Gjenopprettet av innløste republikanere – VG

Gjenopprettet av skremte republikanere

Avvist: Ti stemmer ble tapt i Senatet for å finne Donald Trump skyldig etter tiltalen. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Etter avstemningen i Senatet i kveld er det vanskelig å forestille seg hva flertallet av republikanerne vil trenge for å holde Donald Trump ansvarlig.

Publisert:

Dette er en kommentar. Kommentaren avslører forfatterens holdning

Et flertall av senatorene, 57 til 43, sa Trump var skyldig i å ha ansporet til opprøret. 6. januar ble opprørerne løslatt i samme sal der de hadde vært okkupert og fornærmet i noen tid.

Denne uken presenterte påtalemyndigheten bevis for at gjentatte og ubegrunnede påstander om at valget av den tidligere presidenten var stjålet fra ham førte til et massemøte i Washington 6. januar. Det kulminerte i en storm av kongressbygningen. Trump har blitt beskyldt for å ha ansporet til vold, dødelige, destruktive og onde handlinger.

Les mer

Stemte på å frigjøre Trump – mener fortsatt at han var årsaken til stormen

Dette er til sammenligning den alvorligste anklagen mot en amerikansk president. Tiltalen mot Trump i høyesterettssaken siden i fjor burde være veldig nær. Bare tre presidenter er under etterforskning. Trump to ganger. Alle saker ble frikjent.

Årsaken er at å velge en president krever to tredjedels flertall i grunnloven, i dette tilfellet den tidligere presidenten. Et flertall av senatorene mener Trump er skyldig. Disse inkluderer republikanerne Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney og Pat Tommy. De viste personlig mot og ærlighet da de brøt partilinjen. For et år siden sto Romney alene blant republikanerne ved å erklære presidenten skyldig i første høyesterett. Separatistene vet hva det vil si å gå ut med Trump og hans base. De gjorde det uansett. I denne historiske saken fulgte de samvittigheten og forventet ikke kortsiktig gevinst.

I sin siste handling sa demokraten Jamie Raskin at ingenting kunne gjøres hvis saken ikke resulterte i en domfellelse. Men Trump-forsvarer Michael van der Wein sa påstandene var absurde og at demokrater var hyklere.

Ti stemmer var nødvendig for å dømme Trump og deretter diskvalifisere ham fra å stille til valg. Republikanske stemmer viser at dette fortsatt er Donald Trumps parti, og at folk flest frykter reaksjonen fra velgerne hvis han bryter med ham. Men det er bemerkelsesverdig at republikansk leder Mitch McConnell i senatet kritiserte Trump hardt etter at han stemte på løslatelsen. Han sa at opprørerne var stilt opp “med ville og falske påstander fra den mektigste mannen i verden.” Fordi han var sint for å tape et valg. “

“Vår historiske, patriotiske og vakre bevegelse for å gjøre Amerika bedre igjen har bare så vidt begynt,” lovet Trump. Trump ble frikjent, men alt som kom fram under høyesterettssaken vil påvirke hans arv. I ingen tidligere tingrettssaker har mange stemt for å dømme en president eller tidligere president i strid med partiets orden.

Den siste dagen i høyesterettsaken var preget av overraskelser, usikkerhet og langvarig diskusjon av prosessen. En stund virket det som om Høyesterettsaken kunne være mye lenger enn noen trodde. Verken republikanere eller demokrater ønsker en langvarig prosess av helt andre grunner.

Republikanere må løslates så snart som mulig for å unngå sivil strid i partiet. Demokrater ønsker ikke å hindre Senatets rolle i å anerkjenne regjeringsmedlemmer og ta stilling til Joe Bidens økonomiske krisepakke ytterligere.

Forvirring oppstod da demokrater ønsket å kalle et vitne republikansk representant Jaime Herrera Beatler. Han refererte til en opphetet telefonsamtale han hadde med republikansk leder Kevin McCarthy Trump i Representantenes hus under angrepet på Kongressen. Demokrater mente hans vitnesbyrd bekreftet påstandene mot Trump.

READ  Elbilenergi, vaksinereiser og tastaturkrøller 1. april

Fem republikanere støttet demokratenes krav om vitnemål. Republikanerne kunngjorde da at de ville kalle et antall vitner. Etter forhandlinger la påtalemyndigheten av kallet til et vitne mot inkluderingen av hans skriftlige vitnesbyrd i rettsdokumenter.

Written By
More from Jakob Leif

– På vei tilbake til kongen på den rødgrønne siden – V.G.

Store-Store: Populariteten til Labour-leder Jonas Kahr Store øker. Foto: Frederick Solstadt, VG...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *