– Hvem skal stoppe den mannen? – V.G.

Vinnende vinner: Holver Eckner Granerut presterte like bra gjennom sesongen. Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Det ser ut til at Holver Eckner Granerot (24) ikke klarer å stoppe like før verdenscupen. Lørdag scoret han sin niende seier for sesongen på verdenscupen.

Publisert:

For første gang i historien har Norge vunnet seks verdensmesterskap på rad. Holver Eckner Granerut har vært utenfor sin egen klasse denne sesongen – og har bidratt sterkt til denne prestasjonen – og fløy veldig lenge igjen under løpet i Klingendle, Tyskland. Dette er Norges niende verdenscupseier denne sesongen.

– Jeg hadde store forventninger til meg selv før løpet. Det var en anspent kamp, ​​men siste hopp var ganske bra. Jeg begynte å smile for å unnslippe og fortalte meg selv at jeg måtte fokusere. Egner Granerut sier i et NRK-kringkastingsintervju at det var en morsom dag.

– NRK-kommentator Johann Remen Evanson konkluderer med at det vi ser denne sesongen er ubeskrivelig.

Egner Granerud nærmer seg nå den største i norsk hopphistorie målt i antall verdenscupseire. Brølende Lujelse høyt (11) ligger Anders Jacobson på andreplass med ti plasser, med Roger Root og dagens vinner begge ni hver.

Les mer

Granerut vil lære av Lundby og Ribery: – Nysgjerrig på hva som skjer i hodet på dem

Norge var sist ute i første omgang, men var stille til tross for noen problemer med lading per fane. Forholdene var veldig gode på bakken, og jumperbommen ble oppnådd. Arrangøren fryktet at Egner Granerut ville hoppe for langt hvis de droppet ham.

Stackle valgte å bremse Star Jumper, men ingen har kommet lenger enn 24 år ennå. Med 140 meter tok han ledelsen før finalerunden.

READ  Jens Better hawk ødelagt av mål og assist - Milan 0-2, 4-2 - VG

– Hvem skal stoppe den mannen? Han leverer hver eneste gang! Ropte Remen Evanson.

Les mer

Sky World Cup skal gå til tomme nivåer: – er litt trist

Når det gjaldt å avgjøre alt i finalerunden, var Egner Granerut definitivt det store alternativet.

Igjen ble han ikke påvirket av presset om å være sist på toppen. Den norske hopperen gikk ned fjellet og sank ned i en høyde på 141,5 meter. Det ble en enorm seier, 10,5 poeng foran Kamil Stokes.

– Han er veldig stille i alt han gjør. Han var ikke helt fornøyd med den første fanen og hentet en bedre fane i andre omgang. Dette er en idrettsutøver som alltid ser etter det optimale og prøver å komme seg hele tiden, sier Alexander Stockle NRK.

I andre omgang hoppet han i lavere hastighet enn mange rivaler. Etter første halvdel av kampen ga Pavlovic det beste presset med et superhopp fra avsatsen 15 til 142,5 meter. Derimot klarte både Stoch og Egner Granerut å liste slovenerne fra 13 plasser bak.

Om 20 dager hopper Eckner Granerut og resten av det norske laget for første gang under ski-VM i Oberstorf. For øyeblikket er årets hoppkomet en av Norges sterkeste medaljer.

Written By
More from Jakob Leif

– Som en strandet hval – V.G.

Containerskipet “Ever Given” sitter fast i sanden. Beholdningen må kanskje tømmes for...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *