Gjennomgang av FHI-rangeringer

Khair Bukolm, direktør for infeksjonskontroll ved National Institutes of Health, presenterte nylig en beregning V.G. Han konkluderer med at MRNA-vaksiner som Pfizer og Moderna er omtrent 64 prosent effektive mot deltavariasjon etter en enkelt dose.

Doug Swans, professor i informatikk ved NTNU, kritiserer Bougains beregninger.

– Jeg er overrasket over at FHI ikke har laget et oppdatert sammendrag av kunnskapen om internasjonal forskning om innvirkningen av vaksinen på deltavariasjoner. I stedet presenterer de tallene på grunnlag av gjetninger, og for ikke å nevne det faktum at de er forbundet med stor usikkerhet, sier Swanus til Docladet.

– FHI blir betalt av staten for å studere effekten av vaksinen. Jeg tror ikke de har lagt merke til arbeidet deres som forskningsinstitutt i denne forbindelse.

Sommer: Espen Rostrup Naxstad ønsker Norges folk en god sommer.
Se også

Betydelig mer

Tidligere fant søsterselskapet til National Institutes of Public Health i Storbritannia, Public Health UK, det generelt Den astrogene vaksinen og Pfizer-vaksinen er 33 prosent effektive Mot symptomatisk sykdom på grunn av infeksjon av delta-varianten etter en enkelt dose.

Bucolmin-rangeringer er betydelig høyere for MRNA-vaksiner alene. Slike vurderinger er viktige for vurderingen av norske myndigheter og for å håndtere epidemien.

– Jeg finner ut at 64 prosent av vurderingen fra Khair Bokom er basert på usikre forutsetninger, som han også tar hensyn til i sin rapport. – Jeg har ikke noe grunnlag for å kommentere hvor stor usikkerheten er, sa Stian Liderson, professor i medisinsk statistikk, til Doclad.

Reagerer på kritikk

Direktør for smittevernkontroll Pocholm presenterte kritikk av vurderingen, og svarte at FHI insisterer på at den nåværende risikovurderingen av delta-varianten er basert på en 33 prosent vaksineeffekt etter en enkelt dose PHE. I tillegg sier han at de vil understreke at FHI ikke har gjort nye risikovurderinger siden den gang.

READ  Frykt for OL -formen etter bivirkningene av koronarvaksinen - ny norsk rekord - Viji

Også påpeker han sin PHE Risikovurdering fra 18. juni Sammenlignet med alfa-varianten etter en dose med vaksinen redusert med 15 til 20 prosent mot delta-varianten, virker effekten i stedet for å måle på 33 prosent.

– Kunnskapsgrunnlaget for vaksineeffekten etter en enkelt dose er usikker, og vi har kun kommentert dette for å indikere at den skal følges. Vi kommer tilbake til dette i New Risk Assessments, ifølge Foucault Doc Platt:

– FHI er godt klar over sitt ansvar som forskningsorganisasjon, men vi bør ha muligheten til å kommentere nye helsevurderinger fra Storbritannia om folkehelse, spesielt om innvirkningen av folkehelse UK vaksinedoseringsvurderinger. De har blitt lagt til så langt. Årsaken til våre estimater.

Sommer: Dette er hva folk i Sarenga har å si om sommerferie og koronapass. Video: Lars Evening Bones. Reporter: Madeleine Hudlow
Se også

Matematikk

Mandag spurte Douglas i detalj hvordan han ble til i vurderingen han ga til VG. Bocolm understreket at pH nå virker med en redusert effekt på 15 til 20 prosent mot delta-varianten, sammenlignet med alfa-variasjonen etter en dose, i stedet for 33 prosent effekt etter en dose, slik det ble gjort i utgangspunktet.

Han påpekte videre at funnene av PHE, som fant en 33% effekt, var den samlede effekten av både AstraZeneca og Pfizer vaksiner. Det er imidlertid rimelig å anta at MRNA-vaksiner som Pfizer-vaksine fungerer bedre enn vektorvaksiner som Azrazeneca-vaksine.

Hvis man vurderer at MRNA-vaksiner er 80 prosent effektive mot alfa-varianten, og at vaksiner mot delta-varianten er 20 prosent mindre effektive, finner man at MRNA-vaksiner er 64 prosent effektive mot delta-varianten.

Det er oppfølgingsstudier fra flere land som er utført i perioder med alfa-variantdominans, og viser at MRNA-vaksiner er 80 prosent effektive etter den første dosen.

Matematikk av Khair Bukolmin

Her forklarer Khair Bukolm beregningen med sine egne ord:

READ  Overtidskontrakt - Stor streikforebygging - VG

“Tidligere oppfølgingsstudier i mange land viser at beskyttelse mot infeksjon med koronavirus og sykdom er opptil 80 prosent for MRNA-vaksiner etter den første dosen. Disse studiene har stort sett blitt gjort i perioder med alfa-variantdominans.

I sin tekniske rapport fra 11. juni peker Public Health UK på utgivelsen, der data fra Storbritannia indikerer beskyttelse mot sykdom, med alfa-varianten på rundt 50 prosent og delta-varianten på 33 prosent etter den første dosen. Dette er et samlet estimat for to vaksiner som brukes i Storbritannia (vaksiner mot Astrogeneneca og Bioentech / Pfizer).

Uten meg Risikovurdering 18. juni PHE sier at man bør forvente en reduksjon på 15 til 20 prosent. Dette kan gi forskjellige estimater av vaksineeffekten, avhengig av hvilken beskyttelse som brukes som grunnlag for beskyttelse mot alfa-variasjon.

Hvis du bruker originalartikkelen fra PHE (50 prosent beskyttelse mot alfa-variasjon), vil du få en lavere vurdering for beskyttelse mot delta; Hvis du bruker 80 prosent som utgangspunkt for å beskytte mot alfa-variasjon, får du 64 prosent (20 prosent reduksjon) får.

Rapporten ble sendt til Doug Plate mandag 28. juni.

Fullt vaksinert og beskyttet

Direktøren for infeksjonskontroll påpekte også at de som er fullvaksinert har bedre beskyttelse mot alfa- og delta-stammer.

– En enkelt dose MRNA-vaksine beskytter godt mot sykdommer forårsaket av alfa-variasjon og er noe lavere mot delta-variasjon. Med deltainfeksjon etter en enkelt dose av vaksinen, er sykdommen mildere enn udiagnostisert og mindre sannsynlig å bli smittet enn de som ikke er det, sa Bucolm mandag og fortsatte:

– Selv om beskyttelse mot infeksjon og mild sykdom er lav for delta-varianten etter en dose, er beskyttelse mot den mest alvorlige sykdommen med delta like god som alfa etter den første dosen. To nivåer er viktige for å opprettholde god beskyttelse mot milde og alvorlige sykdommer over tid.

READ  Ole Gunner Soulscar, Manchester United | Eksperten nektet å tro det Solskar sa:

Dockbladet har vært i kontakt med PHE igjen og igjen og lagt frem Foucaults beregning, men de har ennå ikke kommentert saken.

Når kan du bli vaksinert?

Vaksinasjonshastigheten varierer over hele landet. Sjekk kommunens nettsted for oppdateringer. Ingen av dataene i testen ble sendt til Docladet.

Støtter Nuxstat-beregning

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Naxstad understreker overfor Daclat at det er vanskelig å kartlegge effekten av vaksinen, men at data fortsetter å bli publisert på et mer omfattende test- og sekvensbasis, snarere enn i Storbritannia.

Nuxstad støtter Bukolmins beregning.

Tidligere studier har vist at en enkelt dose av MRNA-vaksinen gir omtrent 80 prosent beskyttelse mot symptomatisk sykdom hvis du blir utsatt for alfa-varianten, mens Knuckstad sier og fortsetter at beskyttelsen er betydelig lavere når du bruker virusvektorvaksiner:

– Med den nye delta-varianten anslår PHE nå at vaksineeffekten i en enkelt dose reduseres med omtrent 15 til 20 prosent etter både MRNA- og vektorvaksiner. Når du ser på flere studier sammen, kan en enkelt dose MRNA-vaksine i praksis beskytte 65 prosent av mennesker smittet med delta-viruset mot infeksjon, mens 94 prosent av dem vil bli beskyttet mot alvorlig sykdom ved sykehusinnleggelse.

Stoppe: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Naxstad om gjenåpningen. Video: Duplisert TV. Programleder: Bjørge Dahle Johansen
Se også

Og på samme måte er to-dose MRNA-vaksiner 88 prosent effektive mot symptomatisk sykdom og 96 prosent effektive mot innleggelser på sykehus, sier Knuckstad.

– Med andre ord ser det ut til å være spredning av mild sykdom og epidemier hos unge befolkningsgrupper som bare har fått en vaksinedose, ikke antallet alvorlige tilfeller av sykdommen, sier Knuckstad.

Written By
More from Jakob Leif

Prinsesse Madeleine: – – Gikk ikke ut

Corona-infeksjon har påvirket livene til mennesker over hele verden siden viruset brøt...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *