Globo dropper verdensmesterskapet til 2020 – Iverson gjør det samme – VG

Draper World Cup: Emil Iverson (til venstre) og Johannes Hasflat avbildet her etter å ha vunnet 2019-utgaven av jaktstarten i Globo, Ruga. Foto: Derje Peterson

Johannes Hasflat Globo (24) har bestemt seg for å droppe verdenscupen resten av 2020. Emil Iverson (29) gjør det samme – og dropper Tour de Ski også.

– Jeg står bak det Johannes sier, jeg kan bekrefte at jeg ikke vil holde noen løp før jul, tvert imot. Emil Iverson sier at jeg også er ansvarlig for Tour de Sky N.R.K..

– Det mister energi. Nå har vi en gylden mulighet til å prøve en annen vei til mesterskapet. Johannes og jeg har bare trent det siste halvåret, og vi har vært i god stand på Ruga, så det fungerer bra for oss. Kanskje det er en sjanse til å være mer klar til å hente verdenscupmedaljene. Så gitt situasjonen nå, sier Iverson at muligheten ikke er verdt det.

Han er et skritt foran Johannes Hasflot Globo, som sa at han ville droppe verdensmesterskapet før nyttår mandag, men vurderer å delta i Tour de Sky.

– Sjekk først om Tour de Sky er organisert. Jeg må vurdere om jeg deltar. Globo sier i en pressemelding at det avhenger av smittsom tilstand.

Les mer

Klarhet fra Globo og Iverson: Stolthet mot strøm

Globo sier at han har vurdert alle kommende løp; National Race i Lillyhammer i helgen, etterfulgt av verdensmesterskap i Davos og Dresden – og Tour de Sky, som i utgangspunktet er satt for perioden 1. til 10. januar 2021.

– Vi er i samtale med dem og kjenner vurderingene. Dette er et samlet estimat basert på sesongen. De har begge verdensmesterskapet som mål og har ønsket å spille lenge, sier langrennsleder Espen Bjervic.

READ  Varsel om skyting - Personen ble arrestert

– De prioriterer strenge. Det er med respekt at Bijverwick sier at den smittsomme situasjonen og enhver handling som er gjort siden landslaget trakk seg fra VM-finalen i Canada i fjor vinter, er noe som har blitt diskutert.

– Vurderer du å slutte med flere løp?

– Vi gjorde estimater etter betostelen, nå etter ruca. For en fagforening er bildet stort. Vi har mer å ta enn hver enkelt idrettsutøver, men vi vil være i kontakt med hva vi snart vil gjøre, sier Bijerwick, som sa til NDP at det ville være hensiktsmessig å stå i de kommende løpene i Davos for landslaget.

Ulwang: – Ikke bra

Globo Trondheim kom hjem søndag kveld etter starten av verdenscupen i Ruga i helgen. Ved jaktstart søndag kjempet han og Iverson for seier.

Da var vinneren av kampen Globo, Iverson på tredjeplass:

Vagard Ulwang, som er toppsjef for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS), sa at de norske stjernene Globo og Iverson ikke vil gå glipp av verdensmesterskapet nå.

– Det vi må gjøre uten Globo og Iverson i begynnelsen er definitivt ikke bra. Men deres valg om å gjøre det er forståelig. Ulwang VG sa at vi ikke kan ta stilling til en slik beslutning i denne perioden.

Han forstår at vinteren kan ta vanskelige beslutninger så lenge det er infeksjoner. Men jeg håper åpningen av verdensmesterskapet i Ruga, Finland i helgen – fulgt av ham selv fra TV-stolen i Norge – hadde en positiv innvirkning på skeptikerne.

– Dette er et merkelig år, det vil helt sikkert påvirke oss. Men Ulwang sier at evalueringen som ble utført etter at Ruga ble diskutert positivt med trenere og andre involverte, som anser det som den beste ski- og beste vinterfilmen på TV.

READ  - Syvende plass enn gjødselinvesteringer - Viji

Globo sa i en uttalelse mandag at han følte seg utrygg mens han bodde i Ruga.

– Jeg har følt dette en stund. Det hele startet med VM-finalen forrige sesong. Usikkerheten forsterket under oppholdet i Ruga. Det virket tryggere før vi dro enn situasjonen i Finland.

– Jeg tror ski og konkurranser ikke er så viktige med epidemien som herjer rundt om i verden akkurat nå. Alle må gjøre sitt – de har rett i å tro det. Globo sier at dette er viktig for meg og det rette å gjøre for meg.

– Helt feil

Gjennom hele koronaepidemien har Trendelock strengt tatt opprettholdt et personlig regime. Globo har tidligere fortalt VG at han og partneren Bernille Deswick lever i evig isolasjon.

Les mer

Globo Nordak passerte: – Sykt å tenke

Når det gjelder Ruga, hadde norske langrennsløpere charterfly.

– Jeg synes det er helt galt å gå til internasjonale steder i disse dager. Det innebærer kontakt med mange mennesker. Dette inkluderer fly, busser, flyplasser og mer. Jeg vil ikke avsløre dette. For meg ville det være helt feil. Jeg vil ta konsekvensene og hoppe inn denne gangen.

Heidi Weng trakk seg etter den første dagen i turneringen i Ruga. Hun “holdt hodet et annet sted” av frykt for at hun skulle lide av koronasykdom.

Sosialistisk parti: Sky-verdensmesterskapet for langrenn er organisert fra 23. februar til 7. mars 2021 i henhold til Oberstorp-programmet.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

– Helt fantastisk – Viji

Skål Overoppheting: Jacob Aftebro holdt en takketale etter å ha vunnet Amanda...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *