Hadia Tajik – Reagerer på tadsjikiske kort

Feminisme og seksualitet.

Dette er et av ordene som Caroline Holmo Hypo bruker om bildet som preger første side av Hadia Tajiks bok «Frihet. En politisk og personlig historie.

Hypo er direktør for Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Stavanger universitet, og håper på et mer kontroversielt innlegg Stavanger Uptenplot Tajik ødelegger seg selv med bokomslaget etter eget valg.

Heibo mottar hard kritikk av debattposisjonen, inkludert Annette Tredbergstein, leder for Labours kvinnenettverk. Les videre Treterbexts forslag i denne saken nedenfor.

Dougbladet hadde ennå ikke vunnet, og Hadia prøvde å få en mening fra Tajik.

Analyse: Slik dukker Hadia Tajik opp på omslaget til sin nye bok. Foto: Titan Knorr Fork
Se også

“Et merkelig valg”

I diskusjonsinnlegget argumenterer Hypo for at selve filmen ikke er problemet. Han mener imidlertid at bruken av bilder indikerer at kvinnens meninger ikke er interessante nok i seg selv.

Blant annet skriver Hypo at Tajik ser ut som om han er “på vei hjem fra et glamorøst parti”, noe han mener svekker troverdigheten til Tajiks politiske historier.

“Ellers er det ikke slik vi kjenner henne fra mediefilmen, det politiske budskapet blir redusert til en slik film, nesten nedsenket i erotikk, som om budskapet hennes ikke sto på egne ben.”

Hypo trekker oppmerksomhet med den erotiske bok- og filmserien «50 Shades of Grey til, hvor en ung kvinne er svært erfaren, men seksuelt dominerende:

Utvalget av Pala fargepaletter er også bemerkelsesverdig. Fargen rød går vanligvis med alle andre Ap-politikere, men Tajik er i kule, harde farger. Hun har betong på gulvet og betong rundt seg, lener seg litt fremover, med bred benstilling og hånden hviler på låret. Husk fargevalget og stillingen til ’50 Shades of Grey ‘? Som sådan er det et substandard valg, som sees i lys av de interne utfordringene de har hatt i Ap de siste årene, der eldre er i maktposisjoner i det seksuelle makt synet på unge kvinnelige partikolleger. “

Tretbergstun svarte på Facebook

Hypos planer vekket reaksjoner.

Stortingsrepresentant Annette Dreitbergstun skriver om henne Facebook-profil Diskusjonsinnlegget tilhører femtitallet.

‘Hun er kledd. Fordi hun kan. For noen uker siden var statsministeren i Finland i et moteblad, stilt opp i en dressjakke med overflødig hud, så han måtte bli offentlig. Jeg gikk på en slotskule i en smoking i fjor fordi jeg er så sliten her, jeg er bekymret for dette: vi forventer at kvinner skal gjøre narr av å kle på seg på en eller annen måte. “

Trettebergstein reagerer også på Hypos overgang til Meto-løsningen i Labour:

“For en beslutning.

Så jeg må gjøre dette klart i blått: Mettu handler ikke om kvinner som kler seg for pent, men om maktmisbruk av menn. Kvinner på Labour og andre steder kan kle seg så vakkert de vil, av den grunn burde de ikke være Metoo-S! “

Svar: Labour MP Annette Treadbergstun. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet
Se også

“Women Police”

Tajik innhenter også støtte fra Christine Kramstadt Wetler, en tidligere Labour-aktivist.

I et diskusjonsinnlegg på Stavanger Uptenplot med tittelen “Women Police”Wettler skriver at han er overbevist om at Tajik har skuldrene til å tåle “falsk og fornærmende kritikk.”

“På den annen side, som kvinne og medsøster, kunne jeg ikke finne meg i at kvinnepolitiet forteller andre kvinner hvordan de skal oppføre seg og hvordan de skal kle seg,” fortsetter Wetler.

Hun avslutter med følgende konklusjon:

“I 2020 skal det ikke være noen motsetning mellom å være grønn og å være seriøs.”

USAs forventninger

Carolyn Holmo er godt kjent med anmeldelser av hypotetisk og Wetler hypo. Han anser det som synd at diskusjonsinnlegget blir lest i et forsøk på å kontrollere hvordan kvinner skal, bør og ikke skal kle seg.

– Det er motsatt, sier Hypo til Typhoid.

– Formålet med diskusjonsinnlegget er å åpne døren for at flere kvinner får muligheten til å bli hørt på lik linje med menn, uavhengig av utseende.

Hypo er ikke i tvil om at Tajik og maskinene rundt ham har en klar ide bak hvilke klær og utseende som samhandler i forskjellige sammenhenger.

Han frykter at Tajik med bokomslaget vil trekke Norge i retning av amerikanske forventninger til hvordan kvinner skal se ut, der man skal “spille feminin og ofte lytte intelligent”.

Creation Creation: Carolyn Holombo Hypo, fakultetsdirektør ved Stavanger universitet. Foto: Elizabeth Dunnsen
Se også

Han trekker fram Hillary Clinton som et eksempel. I dokumentaren “Hillary” (2020) forteller den amerikanske politikeren hvordan hun ble inspirert til å dekorere utseendet sitt for ikke å ødelegge mannen Bill Clinton.

– Vi kontrollerer at det ikke er så lett å få et politisk budskap i USA hvis det ikke kan pakkes inn i et vakkert utseende.

– Bør kvinner dekke seg for å ta det på alvor i 2020?

– Absolutt ikke. For hvilken som helst grunn. Men de trenger ikke leke med erotikken de trenger å høre. For at boka skal være interessant, bør man forvente at man spør seg selv, sier Hypo.

– I denne sammenheng har forsidebilde den viktigste, velskrevne og gode innholdsreduserende effekten.

Forklarer lenken “50 skygger”

Han beskriver sammenhengen mellom det tadsjikiske bokomslaget, “50 Shades of Grey” og Labours Mettu-løsning:

– Filmen støtter et syn som først og fremst er erotisk, før det gjør oppmerksom på kvinnens meninger og politiske budskap. Debattinnlegget rettferdiggjør ikke det faktum at menn kan nærme seg kvinner som ikke dekker seg.

Hypo understreker at diskusjonsinnlegget ikke er en kritikk av bildet, det er heller ikke Hadia Tajik, men kommer fra et ønske om å diskutere strukturelle strukturer og sosiokulturelle forhold.

– Jeg tror målet mitt er veldig likt mange av mine kritikere: Jeg vil åpne rommet for kvinner.

– Kan du ikke bare vise dette på bokomslaget og si at Tajik utvider rommet for intriger for kvinner?

– Jeg synes det er unødvendig seksuelt. Når Christine Gramstadt Wetler hevder at Tajik er fri for seg selv, tror jeg bildet som brukes her ikke samsvarer med hvordan jeg kjenner henne fra andre filmer eller andre offentlige opptredener.

READ  Jakob Ingrikitson Sick - Bislett-spill skal droppes - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan
Written By
More from Jakob Leif

Koronarkrise, koronavirus | Professor i de norske koronarådene:

Professor i mikrobiologi og infeksjonskontroll forstår ikke helt rådene fra norske helsepersonell....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *