Han har to forsøk på å huske passord utenat – kan miste to milliarder kroner – VG.

Kan være milliardær: programmerer Stephen Thomas forvekslet passordet til enheten som lagret 7002 bitcoins. Det har kostet ham så mye. Foto: Nicholas Albrecht / NYTNS

For ti år siden mottok den tyske programmereren Stephen Thomas en bitcoin-avgift for en videooppgave. I dag er dette beløpet verdt to milliarder kroner, men tyskerne husker ikke passordet til harddisken de lagrer.

Publisert:

Thomas hadde pengene i sin digitale lommebok og ga de ti forsøk på å skrive inn riktig passord. Da krypterer den filene og digitale penger er uleselige. For alltid.

Nå har han prøvd åtte ganger – dermed er det bare to forsøk.

Programmereren, som for tiden bor i San Francisco, rotet faktisk opp notatet han skrev på passorddisken. Problemet har påvirket ham dypt.

– Dette er et vondt minne. Jeg håper andre kan lære av feilene mine. Han skriver på Twitter at en visjon kan unngå et tiår med sorg.

Når det er sagt, gjør jeg alltid som jeg fokuserer på å skape ting.

Han legger det bak seg

I forsøkene på å få tilgang til harddisken prøvde han de vanlige passordkombinasjonene han har brukt de siste årene.

– Jeg lå i sengen og tenkte på det. Så gikk jeg til datamaskinen med noen nye teknikker, men det fungerte ikke. Og så lengtet jeg igjen, sier Stephen Thomas New York Times.

Pengene fikk han i 2011 som et gebyr for å produsere videoen Hva er B Bitcoin? For en kryptovalutaentusiast. Han mottok deretter 7002 bitcoins for arbeidet, verdt bare noen få dollar hver den gangen.

Siden den gang har verdien eksplodert, og i dag kan Stephen Thomas være millionær – beregnet i norske kroner. Likevel har han bestemt seg for å holde pengene bak seg.

READ  Nabo bil med rekordår - 500 prosent økning i salg - E24

– Da jeg først mistet passordet, var jeg i flere uker deprimert, klarte ikke å sove og stilte spørsmål om min egenverd. Hvis du savner noe så viktig, hva sier det om deg? Han sier i et intervju med BBC World News.

– Jeg tok endelig et skritt tilbake og måtte si at jeg fikk disse pengene for jobben jeg gjorde. Jeg kan gjøre mye mer arbeid, og jeg kan gi til verden, sier han.

Harddisk som inneholder 7002 bitcoins, som han nå lagrer i sikker lagring, og deretter er de beste metodene utviklet for å hacke den. Ifølge programmereren gjør det det enklere for ham å ikke tenke på pengene han har tapt, når han lagrer den eksternt.

Gi assistanse

I et intervju med BBC World News bekrefter Thomas også at hackere hjalp ham med å få tilgang til harddisken.

– Jeg er redd jeg ikke kan ta den muligheten på alvor. Men jeg er så takknemlig for alle som sendte meg sympati. Det beste rådet er å prøve hypnose for å huske passordet igjen, sier han til British Channel.

– Men å huske passordet er håpløst. Selv med den beste hypnotisøren i verden, de beste psykiatriske mediene eller den beste ayahuascaen i verden, ville jeg ikke forstå det, fleiper han.

Takuvaska er et psykedelisk brygge som tradisjonelt brukes av sjamaner i Sør-Amerika.

ILLUSTRASJON: Bitcoin blir “ekstrahert” av datamaskiner for å løse et komplekst matematisk problem, som krever en stor mengde kraft og datakraft. I kryptovaluta-sammenheng er dette referert til som “gruvedrift”. Foto: Tato Ruvik / X02714

Alex Stamos, Facebooks tidligere sikkerhetssjef, var blant dem som sa at de kunne hjelpe ham. Han skrev på Twitter at han kunne hjelpe Thomas med 10 prosent av pengene, men senere slettet meldingene, og gjorde det klart at det var en vits.

READ  Rectal får sin første hevn - den gamle klubben til hamcom-treneren - V.G.

– Dette bør undersøkes, men Stamos skriver at jeg ikke er den rette personen.

Thomas sier til The New York Times at han har mistet troen på kryptovaluta og “ønsker å være sin egen bank.”

– Lager du dine egne sko? Grunnen til at vi har banker er fordi vi ikke vil gjøre alt bankene gjør.

Written By
More from Jakob Leif

Dor Jorwick Murder – Mister sin beste venn:

Trond Malond er trist og trist. Han kunne ikke forstå at bestevenninnen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *