– Håper Trump fortsetter å lage mat – VG

Innkjøring: Du kan stemme utenfor bilvinduet, utenfor valglokalet i Pinelas, på vestkysten av Florida. Foto: Kisl Otstadt, VG

Pinelas, Florida (VG) Bilistene legger inn sine stemmesedler ved valgurnen i delstaten Florida. Ni millioner mennesker har allerede stemt her på forhånd.

Dagen har kommet. Dette er presidentvalget i USA, og amerikanerne og verden puster.

Demokrat Joe Biden (77) President for de nasjonale valgene, Og med liten margin i Floridas viktige hårstat. Men mye mer kan skje.

Følg det amerikanske valget her: Siste nyheter, målinger og rapporter fra avdelinger i VGs valgstudio

Ønsker politikk, men ikke språk

Utenfor valglokalene i Phineas County på vestkysten av Florida kommer biler for å stemme. Her er innkjøringsseddelen utenfor, og stemmesedlene inne i rommet. Nesten alle VG-talere er lykkeligere å dele enn de stemte på.

Krig for eldre: Trump skaper problemer i eldreparadiset

– Jeg stemte på Trump fordi jeg liker politikken hans. Men Rob Vantries, 59, sier at han ikke liker språket sitt veldig godt, og VG har hørt hva mange republikanere har å si.

Fire år trengs: Larcos Rob Vantries (59) har stemt på Trump. Foto: Kisl Otstadt, VG

– Hva liker du med Trumps politikk?

– Jeg liker hvordan han skaper jobber og driver økonomien, svarer Wantries fra området.

– Hva med språket hans?

– Jeg bryr meg ikke så mye om det. Han er sterk, han er veldig sterk.

Les mer

Motsigelser i Trumps bakgård: Fra palmer til fattige hjem

USA engasjerer seg i valgkaos og uro

Vandries håper det vil være ett løp til i presidentvalget. Mange analytikere påpeker at med mindre Joe Biden vinner Florida, vil ikke resultatet av valget være klart først.

READ  Agnet Sabah letter sløret for kjæresten - Viji

Hvis demokratene taper her, vil Pennsylvania være tilbøyelig til å være avgjørende – valgdeltakelsen her forventes ikke å være klar før fredag.

Forvirring og splittelser: Dette kan skje etter presidentvalget

Mange frykter at kaos og uro vil bryte ut hvis Trump går ut og benekter valgresultatet og setter tvil om legitimiteten til poststemmen.

Les mer

Megan har en revolver på soverommet: – Ikke tør å gjøre noe annet

Utenfor valglokalet i Phineas begrunnet Rob Vantries:

– Hvis ikke venstreorienterte ekstremister gjenvinner kontrollen, blir det ingen opptøyer. Men du vil ikke se noe opprør fra de konservative.

Antall avgitte stemmer på forhånd

Florida er en av statene med lengst erfaring med poststemme, med over ni millioner mennesker som stemmer eller sender stemmesedler med posten.

Fristen for dette er søndag mandag morgen de allerede har beregnet. De første resultatene forventes klokka 20.30 lokal tid (02.30 norsk tid).

Totalt 9,5 millioner mennesker i Florida stemte i presidentvalget i 2016. Det er mer enn tolv millioner registrerte velgere i delstaten Sunshine i år.

USA har flest stemmesedler: totalen er over 100 millioner velgere stemte foran.

Det forventes at de fleste poststemmer kommer fra demokrater fordi de generelt er mer opptatt av koronaepidemien og velger å bli hjemme.

Les dette? Fem ting å se etter når du velger din

Nye poster: Dette amerikanske presidentvalget mobiliserer registrerte velgere. Foto: Kisl Otstadt, VG

Stemmer for Trump for første gang

Utenfor valglokalene i Phineas fortsetter bilene.

– Hvis du hadde fortalt meg for fire år siden at jeg skulle stemme på Trump, ville jeg fortalt deg at du er gal. Men etter å ha sett hvordan Venstre og de håndterte Govt-19, at Trump ikke startet noen kriger, at han forfulgte barnemishandlere, og at han ikke var politiker – stemmen som demokratene vil få er min stemme.

READ  Udeklarerte saker «- NRK Urix - Undersøk utenlandske nyheter og dokumentarer

Det sier Deere Caviner (56) ut av bilvinduet etter avstemningen. Han var opprinnelig fra Indiana, men har bodd her i mange år på vestkysten av Florida. Han sier at han så langt har stemt på demokrater.

VG + :: Slik vil verden endre seg hvis Biden vinner

Var demokratisk: Han stemte alltid på demokrater, men Deitrey Caviner, 56, sier Trump har skapt sine beitemarker i endring. Foto: Kisl Otstadt, VG

– Vi trenger ikke en ny politiker som har vært i Washington DC i 40 år, vi trenger noe nytt. Så jeg håper Trump vil fortsette å koke over fordi vi trenger dette, sier Caviner.

Etter henne trekker en ny bil opp foran oss, med Trudy Price (69) fra Pittsburgh som ruller nedover vinduet og roper på oss bak en maske og solbriller:

– Biden Harris hele veien!

– Hvorfor stemte du på Biden og Harris? Vi spør.

– Jeg liker alt de representerer. De har noe å tilby flertallet av mennesker. All den innenlandske uroen pågår … noe som betyr at vi har kommet langt.

Alt til Biden og Harris: Den eneste demokraten som møtes utenfor valglokalene i Phineas, er VG. Foto: Kisl Otstadt, VG

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Hedgefondssjef Ole Andreas Holverson blir med på eiersiden til Harmonicine – E24

Norske milliardærer i hedgefond og mange kjente investorer har kjøpt seg inn...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *