Hamilton kjempet tilbake mer enn lørdagens sprintløp – VG

Strikes Back: Lewis Hamilton jublet etter å ha fått en flott start på Silverstone på fredag. Foto: Lars Baron / Pool / Getty Pool

For første gang i historien skal Formel 1 kjøre sitt eget sprintløp på lørdag – mens søndag vil avgjøre startoppstillingen for Silverstone-løpet. Lewis Hamilton (36), Mercedes kjempet og kvalifiserte seg.

Publisert:

Én av 75 000 delte Hamilton og Max Verstappen – foran et lykkelig husmøte til støtte for Storbritannia.

– Nå har han en gylden mulighet til å vinne sprintløpet og deretter til toppen av Grand Prix-løpet på søndag, sier Attlee Gulbranson i ViaPlay-sendingen.

– Vi ga alt. Vi snudde hver stein. Jeg er veldig glad. Men Mercedes-sjåføren sier at vi ikke hadde klart dette uten fansen, som tydelig har flyttet all støtte til Silverstone.

– Dette er spesielt for meg. Hamilton sier i et intervju på ViaPlay at vi ikke kan gjøre dette lenge, og deretter gjøre det hjemme.

Les mer

Norris avslører søvnproblemer etter Wembley-ran: – Jeg følte meg bedre

Red Bull-sjåfør Verstappen leder klart verdenscupen og er også utmerket på trening fredag. Men han fikk problemer for å kvalifisere seg og ble beseiret av Hamilton.

– Det var mye understyring. Jeg kunne ikke slå svingene, sier Verstappen.

Lørdag deles poeng 3, 2 og 1 for de tre beste når det er et sprintløp som går 17 runder (eller 30 minutter).

Les mer

Norris utfordrer kanonene: – De er uovervinnelige

– Spurtkvalifiseringen er et kort løp som skal løpes lørdag for å bestemme startoppstillingen på Grand Prix søndag. Den vanlige kvalifiseringen avgjør startoppstillingen i sprintkvalifiseringsløpet og løper på fredag, forklarer Vyasat-kommentator Atlee Gulbranson til VG.

READ  Jakob Ingrikitson Sick - Bislett-spill skal droppes - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

– Hvorfor gjør de dette?

– Formel 1-helgene har vært uendret i mange år, og målet er å skape mer spenning og uforutsigbarhet. Dette vil gjøre fredager og lørdager enda mer interessante.

Les mer

Warholm fikk hjelp av Formel 1 for å lage verdensrekordskoen

– Tror du dette?

– Jeg vet ikke om det fungerer. Formel 1 har vært så spennende i mange år nå, og jeg tror ikke vi trenger et slikt format. Akilleshælen av Formel 1 ligger fortsatt veldig nær hverandre på veien, men neste år vil biler løse det, sier Atlee Gulbranson.

Han forklarer at neste års biler er designet for nærmere racing og forbikjøring.

Mercedes kjørte taktisk i fredagens kvalifiseringskamp, ​​der lagkamerat Valteri Bodas assisterte Hamilton med en “tauassistent”.

– Vi savnet publikum i et helt år. Det gir dem makten til å se tilbake. Hamilton sier i et intervju på Wiplay at dette er takket være fansen.

Les mer

Eksperter mener podas blir avvist for “unge og sultne” briter

Max Verstappen klaget på Inland Radio om Understyring, og syntes det var vanskelig å kjøre bil på fredag.

– Men vi har en god racerbil, mener nederlenderen.

Dagens mann i Silverstone er utvilsomt George Russell. Storbritannia ble inspirert av Williams bil og ble med i 3. kvartal. 23-åringen kjører hjem og får sin åttende start lørdag. Han kunne ytterligere styrke sin innsats for å kjøre for Mercedes neste sesong.

Foran helgens løp på Silverstone leder Max Verstappen verdensmesterskapet med 182 poeng mot Lewis Hamiltons 150.

Written By
More from Jakob Leif

Slik åpner Norge – E24

Erna Solberg åpner Norge i fire trinn, men har ikke satt en...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *