på bedringens bane etter å ha blitt innlagt på sykehus som følge av koronaviruset.

Publisert:

– Rune ble rammet veldig hardt. Jeg snakket med ham hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre og vil bli utskrevet fra sykehuset om et par dager. Han ble innlagt for en uke siden, ifølge den norske landslagslegen Ola Sand VG.

Fem personer, inkludert Georstein, ble nylig testet for koronavirus i Hertha Berlin. Sportssjef Arne Friedrich fortalte først en tysk avis Bilde Jorstein måtte på sykehus.

– Jorstein hadde det vanskelig. Han måtte bli innlagt på sykehus, sier Friedrich, som har spilt i mer enn 80 internasjonale turneringer for Tyskland.

Les mer

Georstein corona berørt – ukjent overføringsvei

Ola Sand sier at Georstein ikke er dårlig nok til å bli behandlet med åndedrettsvern, men har fått annen behandling og sjelefred.

Frederick sier at han ikke tror Jorstein vil spille mye denne sesongen, som avsluttes 22. mai. I følge sportssjefen var Jorstein smittet med det britiske viruset.

– Dette er usikkert. Han har ligget i sengen i nesten 14 dager og har mistet mye muskler. Vi vet at de tøffe hendelsene til Govt-19 trenger litt mer tid, sier Sand.

Det ble kjent 4. april Georstein testet positivt for koronavirus Etter landskamper med Norge. Ruten for smitte var ukjent på det tidspunktet.

– Han er ute og har det bra nå. Sand sier at han ikke lenger har feber eller har tung pust.

READ  Oslo Pars satte ny rekord - Rally for Frederickson-trioen

Jorstein svarte foreløpig ikke på VGs etterforskning.

Les mer

Tyskland kopierer Norges identitet i forkant av VM-kvalifiseringen

Herta-trener Paul Darday, som testet seg positivt, sa tidligere denne uken at han slet etter Jorsteins sykdom.

– Folk oppfører seg annerledes enn koronaen. Rune har lenge hatt feber, så han er ikke allerede klar til å trene igjen torsdag. Hertha-trener fortalte en digital pressekonferanse onsdag at vi ikke la noe press på ham.

Utbruddet av Herta i Berlin har konsekvenser for bordet i Bundesliga. Hertha ba den tyske ligaen i Berlin om å utsette de neste tre seriekampene mot Mines, Freiburg og Schalke.

– Som et resultat av infeksjoner er vi nå tvunget til å gå hjem i to uker i isolasjon. Fra et helseperspektiv er dette definitivt det riktige trekket. Fra et sportsperspektiv påvirker dette oss naturlig, ettersom vi nå har seks kamper å spille i seks Bundesliga-kamper før sesongens slutt 22. mai, ”sa sportssjef Arne Breitrich i en uttalelse.

Written By
More from Jakob Leif

Klima er det eneste som forener seg

KOMMENTARER Klimadiplomati er nå en øy med fred og harmoni på åpent...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *