Gjerdrum skred: Dette er situasjonen nå

En større innsats er i gang i Gejertrum-skredområdet torsdag kveld.

Det har vært en viss forvirring om morgenen om en hund ble sendt til skredområdet.

– Nå er det satt inn en hund i skredområdet. Uten en hundefører, men fra et helikopter, sa operasjonsleder Karen Nutson til DocLead etter kl.

Nutson sa at de hele tiden vurderer potensialet for fare og potensialet for mennesker å komme inn på alle måter.

Kontrasterende forhold: Ti personer er fremdeles uten regning etter et stort ras i Askil i Gazettere kommune onsdag kveld. Forholdene krever. Foto: Derje Pentixby / NDP
Ulike vilkår: Ti personer er fremdeles uten regning etter et større ras i Askil i Gazettere kommune onsdag kveld. Forholdene krever. Foto: Derje Pentixby / NDP
Se også

En halv time senere kunngjorde politiet på Twitter at han ikke på en eller annen måte hadde blitt lagt ned på stedet for raset, noe han anså som upassende, og bemerket at været var krevende.

Klokken 18 ankommer politiet med en endring:

– Både hunden, hundefører og redningsmannen fra Sea King er nå innenfor skredområdet. Gjennomførte søket etter byggematerialer uten ende.

Dette er hva vi vet om Gezertrum-raset

  • Ti personer er foreløpig ikke talt etter at raset slo til ved 16-tiden onsdag kveld.
  • Leteaksjoner har blitt beskrevet som høyst krevende, og redningsmannskaper får ikke fysisk komme inn i skredområdet.
  • Onsdag kveld ble 1000 mennesker evakuert, og det ble rapportert at en evakuering kan være nødvendig.
  • Ti personer ble skadet, med ulik grad av skade.
  • Totalt 31 boenheter er evakuert av skredet som har spredt seg til ni bygninger. I tillegg er det seks garasjehus med fem garasjeplasser hver.

(Duplikat / NDP)

Kan fortsatt ikke gå til fots

Onsdag kveld, sa politiet De vurderte å sende en hund til skredområdet. Da sa innsatsleder Doug Andre Silju at den største utfordringen i søket var at mannskapet ikke kunne komme inn i skredområdet.

READ  Komikere lurte politikere. Danskene trodde han snakket med hviterussiske opposisjonspolitikere.

– Vi ønsker å dra dit, men vi kan ikke, for det er veldig farlig for mannskapet, sa.

Nøkkelsøk: Politiet sier at det var forskjellig vær om natten. Et Sea King-helikopter søker imidlertid stadig etter savnede fra luften. Foto: Derje Pentixby / NDP
Flott søk: Om natten sier politiet at det var et annet vær. Et Sea King-helikopter søker imidlertid stadig etter savnede fra luften. Foto: Derje Pentixby / NDP
Se også

Mer enn 24 timer etter at det massive skredet skjedde klokken 16 onsdag kveld, var det ingen som var i stand til å komme inn i de mest berørte skredområdene – den såkalte Red Zone, husdyr.

– Om natten brukte vi droner og helikoptre. Det er annerledes luftvær, så politihelikopteret er opp og ned. Men Nutson sier at Sea King er oppe.

Siden raset ble rapportert til nødetatene, har helikoptre kontinuerlig overvåket skredplasseringen og sett etter skilt fra skredofrene.

Hjemmeløp: Flere hus er tatt ned av raset, og et annet hus kollapset i ettermiddag. Video: Lars Evening Bones
Se også

Hunden ble reddet

Klokka 02.00 torsdag kveld kom nyheten om at en hund ble funnet på ulykkesstedet. Det viste seg Familiehunden Sajka, som måtte stå igjen med eierne, ble kastet ut. Anna og Jurgen Sandman-paret ble evakuert med helikopter, men Sajka fikk ikke være med – folk måtte prioriteres.

Hunden er i god stand og blir gjenforent med familien på torsdag.

– Det var helt fantastisk å få den beskjeden i kveld. Vi var så nervøse og håpet et mirakel ville skje. Lykken er med oss ​​i dag – til tross for at vi mistet alt vi eide i raset, skriver Sandman i en tekstmelding til Doclad.

Operasjonsleder Nutson sier til Docladet at hunden var i et hus som gikk flere hundre meter fra der den opprinnelig sto.

– Det er ytterligere søk i området der den ble funnet, sier han.

READ  Break for Chloe Kardashian og Tristan Thompson - VG

Ni bygninger kollapset

Det er fremdeles ti personer som ikke er regnskapsført etter raset.

Totalt ni bygninger har kollapset. Nutson sier at det til sammen dekker 31 boenheter.

Kirken i Gazetteer vil ha åpne dører til landsbyen for de som har savnet noen de neste dagene. Sogneprest Jacob Fruseth sa at kirken i Gejertroom ville være åpen og rektor ville sørge for at det var prester for de i nød, inkludert de som ble kastet ut fra hoteller og åpne kirker.

Gejertrum kommune har allerede etablert et slektningssenter på Clarion Hotel og et kongressenter på Cartermoyen. Dette regnes som et privilegium for de som har savnet noen i forbindelse med et ras.

Følger Dockblade-saken og fortsetter å oppdatere.

Written By
More from Jakob Leif

Chrissy DeGeneres (35) sier farvel til Twitter – VG

Chrissy DeGeneor Comes Vanity Fair Oscar-Fest I 2019. Foto: Evan Agostini /...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *