– Helt unødvendig – VG

Ulike tilfeller: Det er stor forskjell mellom sakene som brukes i strandhåndball og vanlig håndball. Foto: Igor Grolz / Pixel / Pixel / VG

Landslagskaptein Stein Bridal Ophthalmus (29) kritiserer bikinireglene ved European Beach Handball Championship og ber om støtte fra både atlet Ezine O’Connor (33) og professor Jorun Sundcode-Borgen (60).

Publisert:

De siste dagene har det kommet kritikk mot kleskoden under det europeiske EM i strandhåndball i Bulgaria. Spillere, sier de “Føler deg naken” Og “føle seg flau.”

– Jeg er utvetydig enig i all kritikken som kom. Centimeterreglene på undertøy er helt unødvendige, og det er åpenbart at utøvere skal få bruke en kjole som er behagelig for dem, sier landslagskaptein, Stein Brettle Aftel (29) VG, ​​i “vanlig” håndball.

Landslagskapteinen mener det burde være “pinlig” å spille så lettkledd, og sier at han bare ikke synes de beste utøverne trenger å spille i bikini og undertøy.

Les mer

Politikere mot Bikini-regimet: – Mennesket er sjåvinistisk

Pende Agnes, visepresident for Norges håndballforbund, ble valgt til medlem av EHF-laget (European Handball Association) i april. Han forsikret at arbeidet har startet og EHF støtter planen om å endre reglene.

I april godkjente Norge en plan om å endre kleskoden på EHF-konferansen. Det vil igjen bli lagt fram som et forslag på IHF-kongressen i november 2021. VG kontaktet IHF (International Handball Federation) flere dager senere uten å få et første svar.

READ  I mars sa helseministeren at epidemien snart var over. Nå blir lik kremert raskere enn tid for noen å telle.

Støtter krisen: Stein Bridal Ophthalmo er for tiden på japansk jord, der han forbereder seg til OL med Norge, men å diskutere Beach Handball Valgkommisjonens bikiniregler da han deltok på en pressekonferanse fredag, er ikke noe nytt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I idretter som friidrett og sandvolleyball, klær idrettsutøvere seg ofte lett. Sprinter Ezine Okbarebo har deltatt i debatten de siste dagene.

– I friidrett er det heldigvis et valg av konkurranseklær, og det er ingen regler som nekter hvor mye eller hvor lite du kan ha på deg, sier Okbarebo og fortsetter:

– Da jeg var yngre var det ikke behagelig å løpe undertøy og topper. Jeg synes det er veldig uheldig at kvinner kan nekte eller ikke begynne i sporten, da det er regler for hvor lite kvinner skal ha på seg. Dette er stygt. Det burde ikke være tilfelle. Jeg er sikker på at de kan endre det.

Upassende: Okbarebo innrømmer overfor VG at det er på tide å bli vant til å løpe undertøy og topper. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Ikke kompatibel med de beste spillene

En annen person som ikke var særlig fornøyd med Det internasjonale håndballforbundets bikinibestilling var professor J ூன் rn Sundkot Borgan fra Norges idrettshøgskole.

– Det er forkastelig at det er regler angående kjole for jenter å prestere på det beste nivået av spill, sukker han og utdyper:

Les mer

Frankrike støtter norsk bikiniprotest: – Dette er urettferdig

– Når en idrettsutøver opptrer på høyt nivå, må du være komfortabel. Hvis du føler deg som fort røye på marken, vil du ikke kunne fungere på toppnivå. Dette kan påvirke ytelsen til jenter som ikke er komfortable med undertøy opp til rumpa.

READ  "Paradise Hotel": - Tar forholdet et skritt videre

Hvordan de ønsket å spille: Tights som dekker store områder av låret. Foto: Privat

Tidligere håndballspiller Els-Marte Charlie Libek mener at Norge bør gå lenger i denne turneringen og demonstrere med de store nasjonene.

Farmer Landslagsspiller: Else-Marthe Charlie Liebek har mer enn 200 kamper med flagget på brystet. Foto: Helge Mickelson / VG

– Libek mener at de “store landene” innen strandhåndball, som Danmark, Tyskland og Frankrike, bør følge etter, vi bør alliere oss med dem, og demonstrere eller boikotte i form av å bruke mer klær.

Les mer

Absurd regel: Truse-krise!

Håndballformann Corey Khair Leo forventer at regelen blir opphevet fra neste år, og NDP har sagt at de vil sende en henvendelse til European Handball Federation (EHF) etter mesterskapet.

I følge NRK sendes etterforskningen sammen med Sverige, Danmark og Frankrike, og det bør være en melding om at toppmestrene i spillet skal “handle raskt”.

READ  Høyt nivå for Wall Street etter bankboom - E24
Written By
More from Jakob Leif

Sandra Ling ble innlagt på sykehuset – Viji

PopSanger: Sandra Ling var først kjent for sitt TV -program Idol, men...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *