Hæren tar makten i Guinea – Viji

En senior militærfunksjonær i Guinea sier at han har oppløst regjeringen i Vest -Afrika. Fordømmer det Den afrikanske union og FN beskriver som “tvangskjøp.”

Publisert:

Søndag ettermiddag live -tv sa militæroffiser Mamati Tamboy at den guinesiske regjeringen var oppløst. A.P.Han skriver også at hæren kontrollerer en statseid TV-kanal i landet.

“Vi vil ikke lenger overlate denne politikken til noen, vi vil gi den til folket,” sa oberst Dumbboya under sendingen.

Obersten sier at landets grunnlov er erklært ugyldig og at landets grenser og luftrom er stengt.

Ifølge AFP fordømmer FN det de beskriver som “okkupasjon med makt” i Guinea. Det samme gjelder Den afrikanske union i ett Pressemelding.

FNs generalsekretær Antonio Guterres tar personlig opp konspirasjonen på sin Twitter -side søndag:

– Jeg følger personlig situasjonen i Guinea veldig nøye. Jeg fordømmer bruk av makt for å gripe makten, og generalsekretær Guterres sa at president Alpha Conte burde løslates umiddelbart.

Tidligere søndag ble det kunngjort Skyting utenfor presidentpalasset, Folk på disse gatene ble bedt om å forlate hjemmene sine.

Nyhetsbyrået Reuters rapporterte at videoer på sosiale medier viste at Guineas leder Alpha Conte ble tatt bort av landets spesialstyrker. AP nevner en annen video av presidenten som er holdt i militær varetekt, selv om han ikke kunne bekrefte om videoen ble tatt på søndag.

READ  Byens nye serieleder etter festfotball

Ifølge Reuters garanterer militærjuntaen at Conte vil bli tatt godt vare på og at han ikke vil bli skadet.

I løpet av dagen var det mange motstridende meldinger fra landet. Guineanske tjenestemenn har fortalt AFP at et kuppforsøk på spesialstyrker ble forpurret.

Samtidig sa forsvarsdepartementet at vaktene ved presidentpalasset hadde slått tilbake angrepet, skriver Reuters, og at sikkerhetsstyrker er engasjert i oppgaven med å gjenopprette orden.

Han slapp unna attentatforsøk i 2011

Guinea ligger på Afrikas vestkyst, og selv om landet er rikt på naturressurser, er det en av de fattigste i verden på grunn av befolkningskrig og politisk ustabilitet. FN -tilkobling.

I 2011 slapp presidenten fra et attentatforsøk på sitt eget hjem, der blant annet raketter ble avfyrt inn i soverommet til presidentboligen. Tre mennesker ble drept i angrepet.

Conte ble gjenvalgt for en tredje periode i oktober i fjor, noe som ikke tillot gjenvalg etter at grunnloven ble endret, men valget var preget av flere voldelige hendelser som krevde livet til titalls mennesker, skriver NDP.

Han var den første personen som ble demokratisk valgt president i 2010. Dette var det første demokratiske valget i Guinea siden 1958, da det forlot den franske kolonien.

Written By
More from Jakob Leif

I følge Valve kan SteamTech kjøre alle de nyeste spillene –

Bærbare konsoller har alltid ligget bak hjemmekonsoller når det gjelder ytelsesavlesning, i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *