Hjørnesteininvestor Spetalan droppet umiddelbart lakselisten – E24

Einstein Stray Spedelon var involvert som en hjørneinvestor da Proximer Seafood debuterte på aksjemarkedet i begynnelsen av februar. Etter en stund sto han ikke lenger på listen over største aksjonærer. Når jeg ser tilbake, har verdiene til aksjonærene blitt normale.

Investor Einstein Stray Spatalan er kjent for å ha hatt de fleste eiendelene i banken, men har deltatt i flere børsnoteringer det siste året – med stor suksess.

Mattis Sandplot

Publisert:

Praksisen med såkalte Cornerstone-investorer har tatt Oslo-aksjemarkedet med storm med den pågående listeboomen i EuroNext-utviklingsmarkedet.

Kapitalinvestorer forventer kjøp av en betydelig andel av aksjene som skal utstedes eller selges før transaksjonen er vidt lansert i markedet, og fungerer dermed som et kvalitetsmerke for selskapet å bli børsnotert.

“The Gentleman’s Deal”: – Vanligvis hvis du er en hjørneinvestor, vil jeg si at du ikke burde sitte en stund med aksjer og selge den første dagen, sier førsteansvarlig Martin Malchetter.

Først

Det er imidlertid usikkert om disse investorene anser seg selv som langsiktige fordi hovedformålet er å sikre at selskapene får pengene de trenger for å skaffe kapital.

– Generelt vil jeg si at hvis du er en hjørneinvestor, må du sitte med aksjer en stund og ikke selge den første dagen. Manager Martin Malchetter sier til E24 at dette er en “gentleman ‘deal”.

Mulcetter var en kapitalinvestor i forbindelse med listen over Nordic Aqua Partners, men insisterer på at midlene ikke vil bli solgt umiddelbart.

Meglere har selv påpekt at dette konseptet er “viktig for vellykkede oppføringer”.

Prisøkning etter notering

Proximer sjømat er blant selskapene som har samlet inn penger i det siste enn en liste over Euronext-utvikling – med hjørneinvestorer.

Blant annet mottok det landbaserte havbruksselskapet 20 millioner kroner fra investor Einstein Stray Spatial.

Han blir ofte referert til som “Bell Sheep” og kalles til de fleste børsnoteringer om dagen.

Mandag i forrige uke ga Proximer ut listen over sjømatbedriftens største aksjonærer, bare dager etter at den ble notert. Det ble godt mottatt. Spectrace Tycoon Industrialist er ikke oppført der, noe som betyr at han nå eier mindre enn 100.000 aksjer direkte gjennom verdipapirforetaket.

Basert på aksjekursen ble mer enn 1,2 millioner aksjer tildelt Spedelon i det landbaserte havbruksselskapet.

E24 spurte Spetalan hva hans visjon var som kapitalinvestor, men investoren svarte at han ikke kommenterte sine aksjeposisjoner.

E24 kunne ikke bekrefte om aksjene ble solgt eller ikke. Den såkalte nominerte kontoen i aksjonærlisten opprettholder Spetalans abonnement, men den står bak aksjene i DNP Asset Management.

Tegningskursen på Proximer Seafood Issue ble satt til 16,2 kroner, men allerede på første handelsdag, for to uker siden onsdag, steg aksjen nær 15 prosent – neste dag fortsatte å øke med forsiktighet.

I perioden da Spetalan forsvant fra aksjonærlisten, falt aksjen tilbake til 16,5 kroner.

Les mer

Det grønne aksjemarkedet selger hos en nykommer etter spedalskelisten

– Får antall aksjer du vil ha

Mulceter understreker at dette følger hva kapitalinvestorer gjør etter notering.

– Mishandler du det mange ganger, er det ikke så lett å bli en hjørneinvestor igjen. Derfor, hvis kvaliteten på kapitalinvestorer anses som god, er det vanligvis et godt signal til andre investorer, understreker Malchettar.

Han mener hjørnesteinsavtaler er en fordel for investorer som benytter anledningen.

– Du vet at du får antall aksjer du vil ha. Ellers vil mange store fond ikke kunne investere mye, spesielt i små tilfeller fordi de ikke vet om de kan tildele et beløp i henhold til størrelsen på fondet. Det blir mye arbeid for relativt liten eksponering, forklarer lederen.

Gruveselskapet Rana Grooper var en av aksjemarkedspionerene som brukte hjørneinvestorer. Selskapet kom med profiler som Spetalan, Arne Pleistot og John Hood Demon-Anderson.

– Vi er veldig glade for å kunngjøre at nye investorer vil investere i Rana Grooper. Vi ser på dette som en håpsdeklarasjon, skriver leder Gunnar Moe i en e-post.

– Forventer du at investorer er langsiktige eiere av det kombinerte hjørnet?

– Det er ikke naturlig for meg å diskutere investorpreferanser, bortsett fra at vi kommuniserer med eierne vi til enhver tid har, svarer Mo.

Pisto Proximar: Barreto Securities og administrerende direktør Christian Jomas.

Stein Lisberg Solam, NDP

Barreto Securities har gått sammen med ABG Sundal Collier for å lette problemet med Proximer.

For en emisjonsutsteder representerer hjørnesteinen risikoen for lav transaksjonsrisiko og investorene du mottar som store eiere. Etter vår mening fungerte modellen med hjørnesteinene bra, og både investorer og leverandører er fornøyde, »skrev Christian Jomas, administrerende direktør i Barreto Securities, i en e-post til E24.

Les mer

Den spedalske sendte de tekniske aksjene rett – tre måneder senere ble kortene kastet

Kingfish kollapset etter det store salget

Tycoon Industrial, Spedelons investeringsselskap, deltok også i Euronext-utviklingen som en hjørnestein investor i landbasert oppdretter Kingfish før selskapets børsnotering i november i fjor.

Tycoon NOK kjøpte 3,2 millioner aksjer for 66 millioner.

I forrige uke, etter at en tidligere ukjent investor reduserte 2,7 millioner aksjer til 27,5 kroner onsdag, falt Kingfish-aksjene, 19 prosent av dagens sluttkurs.

DNP var en av tilretteleggerne for markedene i Kingfish magazine og formidlet også nevnte blokksalg.

E24 har spurt Peter Benskey, konsernsjef i DNP Markets, om investorer som vurderer å investere i et selskap, skal føle at kapitalstein er langsiktige investorer i selskapet.

“Det kommer helt an på hvordan hjørnesteinene blir beskrevet, om de er låst, og om hjørnesteinene har kommentert investeringshorisonten,” skriver Benske i en e-post til E24.

– Hvilken risiko løper en hjørneinvestor i en slik transaksjon, og hvordan får investoren betalt for denne risikoen?

“Hjørnesteinene har akseptert en vurdering og et sett. Deres omvendte er at de kan tegne full størrelse selv i en transaksjon med et veldig stort overabonnement. Ekkoet er at de sitter i full størrelse i en læreplan der det er noen få andre partnere, “skriver Benske.

Var med på mange lister

– Er det etter din mening negativt for kunden din, dvs. leverandøren, hvis en av investorene i et hjørne selger etter listen?

Pris Utsteder godkjenner aksjekursen og beløpet som skal tildeles i det personlige hjørnet før emisjonen åpnes. Aksjer er fritt omsettelige i fravær av kontraktsforpliktelser. Med en stor prisendring kan en hjørnestein velges for å redusere fortjeneste / tap raskere enn den opprinnelige planen, »skriver Benske.

– Har du noen gang fått negative reaksjoner fra kunder som et resultat av at dette skjedde?

“Leverandører kan se investorene sine uten at vi er en del av det,” skriver Benskey.

I løpet av det siste året har Spectelon stilt opp som en hjørnestein for aksjemarkedsundersøkelser fra IP Group, Horizont Energy og Nordic Aqua Partners.

I de to første har han ikke solgt aksjer siden notering, i sistnevnte har han sittet på et lite innlegg som ikke vises på listen over tjue store eiere på selskapets nettsider.

I tillegg til de nevnte Flyer og Rana Grooper, er Spetalan også en av kapitalinvestorene i Clintech Prime, som blir offentlig tirsdag denne uken.

Publisert:

READ  Oslo Pars skifter litt oppover - Bergenpio - betydelig økning til E24
Written By
More from Jakob Leif

Padmangel fortsetter å øke – svakere enn forventet i andre kvartal

Annonsen fortsetter artikkelen nedenfor Saken oppdateres. Torsdag morgen offentliggjorde hydrogenselskapet Paddy tall...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *